Αθλητισμός

Ενθουσιασμός στον ΝΠΣ Βόλος για την πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ

Χωρίς αμφιβολία ο ΝΠΣ Βόλος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, αν και για πολλούς, που έβλεπαν από την αρχή του καλοκαιριού πως «χτιζόταν» η ομάδα, πίστευαν πως η πορεία της θα ήταν πολύ καλή.
Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας (εννέα πόντους, έναντι δέκα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ), έχοντας να επιδείξουν τρεις νίκες και μία ήττα (φυσιολογική) από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Έχουν καταφέρει να αξιοποιήσει την έδρα τους, σημειώνοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς με Άρη και ΟΦΗ, χωρίς μάλιστα να δεχθούν τέρμα, απέναντι σε δύο ομάδες που θεωρούνται από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.

Το περασμένο Σάββατο ο ΟΦΗ απέδειξε με τη εμφάνισή του στο Πανθεσσαλικό, πως μόνο τυχαία δεν είναι η μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα. Προερχόταν από νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός έδρας), ενώ στην πρεμιέρα είχε πάρει ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη. Ωστόσο, ο Κρητικοί υποχρεώθηκαν σε ήττα στο Πανθεσσαλικό, σ’ ένα ματς όπου οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων διαφήμισαν το ποδόσφαιρο.
Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο μπορούσε να κερδίσουν, τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, με τη… μπίλια να κάθεται στον ΝΠΣ Βόλος. Αν δει κάποιος τα στατιστικά του παιχνιδιού θα καταλάβει. Συνολικά 33 τελικές προσπάθειες είχαν οι δύο ομάδες (19 ο ΟΦΗ και 14 οι «κυανέρυθροι»), ενώ το πρώτο ημίχρονο θα το θυμούνται όλοι όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι. Η απόλυτη ισορροπία. Κατοχή μπάλας 50-50, ίδιες τελικές (από 12), ακόμη και ίδια πλάγια άουτ είχαν οι ομάδες.
Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και είναι απορίας άξιο πως δεν σημειώθηκε γκολ στο πρώτο μέρος. Ο Γκαραβέλης ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι… κέρβερος κάτω από τα δοκάρια του, με κορυφαίες αποκρούσεις αυτές απέναντι στον Δημήτρη Μάνο, σε τετ α τετ, ενώ απίστευτες ευκαιρίες έχασαν οι Ζοάο, Μουνίθ και Μυστακίδης, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν και δοκάρι με τον Μπαλογιάννη.
Τα μάτια των φιλάθλων που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, αλλά και όσων παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση «χόρτασαν» θέαμα, άσχετα αν το παιχνίδι δεν είχε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Χουάν Φεράντο ήταν εξαιρετικοί όταν έβρισκαν ελεύθερους χώρους, έφταναν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, έδειξε πολλές από τις αρετές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με καλή κυκλοφορία μπάλας, ωραία ανάπτυξη παιχνιδιού, όμως και αυτός τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.
Βέβαια και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα στη μεσαία γραμμή, όσον αφορά την ανασταλτική τους λειτουργία, εξ ου και οι πάρα πολλές τελικές προσπάθειες που είχαν στο παιχνίδι, το οποίο στο πρώτο ημίχρονο ήταν… ροντέο.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αν και το θέαμα παρέμεινε πολύ καλό, ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που πίεσε για το γκολ. Στο 74’ ο Φεράντο πέρασε στο παιχνίδι τον Βασίλη Μάντζη στη θέση του Μουνίθ, με τη διάταξη της ομάδας να γίνεται 4-4-2. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ με τον Χοακίν Τόρες, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα και ύστερα από 30 λεπτά παρουσίας στο ματς (είχε περάσει ως αλλαγή στο 46’ στη θέση του Ζοάο), στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.
Η ομάδα στη συνέχεια έπαιξε έξυπνα, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και στο τέλος πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο», που την διατηρεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με το ξεκίνημα της στη χρονιά να είναι εντυπωσιακό.

Την Κυριακή με Ξάνθη
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τους «κυανέρυθρους» να αγωνίζονται την Κυριακή 29/9 στις 17.00 με την Ξάνθη εκτός έδρας. Η ακριτική ομάδα προχθές γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από την Λάρισα με 3-0 και έχει τους ίδιους βαθμούς με τον ΝΠΣ Βόλος, καθώς μετρούσε μέχρι πρότινος τρεις νίκες (με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Αστέρα Τρίπολης στην Ξάνθη).
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ξεκίνησε, με τον Χουάν Φεράντο να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς επιστρέφει και ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το πέρασμα» από τον Νίκο Παπαδόπουλο

Της Μαρίας Αλμπανίδου, νομικού MSc Ποινικού και Εγκληματολογικού Δικαίου, αρθρογράφου, ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένοι και…

3 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλική “μονομαχία” με ΑΕΛ στη Λάρισα δίνει η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα δώσει το ντέρμπι με την ΑΕΛ σήμερα (15.00) στο «AEL…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αυξημένη η ζήτηση των εισιτηρίων για το παιχνίδι Βόλου-Ολυμπιακού

Με γρήγορους ρυθμούς διατίθεται εισιτήρια για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί σήμερα (16:30) στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Δύσκολο έργο με Ολυμπιακό έχει ο Βόλος

Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ δίνουν σήμερα Βόλος…

3 Δεκεμβρίου 2023

Το σημερινό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το εξής:   Α’ κατηγορία Βοηθ. ΕΑΚ,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις στις Πινακάτες -Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ)…

3 Δεκεμβρίου 2023