Τοπικά

Ενημερωτική δράση του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με τα Ιατρεία Ν.Ιωνίας του Κέντρου Υγείας Βόλου

Στις 16/11/2023 και ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε συνεργασία με τις μαίες από τα Ιατρεία της Ν. Ιωνίας Βόλου του Κέντρου Υγείας Βόλου. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η αναγκαιότητα να πραγματοποιείται με συνέπεια ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος. Η δράση έλαβε χώρα στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και απευθυνόταν στην ομάδα γυναικών που φιλοξενούνται στη δομή και βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Στόχος ήταν η πρόληψη, η συνεχής φροντίδα του εαυτού τους και η διασύνδεση των γυναικών σε πρακτικό επίπεδο με την κοινότητα και τους φορείς που μπορούν να υποστηρίξουν έμπρακτα την προαγωγή υγείας. Περιελάμβανε μια πλήρη ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου και του μαστού, την αναγκαιότητα για διεξαγωγή ετήσιου τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίας, την αυτοεξέταση του μαστού, καθώς και τους τρόπους προσβασιμότητας στη δωρεάν δημόσια υγεία.
Κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρξε μια ενεργή αλληλεπίδραση των ειδικών με τις φιλοξενούμενες του ξενώνα, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την αυτοεξέταση του μαστού και δόθηκαν τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τα Ιατρεία, με σκοπό να ορίσουν οι γυναίκες μόνες τους ραντεβού για εξέταση. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, πολλές απορίες τους αποσαφηνιστήκαν και εξατομικευμένα με τη βοήθεια τόσο των μαιών όσο και της νοσηλεύτριας της δομής δόθηκαν άμεσες λύσεις, κυρίως στην αμεσότητα των ραντεβού.
Κλείνοντας, έγινε αναφορά των δωρεάν υπηρεσιών που παρέχονται στους ανασφάλιστους και ασφαλισμένους πολίτες από τις μαίες των Ιατρείων της Ν.Ιωνίας, ενώ από την πλευρά τους τα στελέχη του ξενώνα ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις ένταξης στη δομή και γενικότερα τις υπηρεσίες που παρέχονται. Στην δράση συμμετείχαν από την πλευρά των Ιατρείων της Ν, Ιωνίας οι μαίες Μαρία Καραγιάννη και Ελευθερία Εμμανουήλ. Από το ξενώνα συμμετείχαν τα στελέχη, Ιωάννα Παρίση Γενικών Καθηκόντων, Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικός – Οικονομικός Υπεύθυνος και η Χαρίκλεια Βασιλειά Νοσηλεύτρια.
Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: xenonas.neapolis@kekpa.gr .

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Βόλο χτύπησε η καρδιά του Μετάλλου, με τεράστιο επιτυχία διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου και Μετάλλου

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου, που…

6 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης στην Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι και στην ελληνική αποστολή

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό και πολύ κοντά στην ελληνική αποστολή,…

6 Μαρτίου 2024

62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορονοϊού – Τι αποκαλύπτουν οι εξετάσεις που έκανε

Εμμονή με το εμβολιασμό κατά της covid-19 είχε ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία, ο…

6 Μαρτίου 2024

Tοποθέτησαν παγίδα για αγριόχοιρους στα Πολυζέικα του Δήμου Αλμυρού

Οι Θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων τους τελευταίους μήνες προέβησαν στις…

6 Μαρτίου 2024

Άρης-Παναιτωλικός για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει στο «Κλ. Βικελίδης», όπου σήμερα…

6 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός για ασέλγεια σε βάρος της 3χρονης κόρης του

Συναγερμός στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε γιατρό, ο οποίος κατηγορείται…

6 Μαρτίου 2024