Τοπικά

Εκτός ψυχιατρείου ο 39χρονος που τα έκανε «γυαλιά καρφιά»

 

Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος που καταδικάστηκε προχθές σε 13 μήνες φυλακή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ο άνδρας μετά από την εισαγγελική παραγγελία οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, για να διαπιστωθεί εάν χρήζει νοσηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός που τον εξέτασε γνωμάτευσε ότι το πρόβλημά του δεν είναι ψυχιατρικής φύσης και δεν απαιτείται ο εγκλεισμός του σε αντίστοιχη δομή.
Όμως, αντιμετωπίζει ζήτημα αλκοολισμού, το οποίο τον οδηγεί στο να βγαίνει εκτός εαυτού. Ο 39χρονος το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης πήγε στο σπίτι της γιαγιάς και του θείου του, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο δικαστήριο τού είχε απαγορεύσει την πρόσβαση, έκανε φασαρία, φώναζε και τα έκανε «γυαλιά – καρφιά» σπάζοντας μια τηλεόραση και άλλα πράγματα που βρήκε μπροστά του.
Ο δράστης, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για ενδοοικογενειακή βία και ακούσιες νοσηλείες, απολογούμενος στο Αυτόφωρο Μονομελές υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι γιατί ήθελε να πάρει κάποια πράγματα, ώστε κατόπιν να τα πουλήσει για να αγοράσει αλκοόλ…
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις αποδιδόμενες κατηγορίες καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή, ενώ διατάχθηκε και η ακούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική για να εξεταστεί από ψυχίατρο, που θα κρίνει αν χρήζει νοσηλείας. Το επεισόδιο έγινε σε χωριό της περιοχής Αλμυρού και ο δράστης συνελήφθη το απόγευμα της ίδια μέρας, μετά από καταγγελία του θείου του στην Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος στις 15 Δεκεμβρίου είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 3 ετών και δύο μηνών με αναστολή και με όρο να μη μένει στο σπίτι των παθόντων, για την κατηγορία της απλής ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά της γιαγιάς του, απειλή και εξύβριση κατά του θείου του.
Το επεισόδιο έγινε στις 20 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή Αλμυρού, όταν ο κατηγορούμενος απώθησε βίαια τη γιαγιά του, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο πόδι και στη συνέχεια απείλησε και έβρισε τον θείο του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το