Τοπικά

Εντός των ημερών το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο – Ανακοινώθηκαν οι νέα αρμοδιότητες των αντιπρυτάνεων

Εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Χθες συνεδρίασε η σύγκλητος για πρώτη φορά με τη νέα πρυτανική αρχή, όπου γνωστοποιήθηκαν οι αρμοδιότητες των αντιπρυτάνεων.
Πιο αναλυτικά οι αρμοδιότητες των τεσσάρων αντιπρυτάνεων έχουν ως εξής: Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης η αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Ιωάννα Λαλιώτου, αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ο καθηγητής Ιωάννης Θεοδωράκης, αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ο καθηγητής Στέφανος Παρασκευόπουλος.

Αναφορικά με επιμέρους αρμοδιότητες οι αναθέσεις έχουν μεταξύ άλλων ως εξής:
Στην αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης αν. καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου ανατέθηκε η Προεδρία της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ και η ευθύνη επίβλεψης πάσης φύσεως έργων/προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η αρμοδιότητα του επιστημονικού υπευθύνου του προγράμματος Erasmus+, η Προεδρία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), η ευθύνη για τις Δημόσιες και Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εποπτεία της διαδικτυακής και δημόσιας προβολής του Ιδρύματος.
Στον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη ανατέθηκαν η εποπτεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η διαχείριση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος. η εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των τεχνικών έργων που υλοποιούνται στο Ίδρυμα, η εποπτεία της επάρκειας και καλής λειτουργίας των υποδομών, καθώς και των αναγκών σε συντηρήσεις και επισκευές όπως και η εποπτεία για τον ποιοτικό έλεγχο των τεχνικών έργων, η εποπτεία επί δωρεών και κληροδοτημάτων του Ιδρύματος.
Στον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητή κ. Ιωάννη Θεοδωράκη ανατέθηκαν η εποπτεία της οργάνωσης των Ακαδημαϊκών Μονάδων του Ιδρύματος, η εποπτεία της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, η εποπτεία θεμάτων και δράσεων φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, κ.λπ.).
Στον αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητή κ. Στέφανο Παρασκευόπουλο ανατέθηκαν η εποπτεία της Διεύθυνσης Διοικητικού, η ευθύνη για την οργάνωση του αειφόρου-πράσινου Πανεπιστημίου σε θέματα σχετικά με την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των κτιρίων και υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ευθύνη για τον σχεδιασμό και η προώθηση δράσεων κοινωνικής ευθύνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αναφορικά με τη συνένωση των ιδρυμάτων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ο πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης δήλωσε πως «αναμένουμε σε δύο εβδομάδες την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τη συνένωση από το υπουργείο Παιδείας και μετά να ακολουθήσει ο τελικός γύρος για τη διαβούλευση. Το Πανεπιστήμιο παραμένει σταθερό στις προτάσεις που έστειλε στο υπουργείο μέσα στο καλοκαίρι και στα αιτήματα που κατέθεσε τότε».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023