Τοπικά

Στο Βόλο χτύπησε η καρδιά του Μετάλλου, με τεράστιο επιτυχία διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου και Μετάλλου

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου, το Σάββατο 2 Μαρτίου και διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Νομού Μαγνησίας.

 

Μία διοργάνωση που συγκέντρωσε στην πόλη του Βόλου το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του κλάδου από όλη την Ελλάδα και παράλληλα, κράτησε ασίγαστο το ενδιαφέρον των παρισταμένων, με την εξαιρετικά υψηλού επιπέδου θεματολογία που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών του.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γεγονός, που όπως επισημαίνεται, καταδεικνύει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των εργαζόμενων για το μέλλον του κλάδου, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται, για έναν από τους σημαντικότερους τομείς της εγχώριας βιομηχανικής δραστηριότητας.

 

Οι αξιόλογοι ομιλητές, μέσα από το περιεχόμενο των παρουσιάσεών τους, ήρθαν να απαντήσουν στο άθροισμα των ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του Αλουμινίου και Σιδήρου, τόσο σε ότι αφορά αμιγώς κατασκευαστικά θέματα, όσο και στην θεματική ενότητα που καταπιάστηκε με ζητήματα που σχετίζονται με την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Προσυνεδρίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Νομού Μαγνησίας, κ. Σάββας Μπατάκας αναφέρθηκε στον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει καθημερινά η Σιδηρουργία στην οικονομική εξέλιξη και ανάπτυξη της Μαγνησίας τις τελευταίες εκατονταετιες, καθώς οι μεταλλουργικές δραστηριότητες στην περιοχή χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνα, καθώς και στην σημαντική δράση και συνεισφορά του τοπικού Συνδέσμου στην εκπροσώπηση των επαγγελματιών και στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

 

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «από το 1982, οπότε και ιδρύθηκε και τυπικά, ο Σύνδεσμός μας απαντά διαρκώς και ουσιαστικά στις ανάγκες της εποχής για πραγματική και ουσιώδη εκπροσώπηση των επαγγελματιών των κλάδων του Μετάλλου και του Αλουμινίου, βάζοντας, παράλληλα, τις βάσεις για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και να γινόμαστε ολοένα και πιο εξωστρεφείς, γεγονός που αποτελεί το στοίχημα της νέας πραγματικότητας που ανοίγεται μπροστά μας»

 

«Εκπροσωπούμε ένα κλάδο, που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς στη Μεταλλοτεχνία για ολόκληρη τη Θεσσαλία, με δράσεις που προάγουν το υγιές επιχειρείν και αναβαθμίζουν το επίπεδο των προϊόντων που παράγουμε και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Δράσεις, που έχουν αναδείξει και κατατάσσουν την Μαγνησία στην κορυφή του χάρτη του Μετάλλου και του Αλουμινίου, όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο!»

 

Ξεχωριστή στιγμή του Προσυνεδρίου αποτέλεσε η προβολή του ντοκιμαντέρ που τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιμελήθηκαν, με θέμα την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη του Μετάλλου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, μέσα από τα μάτια και τις αφηγήσεις των ζωντανών θρύλων του κλάδου, ενός ντοκιμαντέρ που σύμφωνα με τους διοργανωτές «αποτελεί ένα ζώντα οργανισμό, που διαρκώς θα εμπλουτίζεται και θα αποτελέσει την πολιτιστική κληρονομιά του Συνδέσμου στις επόμενες γενιές τεχνιτών».

 

Ιδιαίτερη συγκίνηση και ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, επέφεραν οι βραβεύσεις των ιστορικών στελεχών και πρωτεργατών στην ίδρυση του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξέλιξη της Μεταλλοτεχνίας στη Μαγνησία, καθώς και οι βραβεύσεις των υποστηρικτών της εκδήλωσης των οποίων η διαχρονική αρωγή αποτελεί μέγιστη τιμή για το Σύνδεσμο.

