Ελλάδα

«Εκβίαζαν εμένα και τον σύζυγό μου» – Τι είπε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού που φέρεται να εμπλέκεται στη μαφία των φαρμάκων

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.
Η ίδια απολογούμενη αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα και πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, αν και φέρεται να ομολόγησε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου.
Ωστόσο, όπως είπε, για αυτές τις συνταγογραφήσεις δεν έλαβε ανταλλάγματα, αλλά το έκανε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της -ακόμη και με όπλο- από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές όμως συνεχίζονταν και έτσι αποφάσισε να εξαφανιστεί για να χάσει τα ίχνη της το πρόσωπο που την εκβίαζε, το οποίο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.
Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

Πηγή: iefimerida

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Qatargate – Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή

Έκπληκτη με όσα της καταμαρτυρούσαν οι αστυνομικοί, αλλά και πανικόβλητη την ημέρα της σύλληψής, στις…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα» – Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής της Αράχωβας

Να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν όσοι τυχόν είδαν ή άκουσαν κάτι σχετικά…

4 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών

«Δεν εκλέχθηκα στην θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προυπηρεσία, αλλά για…

4 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις φοροδιαφυγής για τον δημοσιογράφο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής…

4 Δεκεμβρίου 2023

Don Leon: «Ήταν μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» – Τι έλεγε το 2021 όταν έκανε τα ίδια

«Μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» , «το έκανα για να βοηθήσω την…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στο «φως» νέες υποθέσεις μαθητριών που είδαν να διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, που μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούν τα ρούχα…

4 Δεκεμβρίου 2023