Αθλητισμός

Έντονη ανησυχία στον Ολυμπιακό Βόλου για το lockdown στον αθλητισμό

Μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ΓΓΑ και αφορούν τον αθλητισμό, παραμένει άγνωστο, αν και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Στον Ολυμπιακό ανησυχούν για τις εξελίξεις και φοβούνται πως η έναρξη θα πάει πολύ πίσω. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναστολή πρωταθλήματος, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τόνισε, πως έχουν γίνει κινήσεις για να εξαιρεθούν από την αναστολή τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, δίχως πάντως χθες η ΓΓΑ να εξαιρέσει από τα μέτρα τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου: «Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ ακολουθούν κανονικά το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έχουμε ζητήσει από τη πολιτεία να μας επιτρέψει να παίξουμε. Είναι ένα πρόβλημα ο covid-19 όμως από την στιγμή που τηρούμε τα πρωτοκόλλα δεν υπάρχει λόγος να μην αγωνιστούμε» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.
Σε ερώτηση για το ποιος θα καλύψει το κόστος των τεστ, απάντησε: «Θα το πληρώσουν οι ομάδες, όμως γίνονται προσπάθειες να βρούμε λύση και να το καλύψουμε εμείς».

Στον Ολυμπιακό υπάρχει πρόβλημα και με τις προπονήσεις, καθώς για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, όπως είναι από σήμερα και η Μαγνησία, απαγορεύονται οι προπονήσεις για τα ομαδικά αθλήματα, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Σε καλή κατάσταση οι «ερυθρόλευκοι»
Ευχαριστημένος από τη γενική εικόνα της ομάδας στο φιλικό με την Παναχαϊκή δηλώνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Ξηροφώτος. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 1-0 με γκολ οφσάιντ από τον Κουσκουνά, ενώ ακυρώθηκε κανονικό τέρμα του Ιάσονα Παπαδημητρίου στο 0-0.

Το βολιώτικο συγκρότημα σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι «βραχυκύκλωσε» τον αντίπαλο με το ασφυκτικό πρέσινγκ που εφάρμοσε, περιορίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο, απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, με ποιοτικό ρόστερ, που δηλώσει έτοιμη για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους, πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα και βγήκαν πολλές φορές με αξιώσεις στην επίθεση.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Φιλίποβιτς, Γιαννίτση είχε πολύ καλή παρουσία και απέναντι στους επιθετικούς της Παναχαϊκής ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Το ίδιο ισχύει και για τους δύο ακραίους οπισθοφύλακες, Μπουτζίκο και Παπακώστα, με τον νεαρό να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και να είναι αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Πολύ καλός σε απόδοση ήταν ο Γεράσιμος Βουκελάτος, ο οποίος αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα, παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών και αυτός που είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες.

Πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και από τον Χρήστο Αγρόδημο, ενώ ο Φράνκο Κολέλα, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του. Ο Αργεντινός μέσος χρειάζεται ακόμη δουλειά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και να αποκτήσει ρυθμό.
Το γεγονός ότι καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ λειτουργεί υπέρ του και προς όφελος του Ολυμπιακού.

Αναβάλλεται η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη
Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναβληθεί. Λόγω των μέτρων που ισχύουν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Η γενική συνέλευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και στην ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση της Άλλης Μεριάς, όπου έχει οριστεί, καθώς τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου είναι 440 και για να υπάρξει απαρτία χρειάζεται να παραβρεθούν πάνω από 100 μέλη.

Θυμίζουμε, πως η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει μέσα στο Νοέμβριου και βάσει των θεμάτων της γενικής συνέλευσης θα πρέπει να γίνει διοικητικός, οικονομικός απολογισμός και απαλλαγή του Δ.Σ., εκλογή εφορευτικής επιτροπής και προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου 2020-2023.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει απόφαση για την αναβολή της γενικής συνέλευσης με επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Πρόσφερε το σπίτι του στην Ιωάννα Κολοβού για να μείνει όσο θέλει

Το σπίτι του στο Παγκράτι πρόσφερε σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιωάννα Κολοβού, ο πρόεδρος του…

24 Ιανουαρίου 2024

Ουγγαρία: Εξαρθρώθηκε ακροδεξιά οργάνωση που υποστηρίζει ότι κατάγεται από τους… Σκύθες και σχεδίαζε πραξικόπημα

Οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν σε ταυτόχρονες επιδρομές εναντίον μιας μικρής, ένοπλης εξτρεμιστικής…

24 Ιανουαρίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ποιες χώρες βγάζουν πρώτη την ακροδεξιά – Πώς θα επηρεαστεί η ΕΕ από την αντισυστημική ψήφο

Mε αγωνία διαβάζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι πολιτικοί αναλυτές…

24 Ιανουαρίου 2024

Καλλιτέχνης καταγγέλλει ότι δέχτηκε «σεξουαλική επίθεση» σε περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Ο Τζον Μποναφέντε, ένας καλλιτέχνης που ήταν ένας από τους «reperformers» που συμμετείχαν στη θρυλική…

24 Ιανουαρίου 2024

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Τίθεται από σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας…

24 Ιανουαρίου 2024

Διεθνές Δικαστήριο: Την Παρασκευή η απόφαση για το εάν θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα κατά του Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΔ) θα εκδώσει απόφαση σχετικά με το αίτημα της Νότιας…

24 Ιανουαρίου 2024