Αθλητισμός

Ενισχυμένος και πιο δυνατός ο Ολυμπιακός Βόλου

Θετικές είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Valis, παρουσία του Ερασιτέχνη, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Τσεκούρα, του προέδρου της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου Παναγιώτη Μποτσιβάλη, καθώς και ατόμων από το περιβάλλον του Ευριπίδη Τσιμπανάκου (βρίσκεται στην Αθήνα και δεν έδωσε το «παρών»).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν οικονομικά την προσπάθεια που θα γίνει φέτος για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν ανάμεσα στον Παναγιώτη Μποτσιβάλη και στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, φαίνεται πως ξεπερνιούνται. Σ’ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ερασιτέχνης, ο οποίος λειτούργησε θετικά στην εξομάλυνση των σχέσεων. Η σωστή λειτουργία της ομάδας θα πρέπει να ξεκινά από την ομόνοια και την ενότητα που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα άτομα που θα διοικούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε έγιναν πολλά λάθη, τα οποία ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε, με την απώλεια της ανόδου στην Football League. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης του τμήματος. Από τα λάθη αυτά θα πρέπει να διδαχθούν οι διοικούντες, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθούν και με καλύτερη οργάνωση, σε όλους τους τομείς, η ομάδα να παρουσιαστεί πιο δυνατή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη επιθυμούν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουν θέσει ορισμένους κανόνες τους οποίους και οφείλουν να τηρήσουν τα άτομα που θα απαρτίζουν τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου. Οι ρόλοι μέσα στην ομάδα θα πρέπει να είναι διακριτοί, με στόχο ο Ολυμπιακός να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα. Σ’ αυτό υπήρξε συμφωνία από τα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν τη διοικούσα επιτροπή, στην οποία αναμένεται να μπουν και νέα πρόσωπα.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται διάφορες ζυμώσεις, έχει γίνει προσέγγιση ορισμένων επιχειρηματιών, τόσο Βολιωτών, όσο και εκτός Μαγνησίας και η εξέλιξη των πραγμάτων χαρακτηρίζεται θετική.

Θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής, ο οποίος δεν θα είναι Βολιώτης και θα έχει την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα διαμένει μόνιμα στο Βόλο και θα είναι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με συγκεκριμένο άτομο, το οποίο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και το οποίο διαθέτει ανάλογη εμπειρία, από την παρουσία του σ’ αυτό το πόστο σε επαγγελματικές ομάδες. Δεν μιλάμε για γενικό αρχηγό, μια θέση που κατείχε την χρονιά που πέρασε ο Τζόναθαν Βαΐτσης.

Ο Ανδρέας Μπονόβας θα συνεχίσει να έχει ρόλο στον Ολυμπιακό, βοηθώντας και φέτος την ομάδα, ενώ θα συνεχίσει να είναι και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας του συλλόγου.

Όλα αυτά, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν στην γενική συνέλευση, η οποία αναμένεται τελικά να πάει λίγες μέρες πίσω. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, καθώς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί κάποια πράγματα, έτσι ώστε η διοικούσα επιτροπή να μπορεί να δώσει νέο όραμα στους φιλάθλους της ομάδας.

Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει στασιμότητα στα θέματα που απασχολούν την ομάδα. Οι επαφές με έμπειρους και αξιόλογους προπονητές με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες συνεχίζονται και άμεσα το θέμα θα κλείσει. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας, του οποίους θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός και τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ-εννέα ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό, εφόσον βέβαια το επιθυμούν και οι ίδιοι, έτσι ώστε να υπάρξει ένας βασικός κορμός, πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» ο Ολυμπιακός της νέας αγωνιστικής περιόδου. Θα γίνουν περίπου δέκα μεταγραφές, ενώ η ομάδα θα πλαισιωθεί και με άλλους πέντε-έξι νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Το ρόστερ θα αριθμεί 24 παίκτες, Έλληνες και ξένους, με τη διοικούσα επιτροπή, σε συνεργασία με τον προπονητή που θα αναλάβει, να προσπαθούν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνάντηση του Ερασιτέχνη με τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, προκειμένου να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα που είναι άμεσης προτεραιότητας.

 

Τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Βόλου, το Τ.Ε.Φ.Α.Α  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα ποδοσφαίρου του 4ου έτους διοργανώνουν Πανθεσσαλικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου. Αυτό θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στην Άλλη Μεριά.

Το Πανθεσσαλικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η επιτροπή εορτασμού των 80 χρόνων του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι οι: Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕ Τρικάλων, Προμηθέας Λάρισας, Δήμητρα Απόλλων, Α.Ο. Αμπελοκήπων, Πλαστήρας Καρδίτσας, Καλλιδένδρι και Αχιλλέας Μπάρας. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι τρεις και η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τρία τμήματα (8-9 ετών, 10-11 και 12-13).

ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενενήντα χρόνια Νέα Ιωνία

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά Έρευνα του Άθω Τριγκώνη στην εφημερίδα «Λαϊκή Φωνή», επιμέλεια: Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά, εικονογράφηση:…

3 Δεκεμβρίου 2023

Βάρκα με 32 μετανάστες από την Αίγυπτο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Σε ένα μικρό σκάφος ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης, κοντά στο Τυμπάκι εντοπίστηκαν 32 μετανάστες τα…

3 Δεκεμβρίου 2023

Οι νεκροί θα επιστρέφουν δίπλα στους ζωντανούς;

του Γ. Καπουρνιώτη Οι Beatles, κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι και οι Rolling Stones νέο άλμπουμ. Πρέπει…

3 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα

Ορίζοντα τα Χριστούγεννα έβαλε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, για τον προϋπολογισμό των έργων υποδομών…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αγρότες

«Αφού φορολογούμε τους αγρότες ως επιχειρήσεις, γιατί να μην τους αποζημιώνουμε ως επιχειρηματίες;» διερωτήθηκε ο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανατροπές

Έχει ενδιαφέρον πώς ανατρέπονται τα πράγματα στην πολιτική. Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν…

3 Δεκεμβρίου 2023