Τοπικά

Εννέα φωτοσημαντήρες θα προμηθευτεί ο ΟΛΒ για τον δίαυλο προσέγγισης αλιευτικών σκαφών

 

Εννέα φωτοσημαντήρες στον δίαυλο προσέγγισης αλιευτικών σκαφών της Ιχθυόσκαλας Λιμένος Βόλου θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει ο ΟΛΒ και προς αυτή την κατεύθυνση εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 28.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της ΟΛΒ Α.Ε.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση εννέα φωτοσημαντήρων στον δίαυλο προσέγγισης αλιευτικών σκαφών στην Ιχθυόσκαλα Λιμένος Βόλου, οι οποίοι θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τις παρακάτω απαιτήσεις:
Οι έξι από τους εννέα φωτοσημαντήρες που θα τοποθετηθούν θα είναι χρώματος πράσινου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα είναι ερυθροί, με χαρακτηριστικά «Πλευρικής Σημάνσεως». Οι προαναφερόμενοι φωτοσημαντήρες θα πρέπει να καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις/τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Σύστημα IALA «A», ως ακολούθως:
-Το σχήμα του πλωτήρα των φωτοσημαντήρων θα είναι κωνικό. Στην κορυφή τους (άνωθεν της φωτιστικής πηγής), θα φέρουν επίσημα πράσινου κωνικού σχήματος για τους έξι πράσινους φωτοσημαντήρες και επίσημα ερυθρού κυλινδρικού σχήματος για τους τρεις ερυθρούς φωτοσημαντήρες.
-Το χρώμα της φωτιστικής πηγής θα πρέπει να είναι ερυθρό/πράσινο, ανάλογα με το χρώμα του κάθε φωτοσημαντήρα.
-Οι απαιτήσεις για τη φωτοβολία της φωτιστικής πηγής ορίζονται σε μετεωρολογική ορατότητα δέκα ναυτικών μιλίων.
-Το ύψος της φωτιστικής πηγής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι φωτοσημαντήρες που θα εγκατασταθούν θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 170 λίτρων, κατασκευασμένοι εξωτερικά από πολυαιθυλένιο με υψηλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και εσωτερικά με πλήρωση διογκωμένης πολυστερίνης των 20kg/m3 τουλάχιστον.
-Οι φωτοσημαντήρες θα σημάνουν δίαυλο βάθους 3 μέτρων.
Για την πόντισή τους θα απαιτηθεί κατάλληλο σύστημα αγκυροβολίας στον πυθμένα, με αλυσίδα και χρήση στριφταριών στο σημείο πρόσδεσης της αλυσίδας στον φωτοσημαντήρα και στο ρεμέτζο του πυθμένα. Για τα ανωτέρω, ο οικονομικός φορέας θα υποβάλλει σχέδιο του φωτοσημαντήρα του συστήματος αγκύρωσης και του ρεμέτζου του πυθμένα.
Πριν την εγκατάσταση των νέων φωτοσημαντήρων, ο ανάδοχος θα αναλάβει την αφαίρεση των φωτοσημαντήρων της υφιστάμενης σήμανσης στον δίαυλο της Ιχθυόσκαλας και τη μεταφορά τους σε σημείο που θα υποδείξει η επίβλεψη εντός του λιμένα.
Ο φανός που θα εγκατασταθεί σε κάθε φωτοσημαντήρα θα πρέπει να είναι αυτόνομος, με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, τύπου LED, αυτόματης αφής νυκτός, υδατοστεγανότητας IP68.
Οι ρυθμίσεις των χαρακτηριστικών αναλαμπών και της εντάσεως φωτός των ηλιακών φανών του κάθε φωτοσημαντήρα θα γίνουν από τον ανάδοχο, πριν την εγκατάσταση των φωτοσημαντήρων στις ενδεδειγμένες θέσεις πόντισης.
Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου από το ανάδοχο ορίζεται σε 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Share
Ετικέτες: φωτοσημαντήρες

Πρόσφατα άρθρα

47χρονη μητέρα ξυλοκόπησε άγρια τον 6χρονο γιο της για να του δώσει μάθημα επειδή έβγαλε τη ζώνη στο κάθισμά του

Στη σύλληψη μιας 47χρονης μητέρας για τον ξυλοδαρμό του 6χρονου γιου της επειδή αυτός έβγαλε…

4 Δεκεμβρίου 2023

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά! Φέρνουν κάλαντα και δώρα αξίας 150.000 Ευρώ με το…

4 Δεκεμβρίου 2023

Το Λιμεναρχείο Βόλου για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σε εκτέλεση της ΩΠ:032355/12-23 Δ/γής Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ/ΝΤ, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Έξι συλλήψεις και 16 προσαγωγές στο Πανθεσσαλικό – Ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Σχετικά με περιστατικό, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, από τη Γενική Περιφερειακή…

4 Δεκεμβρίου 2023

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023