Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας «Τα τρένα που φύγαν» από τη Volos Lens

 

Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία στον Βόλο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα τρένα που φύγαν» από τη Φωτογραφική Ομάδα Volos Lens ΑΜΚΕ. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία μετά από 2 χρόνια να προωθηθεί ο πολιτισμός και η αισθητική, με εικόνες, με χρώματα, με τη δύναμη του ασπρόμαυρου, με φως και αγάπη στο προσωπικό «κλικ» του κάθε συμμετέχοντος φωτογράφου. Ένα ταξίδι έμπνευσης, αναμνήσεων, χρωμάτων και δημιουργίας.

Ο κ. Αργύρης Ζαφειρίδης, πρόεδρος της Volos Lens, τόνισε πως η έκθεση επιτέλους πραγματοποιείται μετά από αναβολή 2 χρόνων λόγω του κορωνοϊού, με το ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο να δίνει την αίθουσα για να εκτεθούν οι φωτογραφίες. Στην έκθεση συμμετέχουν 39 φωτογράφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και εκθέτουν 57 δημιουργίες τους. Από αυτούς οι 21 είναι γυναίκες και οι 18 άντρες, κάτι σημαντικό, όπως επισήμανε ο ίδιος, «διότι γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας με τον δικό μας τρόπο».


Πρόκειται για ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι προσπάθησαν να φωτογραφήσουν στιγμές του σιδηρόδρομου. «Δυστυχώς αυτή την εποχή ο σιδηρόδρομος βρίσκεται σε παρακμή και υπάρχουν τεράστια «νεκροταφεία» τρένων, βαγονιών κ.λπ., τα οποία προσπαθήσαμε να τα αξιοποιήσουμε, με την καλλιτεχνική πάντα έννοια» σημείωσε ο ίδιος.
Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια περίπου και απαρτιζόταν αποκλειστικά από τους μαθητές που είχε ο Αργύρης Ζαφειρίδης στα σεμινάρια φωτογραφίας. «Πριν από 3 χρόνια θεωρήσαμε, επειδή οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, πως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για να διασώσουμε όλη την προσπάθεια, οπότε συστήσαμε αυτή την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με στόχο να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη φωτογραφία και να περνάμε καλά. Διότι όλοι είμαστε μια παρέα, γνωστοί και φίλοι» κατέληξε.
Η έκθεση «Τα τρένα που φύγαν» φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Xenia Domotel Resort και θα διαρκέσει έως 23 Μαρτίου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 9 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ζαφειρίδης Αργύρης, Άντα Αλεξίου, Αντωνούλη Βάσω, Αποστολίδου Μαρία, Αϋφαντή Αναστασία, Βασιλείου Λιλή, Βουδούρης Ελευθέριος, Γάκης Δημήτρης, Ζαραλής Χρήστος, Ζαχείλας Λουκάς, Ζοπίδης Ελευθέριος, Ζωγράφος Λεωνίδας, Καϊοπούλου Μυρτώ, Κανακάρης Ευστάθιος, Καρασμάνογλου Ρίτσα, Κουκλίδης Στράτος, Λατζώνης Απόστολος, Λειβαδίτη Λία, Λυμπερδόπουλος Ιωάννης, Λυχναρά-Τουφεξή Μέλλω, Ματραπάζη Ιωάννα, Μήλας Ηρακλής, Νταούλας Χρήστος, Ντότσιου Ελένη, Πανταζής Βάιος, Παπαδιακουμής Διακουμής, Παπαθανασίου Ελένη, Παρασχάκη Μάχη, Πεκοπούλου Ειρηάννα, Πετράκου Άρτεμις, Ράμπια Μαρία, Ρουσογιάννης Αργύρης, Σουλδάτου Λίλια και Στυλιανίδου Μαρία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκηνές φαρ ουέστ σε μίνι μάρκετ – Πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και χτύπησε με ρόπαλο δύο υπαλλήλους

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά εξελίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με…

15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης – Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης.…

15 Ιουνίου 2024

Κρεμασμένοι ανάποδα σε λούνα παρκ – Για μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων

Για περίπου μισή ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι σε ύψος τριάντα μέτρων, αιωρούμενοι ανάποδα, με τα κεφάλια…

15 Ιουνίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έγινε στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση…

15 Ιουνίου 2024

Νεκρός 39χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Λάρισα – Άμορφη μάζα σιδερικών έγινε το αυτοκίνητο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άντρας 39 ετών έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που…

15 Ιουνίου 2024

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 72 εκατ. στους δικαιούχους έως 21 Ιουνίου

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου…

15 Ιουνίου 2024