Αθλητισμός

Επικίνδυνη έξοδος στην Άρτα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Μετά από 17 ημέρες αγωνιστικής απραξίας, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής επαναρχίζει σήμερα με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να δώσει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και συγκεκριμένα στην Άρτα στις 15.00 με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Άρτα, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, χωρίς τον τραυματία Γκουστάβο Μπρίτος και τον ανέτοιμο Παναγιώτη Ζώνα.

 
Τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Καραϊσκάκη, το σημερινό παιχνίδι θεωρείται κομβικής σημασίας, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για τους δικούς της λόγους. Οι «ερυθρόλευκοι» για να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου και παράλληλα να αφήσουν οκτώ βαθμούς πίσω τον Καραϊσκάκη στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός θα έχει ξεπεράσει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο εκτός έδρας, τη στιγμή που η ομάδα της Άρτας είναι η μοναδική αήττητη στον 2ο όμιλο, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα με ένα γκολ παθητικό.

 
Από την άλλη πλευρά ο Καραϊσκάκης γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο με νίκη θα μπορέσει να παραμείνει το γκρουπ των πρωτοπόρων, καθώς ήδη απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή, την οποία μοιράζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Διαγόρας Σεβαστής. Ήδη έχει κάνει δύο «γκέλες» στο γήπεδό του, με Αστέρα Πετριτή και Τηλυκράτη (0-0 και στα δύο ματς), ενώ νίκησε πολύ δύσκολα την Αμβρακία Κωστακιών, στο τελευταίο παιχνίδι έδρας, με 1-0 στο 90’.
Αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι από τις καλύτερες του ομίλου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο ματς κατάλληλα προετοιμασμένος, αγωνιστικά και ψυχολογικά.

 
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δουλέψει όλο αυτό το διάστημα, μετά το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς μέχρι και σήμερα, σε υψηλούς ρυθμούς, ενώ η διακοπή του πρωταθλήματος βοήθησε τον Φελίπε Ντα Κόστα να δουλέψει με την ομάδα, καθώς προερχόταν από δίμηνη απουσία (έχει παίξει 60 λεπτά στο ματς με τους Μαύρους Αετούς και ένα ημίχρονο στο φιλικό με τη Βέροια). Από τον Πορτογάλο μέσο ο Ολυμπιακός περιμένει πάρα πολλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αρκεί μια μπαλιά του Ντα Κόστα ή μια εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ, για να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός τις προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση.
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας φρόντισε να καταστρώσει τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας, με βάση τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου, γνωρίζοντας πως ο Καραϊσκάκης είναι μια ομάδα με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, η οποία δεν αφήνει κενούς χώρους, ενώ διαθέτει και έναν πολύ καλό και έμπειρο τερματοφύλακα, τον Απόστολο Ανδρούτσο.
Ο Ολυμπιακός, πάντως, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες μεσοεπιθετικά, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει γκολ και στα οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος που έχουν δώσει μέχρι τώρα.

 
Το βολιώτικο συγκρότημα ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του με προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Φιλιππιάδας και στη συνέχεια η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο. Είκοσι παίκτες έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία, εκ των οποίων οι δύο θα αποκλειστούν από την 18αδα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν αναμένεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο τελευταίο παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σάκης Κατσούλης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Βαγγέλης Στουρνάρας και το αριστερό ο Βασίλης Ιωαννίδης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Θανάσης Τέλλος και Γιάννης Κωστόπουλος. Στον άξονα θα παίξουν οι Φαμπρίτσιο Πότσι και Κώστας Οικονόμου, ενώ οι Γιάννης Δωματάς (αριστερά) και Ηλίας Σταύρου (δεξιά) θα αγωνιστούν στις πτέρυγες. Ο Φελίπε Ντα Κόστα θα έχει πιο επιτελικό ρόλο στην ομάδα, με τον Κώστα Φλίγκο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.
Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Δημήτρης Στασινόπουλος, Βασίλης Γκίτζιας, Άγγελος Κολημήτρας, Ανδρέας Κόκας, Γρηγόρης Ευθυμιάδης, Δήμος Κόκας, Αλέξανδρος Αναστασίου, Βαγγέλης Αγγελής και Κώστας Παλιούρας.

