Αθλητισμός

Η Νίκη τρόμαξε τον Άρη και αποθεώθηκε παρά τον αποκλεισμό (2-2)

Η Νίκη τρόμαξε τον Άρη όταν ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 και είχε ευκαιρίες για τρίτο τέρμα, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Βροντερή παρουσία από τους φίλους της Νίκης στο Πανθεσσαλικό, όπου βρέθηκαν και οπαδοί των «κιτρίνων», που αποθέωσαν τον Κυριακίδη στον οποίο οι «κυανόλευκοι» αφιέρωσαν τα γκολ.

Για πρώτη φορά φέτος ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δοκίμασε το 4-2-3-1 από την αρχή του αγώνα με τον Τοπαλίδη στη θέση του Παύλου Κυριακίδη, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρά το τραγικό γεγονός της απώλειας της συζύγου του. Πιο συγκεκριμένα τερματοφύλακας ήταν ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Γιαννίτση, Ανδρέου και Ναά. Ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Τοπαλίδης, Γαβριηλίδης, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Πολίτης (δεξιά) και Κρητικός (αριστερά), με τον Λίταινα οργανωτή και τον Ριμπέιρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Άκης Μάντζιος. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουτεσιώτης, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Φατόρε (δεξιά), Φεράρι (αριστερά), Βέλεθ και Μπράμπετς (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντουκουρέ, Ντούρασεκ (στον άξονα), Παναγίδης και Σαβέριο (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γκαρθία «δεκάρι» και τον Ζαμόρα σέντερ φορ.

Ο Άρης ξεκίνησε με τον αέρα του υπέρ του 3-0 από το πρώτο παιχνίδι και δημιούργησε πρώτος τις προϋποθέσεις για γκολ. Μόλις στο 2’ ο Παναγίδης μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από τα δεξιά αλλά γύρισε πολύ δυνατά την μπάλα για τον Ζαμόρα, που περίμενε αμαρκάριστος. Επίσης στο 4’ ο Ζαμόρα εκτέλεσε φάουλ στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Με τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού η Νίκη κατέγραψε την πρώτη τελική της προσπάθεια. Ο Λίταινας «ζύγισε» το δεξί του πόδι από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών.

Αμέσως μετά το χιονόνερο έκανε πιο αισθητή την παρουσία του, όμως αυτό δεν πτόησε τους χιλιάδες φίλους της Νίκης και του Άρη να συνεχίσουν να τραγουδούν για τις ομάδες τους.

Στο 26’ η βολιώτικη ομάδα στάθηκε άτυχη, αφού από το πουθενά ο Άρης βρήκε γκολ. Σε σέντρα του Γκαρθία η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γαβριηλίδη και ο κ. Τσακαλίδης καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών». Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σαβέριο που ξεγέλασε τον Γκαραβέλη ανοίγοντας το σκορ στο 27’ (0-1).

Το γκολ ήρθε πάνω που το βολιώτικο συγκρότημα είχε αρχίσει να αποκτά αυτπεποίθηση, αλλά αυτό δεν πτόησε την ψυχολογία του. Τουναντίον κυνήγησε το γκολ και το πέτυχε στο 35’, όταν ο Κρητικός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Παναγίδη και πήρε λίγο ύψος. Στην πορεία της πετάχθηκε ο Κάσσος και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το τέρμα ως ένδειξη σεβασμού προς τον Άρη, τη φανέλα του οποίου φόρεσε στο παρελθόν, ενώ μαζί με τους συμπαίκτες του έσπευσαν να ασπαστούν τον Κυριακίδη στον οποίο αφιέρωσαν το γκολ, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται στις εξέδρες.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θέλησε να αντιδράσει και στο 41’ κεφαλιά του Μπράμπετς κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε μ’ ένα δυσάρεστο συμβάν για τη Νίκη, αφού ο Ανδρέου σε μια προσπάθειά του να ανακόψει αντεπίθεση των «κιτρίνων» τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Αν και με παίκτη λιγότερο η Νίκη «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 45+2’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πολίτη, ο Γιαννίτσης για λίγο δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μπροστά από τον Χουτεσιώτη.

Από μία αλλαγή έκαναν οι δύο προπονητές με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Ο Στίκας αντικατέστησε τον λαβωμένο Ανδρέου και ο Μοντόγια τον Βέλεθ.

Με γκολ άρχισε η επανάληψη για τη Νίκη. Είχαν κυλήσει μόλις 34 δευτερόλεπτα όταν ο Μπράμπετς υπέπεσε σε λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πολίτης «σερβίροντας» έτοιμο γκολ στον Ριμπέιρο, που παραβίασε την κενή από τερματοφύλακα εστία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (2-1).

Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν την ορμή από την ανατροπή του σκορ αλλά και του ανέμου που φυσούσε ευνοϊκά και με μεγαλύτερη δύναμη στο β’ ημίχρονο. Ο κ. Ελευθερόπουλος για να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του έριξε στη «μάχη» τους Γαβριηλίδη, Τζιώρα αντί των Γαβριηλίδη και Τοπαλίδη αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο κ. Μάντζιος προχωρούσε σε τριπλή αλλαγή προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη στο 65’. Ο Ριμπέιρο μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από την εστία, αν και θα μπορούσε να δώσει στον Κρητικό που ήταν αμαρκάριστος. Οι «κίτρινοι» δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και είναι ενδεικτικό ότι άρχισαν να κάνουν… καθυστερήσεις, προκειμένου να ρίξουν τον ρυθμό.

Κι όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης ισοφάρισε στο 68’. Αρχικά ο Μενέντες πλάσαρε και ο Γκαραβέλης απέκρουσε. Η μπάλα πήγε στον Φεράρι, ο οποίος σέντραρε προς τον Ζαμόρα που έστρωσε για τον Σαβέριο και εκείνος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο της Νίκης (2-2).

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες είχαν οι «κυανόλευκοι» για το… θαύμα. Παρόλα αυτά συνέχισαν να προσπαθούν και στο 72’ βολέ του Ναά απέκρουσε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. Ο Κυριακίδης το εκτέλεσε και ο Κρητικός επιχείρησε «τακουνάκι», όμως ο Φεράρι προ της γραμμής παραχώρησε νέο κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του ο Τζιώρας έπιασε κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Νέα καλή φάση για τους γηπεδούχους στο 78’. Ο Κρητικός συνέκλινε από αριστερά και εξαπέλυσε «κεραυνό» που πέρασε δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών. Ο Άρης απάντησε με σουτ του Φεράρι, με τον Γκαραβέλη να μη συγκρατεί την μπάλα και τον Ναά να απομακρύνει τον κίνδυνο.

«Φλέρταρε» με το γκολ ξανά η Νίκη στο 88’. Ο Κρητικός έπιασε «βολ πλανέ», στην πορεία της μπάλας έκανε παρεμβολή ο Τζιώρας, όμως ο Βέλεθ έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά το 2-2 δεν άλλαξε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «κυανόλευκους» να γνωρίσουν την αποθέωση από τους φίλους της Νίκης. Από την άλλη μεριά και οι «κίτρινοι» χειροκροτήθηκαν από τους οπαδούς τους, που ζήτησαν επιτακτικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας), Λιόντος (Ηπείρου).

4ος διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινη:  Λίταινας.

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Ναά, Γιαννίτσης, Ανδρέου (46’ λ.τρ. Στίκας), Τοπαλίδης (58’ Τζιώρας), Γαβριηλίδης (58’ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Λίταινας (73’ Αναστασίου), Ριμπέιρο (83’ Μπαλλάς).

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φεράρι, Μπράμπετς, Βέλεθ (46’ Μοντόγια), Ντουκουρέ (58’ Νταρίντα), Ντούρασεκ (58’ Βερστράτε), Παναγίδης (58’ Μενέντες), Σαβεριο, Γκαρθία (75’ Χριστοδουλόπουλος), Ζαμόρα.

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Gov.gr: Διαθέσιμα το Point System και το ιστορικό ελέγχων οχημάτων – ΚΤΕΟ

Για πρώτη φορά μέσω του gov.gr οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και…

30 Ιανουαρίου 2024

Με επιτυχία η κοπή πίτας του συλλόγου Ρουμελιωτών – Photos

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, η κοπή πίτας του…

30 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές με την καταμέτρηση στο ρεύμα σε μηνιαία βάση

Αρχίζει σταδιακά η καταμέτρηση των παροχών ρεύματος σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, με…

30 Ιανουαρίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται την Τετάρτη

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης…

30 Ιανουαρίου 2024

Η Λιάνα Κανέλλη εξομολογείται την περιπέτεια της υγείας της: Γύρισα από την κόλαση – Βαριά πνευμονία από δυο ιούς

«Γύρισα απ’ την κόλαση. Μια βαριά πνευμονία με δυο ιούς, την ατυχία μου μέσα, και…

30 Ιανουαρίου 2024

Τζάμι έπεσε στο κεφάλι μαθητή

Κομμάτι από τζάμι που αποσπάστηκε από εγκαταλελειμμένο κτίριο παραλίγο να προκαλούσε τραγωδία αφού προσγειώθηκε στο…

30 Ιανουαρίου 2024