 

Κατά την πρώτη ενότητα του Προσυνεδρίου, που συζητήθηκαν κατασκευαστικά ζητήματα του Αλουμινίου και του Σιδήρου, ομιλητές ήταν: ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Διευθυντής του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ Βόλου (Όμιλος Μυτιληναίος) με μία ομιλία και παρουσίαση που πραγματικά καθήλωσε, ο κ. Αλέξανδρος Δημόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλουργών Μαγνησίας, οι κ. Μάριος Μπιστούρας και Γιώργος Μπολιάς, Διευθυντές Πωλήσεων της εταιρείας ΝΕΟΚΕΜ, ο Πολιτικός Μηχανικός κ.Παναγιώτης Τσούσης και τέλος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (Π.Ο.Β.Α.Σ.) κ. Θεόφιλος Παγιάτης.

 

Στη δεύτερη ενότητα, με θέμα Καινοτομία & Εξωστρέφεια, μίλησαν: ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σπυρίδων Καραμάνος, η υποψήφια Διδάκτορας κα. Ιωάννα Σκυργιανού, ο σύμβουλος πωλήσεων της εταιρείας Europa κ. Χρόνης Χατζημιχαήλ, ο Διευθυντής του Πρότυπου ΕΠΑΛ Βελεστίνου κ.Βάιος Λιαπόπουλος και η Δικηγόρος Παρ´ Αρείω Πάγω κα. Κωνσταντίνα Λεκκάκου.

 

Οι παρουσιάσεις του Προσυνεδρίου έκλεισαν με την παρουσίαση του έργου της ομάδας Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που φέτος συμπληρώνει δεκαπέντε χρόνια ζωής, από τον αρχηγό της ομάδας, κ. Γιώργο Μπαλαμώτη, μία παρουσίαση που πραγματικά ενθουσίασε τους παρισταμένους.

 

Κλείνοντας τις εργασίες του Προσυνεδρίου, το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και Υπεύθυνος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Συνδέσμου, κ. Τρύφωνας Πλαστάρας υπογράμμισε ότι, η διοργάνωση αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μετάλλου σε Πανελλήνιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου της Μαγνησίας ξέρει και μπορεί να υλοποιεί πάντα με επαγγελματικό τρόπο τις δράσεις που αναλαμβάνει και ανεβάζει τον πήχη ψηλά ως προς τις μελλοντικές διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Συνδιοργανωτές του Προσυνεδρίου ήταν ο Δήμος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου (Π.Ο.Β.Α.Σ.), υποστηρικτές υπήρξαν επιχειρήσεις του κλάδου από την Πανελλήνια αλλά και τοπική αγορά και την οργανωτική υποστήριξη του Προσυνεδρίου ανέλαβε η Profilmedia.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μητσοτάκης στην Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι και στην ελληνική αποστολή

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό και πολύ κοντά στην ελληνική αποστολή,…

6 Μαρτίου 2024

62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορονοϊού – Τι αποκαλύπτουν οι εξετάσεις που έκανε

Εμμονή με το εμβολιασμό κατά της covid-19 είχε ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία, ο…

6 Μαρτίου 2024

Tοποθέτησαν παγίδα για αγριόχοιρους στα Πολυζέικα του Δήμου Αλμυρού

Οι Θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων τους τελευταίους μήνες προέβησαν στις…

6 Μαρτίου 2024

Άρης-Παναιτωλικός για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει στο «Κλ. Βικελίδης», όπου σήμερα…

6 Μαρτίου 2024

Σοκ στη Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός για ασέλγεια σε βάρος της 3χρονης κόρης του

Συναγερμός στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε γιατρό, ο οποίος κατηγορείται…

6 Μαρτίου 2024

Τροχαίο δυστύχημα – Νεκρός 39χρονος οδηγός μηχανής

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 39χρονο άνδρα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Σαλαμίνα. Ειδικότερ, σύμφωνα…

6 Μαρτίου 2024