«Δύσκολο παιχνίδι» συμφωνούν Τζαναβάρας-Φλίγκος
Δηλώσεις πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδο της Φιλιππιάδας, όπου ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων», έκαναν ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας και ο Κώστας Φλίγκος. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στο sportime24.gr:
«Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕ Καραϊσκάκης, μια καλή και έμπειρη ομάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και δυνατοί, καθώς ο στόχος μας είναι η νίκη» τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος στη συνέχεια ερωτηθείς για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα απάντησε: « Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι όπως το περιμέναμε. Δύσκολο, με πολλές ομάδες να είναι κοντά στη βαθμολογία στις πρώτες θέσεις. Ακόμη είναι πολύ νωρίς, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και εμείς από την πλευρά μας βλέπου με το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πιστεύω πως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στο δεύτερο γύρο και εκεί θα κριθεί η άνοδος. Οφείλουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι με τη δέουσα προσοχή».
Από την πλευρά του ο Κώστας Φλίγκος τόνισε: «Έχουμε να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη, μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Πάμε να το κερδίσουμε, να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, που είναι και ο στόχος μας. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Όσον αφορά την άποψή του για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Πιστεύω, πως η φετινή Γ’ Εθνική είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, όχι μόνο αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία. Μέχρι το τέλος θα δούμε ένα δυνατό πρωτάθλημα».

Ο Καραϊσκάκης
Για την Α.Ε. Καραϊσκάκης αυτό είναι το πέμπτο παιχνίδι εντός έδρας, με την ομάδα της Άρτας να έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Συγκεκριμένα νίκησε τον Θεσπρωτό με 1-0 και την Αμβρακία Κωστακιών με το ίδιο σκορ, ενώ παραχώρησε «λευκές» ισοπαλίες σε Αστέρα Πετριτή και Τηλυκράτη.
Ο προπονητής του Καραϊσκάκη, Νίκος Θεοδοσιάδης, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τεσσάρων ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι τρεις είναι βασικοί. Συγκεκριμένα, τιμωρημένοι είναι οι αμυντικοί Τέλης Καραγιαννίδης, Απόστολος Αβραμίδης και Σπύρος Λάμπρου, καθώς και ο μέσος Αλέξανδρος Μαζιώτης.
Να θυμίσουμε, πως στην ομάδα της Άρτας αγωνίζεται και ο Βολιώτης Φίλιππος Σκοπελίτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και στην επαγγελματική ομάδα, μέχρι πέρυσι τον Ιανουάριο και πριν τη διάλυση της ομάδας (στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Νίκης μέχρι το τέλος του περσινού πρωταθλήματος).
Η πιθανή ενδεκάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκης είναι η εξής: Ανδρούτσος, Παπανίκου, Μποτωνάκης, Βελέτης, Σκοπελίτης, Τσάκαλος, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλου.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Διονύσης Ζούγρας από την ΕΠΣ Κοζάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Τσιαμπάση και Αλέξανδρο Μπαλιάγκα της ίδιας Ένωσης. Παρατηρητής ορίστηκε ο κ. Τάσος Κάκος της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Για 10 λεπτά ήταν αναίσθητος» ο 22χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του από ράπερ – Τι αναφέρει φίλος του θύματος

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (29/01), για επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό 22χρονου φοιτητή κατηγορείται γνωστός…

30 Ιανουαρίου 2024

Η Νίκη τρόμαξε τον Άρη και αποθεώθηκε παρά τον αποκλεισμό (2-2)

Η Νίκη τρόμαξε τον Άρη όταν ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 και είχε ευκαιρίες για…

30 Ιανουαρίου 2024

Gov.gr: Διαθέσιμα το Point System και το ιστορικό ελέγχων οχημάτων – ΚΤΕΟ

Για πρώτη φορά μέσω του gov.gr οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και…

30 Ιανουαρίου 2024

Με επιτυχία η κοπή πίτας του συλλόγου Ρουμελιωτών – Photos

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, η κοπή πίτας του…

30 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές με την καταμέτρηση στο ρεύμα σε μηνιαία βάση

Αρχίζει σταδιακά η καταμέτρηση των παροχών ρεύματος σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, με…

30 Ιανουαρίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται την Τετάρτη

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης…

30 Ιανουαρίου 2024