Οικονομία

Εντυπωσιακή βελτίωση στα ομόλογα φέρνει η συμφωνία με την Τρόικα

bonds708_13

Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο 12μήνου, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη νύχτα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης (0,13 της ποσοστιαίας μονάδας) σήμερα το πρωί, στο 6,79%. Η απόδοση των 2ετών ομολόγων μειώθηκε περαιτέρω κατά 23 μονάδες βάσης στο 5,70%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι τίτλοι αυτοί είναι οι πιο ευαίσθητοι στον φόβο μίας αθέτησης πληρωμών και τον Ιούλιο η απόδοσή τους είχε εκτοξευθεί στο 29%.

Οι αποδόσεις μειώνονται σημαντικά, μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της τον Αύγουστο. Τον τρέχοντα μήνα, η καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων εξομαλύνθηκε, δηλαδή η απόδοση των πιο βραχυπρόθεσμων τίτλων είναι χαμηλότερη από αυτή των πιο μακροπρόθεσμων.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα, η απόδοση των 2ετών ομολόγων ήταν υψηλότερη από αυτή των 10ετών ομολόγων, κάτι που υποδήλωνε ότι οι φόβοι αθέτησης πληρωμών ήταν υψηλοί, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το