Αθλητισμός

Ενότητα το ζητούμενο στον Ολυμπιακό Βόλου

Μετά από εννέα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Ολυμπιακός Βόλου τίθεται εκτός του αρχικού του στόχου, που ήταν η άνοδος στην Φούτμπολ Λιγκ. Η ήττα από τον ΝΠΣ Βόλος τον έφερε στο -11 από την κορυφή και οι ελπίδες ανόδου εξανεμίστηκαν.
Όπως έχει πλέον διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτό που θα πρέπει να κοιτάξει η ομάδα από εδώ και πέρα, είναι να παραμείνει ενωμένη, να συνεχίσει την προσπάθειά της, με στόχο να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει τα ανεπιτυχή αποτελέσματα να πάρουν από κάτω τους ποδοσφαιριστές. Η διοικούσα επιτροπή οφείλει να στηρίξει το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι φίλαθλοι από την πλευρά τους να παραμείνουν κοντά στην ομάδα, δίνοντας το «παρών» σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας.

Είναι γεγονός, πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα από εδώ και πέρα, καθώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους. Γιατί όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, στο οποίο οι μισές ομάδες πέφτουν κατηγορία και οι μισές παραμένουν στην Γ’ Εθνική, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως όλες οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία έχουν κάνει το ρεπό τους, πλην του Οπούντιου, ο οποίος ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο.

Γίνεται αντιληπτό, πως τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου είναι πολύ σημαντικά για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν τρία ματς εκτός έδρας, ενώ θα κάνουν και το ρεπό τους. Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Δίστομο Βοιωτίας με τον Αμβρυσσέα, ενώ ακολουθεί το ματς με τον Οπούντιο στο Μαρτίνο. Στη συνέχεια το βολιώτικο συγκρότημα θα κάνει το προγραμματισμένο ρεπό και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα πάει να παίξει στον Αλμυρό με τον τοπικό Γυμναστικό.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό να ανακάμψει βαθμολογικά, καθώς η ομάδα αγνοεί τη νίκη από την 5η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 2-1 του ΑΟ Σελλάνων στο ΕΑΚ. Έκτοτε, μετρά τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Όπως προαναφέραμε, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού οφείλουν να στηρίξουν την ομάδα, να σταθούν δίπλα στους ποδοσφαιριστές, σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο. Αν κρίνουμε, πάντως, από το χειροκρότημα των φιλάθλων στο τέλος του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος, παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα κι αυτό δίνει δύναμη και κουράγιο στη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου να συνεχίσει την προσπάθειά της.
Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την κλήση σε απολογία από την ΕΠΟ για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΝΠΣ Βόλος. Ευελπιστούν, πως πέρα από το χρηματικό πρόστιμο το οποίο θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό (εύχονται οι διοικούντες να μην είναι μεγάλο), δεν θα υπάρξει βαρύτερη τιμωρία για την ομάδα (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών). Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός θα δώσει το επόμενο παιχνίδι έδρας με τη νέα χρονιά, στις 7 Ιανουαρίου, όταν και θα υποδεχθεί το Βελούχι, για την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Σε απολογία κλήθηκε και ο Θέος
Μετά τον Φώτη Καραγκιολίδη, ο οποίος κλήθηκε από τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου να απολογηθεί γραπτώς, όπως έγραψε χθες η «Θ», άλλος ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας κλήθηκε και αυτός σε απολογία. Πρόκειται για τον Γιώργο Θέο, ο οποίος θα απολογηθεί, επίσης, γραπτώς στη διοίκηση. Μέχρι τότε οι δύο παίκτες δεν θα προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα.
Θυμίζουμε, πως ο Καραγκιολίδης υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν μετέβη στο ξενοδοχείο, παραμονές του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος, όπως έγινε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας και αποκλείστηκε της αποστολής. Ο Θέος αποχώρησε από το γήπεδο στο ημίχρονο του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής, με τη διοίκηση να ζητεί να μάθει το λόγο της κίνησής του αυτής.

Όσο για τον Στέφανο Βαρούχα, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε δυσαρέσκεια από πλευράς διοίκησης για το περιεχόμενο των δηλώσεών του μετά το παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος, δεν υπάρχει, προς στιγμήν τουλάχιστον, κλήση σε απολογία, με τον ποδοσφαιριστή να γυμνάζεται κανονικά με την ομάδα.
Χθες, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Τρίτης και ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αμβρυσσέα. Ο Ανδρέας Κόκας θα υποβληθεί εντός των ημερών σε επέμβαση στο γόνατο, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός δράσης για έξι μήνες. Θα επανέλθει, πλέον, υγιής τη νέα χρονιά.

Ο Φώτης «σφυρίζει» στο Δίστομο
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 10ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμβρυσσέα και τον Ολυμπιακό θα διευθύνει ο κ. Στυλιανός Φώτης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αργύρη και Κωνσταντίνο Δάλλα όλοι από την ΕΠΣ Εύβοιας. Παρατηρητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο κ. Γιώργος Παπαμίχος από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Ο κ. Φώτης είχε διευθύνει παιχνίδι του Ολυμπιακού την περίοδο 2014-15 και συγκεκριμένα την αναμέτρηση με τον Εθνικό Γαζώρου για την Φούτμπολ Λιγκ (12/1/2015), στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 3-2.

Ανακοίνωση των παλαιμάχων
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΠΟΒ, με αφορμή τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιάννη Μιχαηλίδη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος υπήρξε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Βόλου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βουλή: Ψηφίσθηκε νομοσχέδιο για φορολόγηση πολυεθνικών

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίσθηκε στη Βουλή επί της αρχής και κατά την β’ ανάγνωσή του…

19 Μαρτίου 2024

Η Αστυνομία ζητά τη δίωξη του Μπολσονάρο για πλαστογράφηση πιστοποιητικών εμβολιασμού

Η Αστυνομία της Βραζιλίας εισηγήθηκε σήμερα να ασκηθεί δίωξη στον πρώην πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο για…

19 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στο αίτημα των οικογενειών για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Την άρση της ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησαν σήμερα (19/3) το…

19 Μαρτίου 2024

Σάλος με απαράδεκτη κίνηση του Έντι Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο on camera

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το σπρώξιμο δημοσιογράφου στο πρόσωπο,…

19 Μαρτίου 2024

Tzane: Οι φίλοι του TikToker που σκοτώθηκε στην Ιταλία αποκαλύπτουν πώς έγινε η τραγωδία

Οι δυο φίλοι του Έλληνα TikToker, που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ξεχασμένο ιταλικό χωριό…

19 Μαρτίου 2024

Σκηνές Φαρ Ουέστ σε τσιπουράδικο – Βγήκαν τα όπλα

Την Καθαρά Δευτέρα αρκετοί θαμώνες διασκέδαζαν σε τσιπουράδικο όπου μετά από έναν καυγά βγήκαν… τα…

19 Μαρτίου 2024