Τοπικά

Eνίσχυση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου ζητεί η Ένωση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος

Την ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου ζητεί η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με 7-8 άτομα προσωπικό που αναμένεται να μείνει στο νησί το προσεχές διάστημα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση « σε μία περίοδο όπου οι μεταθέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η Ένωσή μας για ακόμη μία φορά επανέρχεται και θέτει επί τάπητος το θέμα της ενίσχυσης της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου».
Η Ένωση Προσωπικού σημειώνει ότι ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου αποτελεί την πλέον αδικημένη υπηρεσία των Β.Σποράδων στο θέμα στελέχωσης προσωπικού αφού εδώ και πολλά έτη παρουσιάζεται υποστελεχωμένη όχι μόνο λογιστικά αλλά και στη πραγματικότητα.

«Οι ελάχιστοι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αλόννησο κυριολεκτικά υπερβάλλουν εαυτό καθώς αποτελεί ένα νησί με αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες ,μεγάλη και δυσπρόσιτη ακτογραμμή , με χώρο θαλάσσιας αρμοδιότητας το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου ως το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό θαλάσσιο πάρκο.
Στην αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία (σε πιλοτικό επίπεδο για φέτος) του πρώτου Υποβρύχιου Μουσείου στην Ελλάδα το οποίο όμως θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για επισκέπτες από όλο το κόσμο, το 2021.

Απόδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει το προσωπικό του ΛΣ Αλοννήσου στην αστυνόμευση ,στη προστασία των πολιτών ,του τουρισμού αλλά και στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ,αποτελεί η ενίσχυση της υπηρεσίας με σκάφος αυξημένων δυνατοτήτων, το ΠΛΣ 1004. Από τα ανωτέρω γίνεται πλέον κατανοητό ότι μία νησιωτική υπηρεσία με τέτοια αρμοδιότητα σαν αυτή του ΛΣ Αλοννήσου η οποία πλέον θα κληθεί να διαθέσει σημαντικό μέρος του προσωπικού της στη στελέχωση του ΠΛΣ 1004 ,δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με 7-8 άτομα προσωπικό που αναμένεται να μείνει στο νησί το προσεχές χρονικό διάστημα».

Για τους παραπάνω λόγους η Ένωση Προσωπικού θεωρούν επιβεβλημένη την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, προβλέποντας θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση των τακτικών μεταθέσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το