Κατηγορίες: Τοπικά

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Βόλο για τους συνεργατικούς σχηματισμούς

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ), διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Workshop-Ημερίδα με αντικείμενο «Ο Ρόλος των Συνεργατικών Σχηματισμών στην Ευφυή Εξειδίκευση και Ανάπτυξη – Delivering Smart Specialization and Economic Development through Clusters»

Η εκδήλωση έχει οριστεί για τις 22 Μαϊου και ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση (European Cluster Observatory), εκπρόσωποι συνεργατικών σχηματισμών (clusters) από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Corallia, Agrofood Park-Δανία, CHORUS, HBio), από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Ακαδημαϊκούς φορείς, και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι μελέτες του ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ για τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που εκπονούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παραγωγικούς φορείς. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και συλλογικά όργανα αυτών, στο ερευνητικό δυναμικό και σε ενδιαφερόμενους φορείς της Θεσσαλίας και είναι ανοικτή στο κοινό.
Το Workshop εντάσσεται στις δράσεις του Έργου ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ (Ευφυής Πόλος Εξειδίκευσης και Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Έρευνα, Καινοτομία, Στρατηγικές) που υλοποιεί το ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το έργο έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό ενός Ευφυούς Πόλου Εξειδίκευσης και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία, που αφενός θα στηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξη του ΙΕΤΕΘ και αφετέρου θα διαμορφώσει μια στρατηγική ευφυούς εξειδίκευσης σε τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας: Αγροτική Παραγωγή, Βιομηχανία, και Υπηρεσίες Υγείας -Ποιότητας Ζωής.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Workshop είναι ο Διευθυντής του ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ, Καθηγητής Ηλίας Χούστης, ο οποίος αναφέρει πως οι δράσεις του έργου αφορούν ένα σύμπλεγμα καινοτομικών δραστηριοτήτων με κέντρο τον πρωτογενή τομέα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Στο πλαίσιο του έργου, μεταξύ άλλων, υλοποιείται η ενίσχυση των υποδομών και δραστηριοτήτων Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ, με έμφαση στους κλάδους ευφυούς εξειδίκευσης της Θεσσαλίας.
Πληροφορίες για την εξέλιξη των δράσεων, διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων, και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://ireteth.certh.gr/kripis/.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 2/4

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 3 22.45 Μπενφίκα-Σπόρτιγκ -Ζ-…

2 Απριλίου 2024

Πάνω από 50 τόνους σκουπιδιών συγκέντρωσε το «Typhoon» – photos

  Για την αξιέπαινη προσφορά του στον καθαρισμό των ακτογραμμών της Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας,…

2 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» για το τάισμα των αδέσποτων στον Αλμυρό

  «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον Αλμυρό για την αρμοδιότητα ταΐσματος των αδέσποτων, μετά την εμφάνιση…

2 Απριλίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 46χρονος

  Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα 46χρονος από την Αλόννησο. Ειδικότερα, με μέριμνα του…

2 Απριλίου 2024

Πρόστιμο 1.000 € σε σούπερ μάρκετ στον Βόλο

  Διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ στον Βόλο επέβαλε στις 27 Μαρτίου…

2 Απριλίου 2024

Λαρισαίος γονυπετής στην μέση του δρόμου αναστάτωσε τους περαστικούς εκτοξεύοντας ύβρεις (βίντεο)

Ατραξιόν έγινε μεθυσμένος άνδρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα, αναστατώνοντας τους περαστικούς. Ο…

2 Απριλίου 2024