Ελλάδα

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Το κόλπο της Αντιτρομοκρατικής με τον «τρομοκράτη»

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον Χολαργό όπου εντοπίστηκε η γιάφκα της οργάνωσης είχε προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική πριν από τη σύλληψή του. Κατά την παραμονή του στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ είχε αναφερθεί στο πού γνώρισε τον 46χρονο άνδρα που καταζητείται, ενώ μίλησε και για τη μεταφορά του οπλισμού από τη γιάφκα της Κυψέλης στο διαμέρισμά του Χολαργού.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Open TV η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου κατά την προσαγωγή του δεν του αποκάλυψαν ότι γνώριζαν τα πάντα για τον οπλισμό που είχε κρυμμένο στον Χολαργό. Τον ρώτησαν εάν γνωρίζει τον 46χρονο Δημήτρη Βασιλειάδη που καταζητείται κι εκείνος τους απάντησε ότι τον γνώριζε από το 1991, όταν και είχαν πάρει μέρος σε καταλήψεις, αλλά είχε πολλά χρόνια να τον δει.

Στη συνέχεια οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής τον ρώτησαν ευθέως εάν γνωρίζει τι έγινε στη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου στο Χολαργό. Τότε εκείνος τους είπε χαρακτηριστικά πως «Μου χτύπησε το κουδούνι ο Βαγγέλη, τον οποίο ξέρω από παλιά. Μου είπε ότι “κάναμε μία ληστεία με τον Δημήτρη και δεν πήγε καλά. Είναι χτυπημένος με καλάσνικοφ και τον φέρνω εδώ”. Ο Βαγγέλης πήγε σε ένα φαρμακείο και άφησε τον Δημήτρη στο σπίτι μου. Άφησε και ένα σακίδιο πλάτης στο πρώτο δωμάτιο και νομίζω ότι είδα μέσα ένα καλάσνικοφ».

Μόλις ολοκλήρωσε την απάντησή του οι αστυνομικοί του αποκάλυψαν ότι έκαναν έρευνα σπίτι του και ότι έχουν εντοπίσει ολόκληρο οπλισμό σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Τότε εκείνος πρόσθεσε τα εξής: «Μου είπε ο Βαγγέλης πως κάτι στράβωσε και πρέπει να μεταφέρουμε κάτι πράγματα από την Κυψέλη. Όταν πήγαμε, ήταν όλα κλειστά και σε κουτιά, σαν συσκευασμένα για μεταφορά.Τα μεταφέραμε στο σπιτι μου».
Πάντως ο 40χρονος κατά την απολογία του δεν είπε τίποτα από όσα ανέφερε στους αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του στην Αντιτρομοκρατική.

Ανοιχτοί λογαριασμοί 46χρονου με αντιεξουσιαστές
Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου ο 46χρονος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή τον κρύβει κάποιο άτομο που έχει σχέση με το Ποινικό Δίκαιο. Συγκεκριμένα θεωρούν πως κάποιος από τα Εξάρχεια τον έχει υπό την προστασία του και τον περιθάλπει, καθώς είναι βαριά τραυματισμένος στο πόδι από σφαίρα καλάσνικοφ.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Οι δύο συλληφθέντες κατά την απολογία τους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή τους οφείλεται σε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική. Στο μεταξύ έξω από τα δικαστήρια επικράτησε ένταση καθώς υπήρξαν συγκρούσης αστυνομικών με αλληλέγγυους.

Συγκεκριμένα περίπου 50 άτομα πέταξαν νερά και καφέδες προς την πλευρά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης απολογίας τους οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τα πάντα και έκαναν λόγο για σκευωρία. Μάλιστα ο 45χρονος κατηγορούμενος φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο που βρισκόταν μέσα στα σακίδιά του. Επιπλέον στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ένα τρίτο άτομο το οποίο φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση καθώς το σπίτι του στο Χαλάνδρι εντοπίστηκαν όπλα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το