Τοπικά

Εκλογή νέου Δ.Σ. του Δικτύου «Περραιβία» – Στο «τιμόνι» για τέταρτη θητεία ο Κων. Σκριάπας

Σε θετικό κλίμα έγινε το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017, στην Ελασσόνα, η εκλογή του νέου ΔΣ του Δικτύου ‘Περραιβία” , μετά από ανοιχτή δημόσια πρόσκληση του απερχόμενου ΔΣ προς όλους τους Συλλόγους -μέλη του, που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε τακτική εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση και την εκλογή του νέου ΔΣ για τα επόμενα τρία χρόνια, από την 1/7/2017- 30/6/2020.

Στη Γενική Συνέλευση, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων των Συλλόγων -Μελών του Δικτύου, παρουσιάστηκε η πλούσια δράση του τα τελευταία τρία χρόνια, από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Κων. Σκριάπα και τον ταμία κ. Κων. Φουρκιώτη.

Στον διοικητικό απολογισμό εντάσσονται μεγάλα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια αναπτυξιακής εκπαίδευσης και κοινωνικής οικονομίας, ευρωπαϊκά προγράμματα, πολιτιστικές δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας, στήριξη ευπαθών ομάδων σε όλη τη Θεσσαλία, διοργάνωση αλλά και θεσμοθέτηση για την Ελλάδα των πρωτοπόρων και καινοτόμων Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Euromed, τουριστική προβολή του Ολύμπου, της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, διοργάνωση και θεσμοθέτηση των περίφημων Ιστορικών Ράλι Ολύμπου που διαφημίζουν τη χώρα παγκόσμια, δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, προβολή των τοπικών προϊόντων, συνεργασία με Ελληνικά και Ξένα πανεπιστήμια, συνεργασία με Οργανώσεις άλλων χωρών, υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων Erasmus+ , διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών και αναπτυξιακών σεμιναρίων σε συνεργασία με πανεπιστήμια, προετοιμασία και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, ντοκιμαντέρ, βιωματικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Ενδεικτικό της ευρείας αναγνώρισης του Συλλόγου είναι η πρόσκλησή του τον περασμένο Μάϊο 2017, στο Torun της Πολωνίας, όπου σε Πανευρωπαϊκή συνάντηση Φορέων από όλες τις χώρες, παρουσίασε τις δράσεις του.

Στη συνέχεια, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δικτύου, εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ, που αναλαμβάνει να το οδηγήσει στην δεύτερη δεκαετία της ζωής του, αφού φέτος έκλεισε 10 χρόνια από την ίδρυσή του, που έγινε στις 19/5/2007 στην Ελασσόνα, με πρωτοβουλία 54 Συλλόγων της περιοχής Ελασσόνας, αλλά και όλων των Αποδήμων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι υπήρξε μεγάλη ανανέωση στο 9μελές ΔΣ, αφού εκλέχτηκαν τέσσερα (4) νέα μέλη, που εκπροσωπούν Συλλόγους της περιοχής Ελασσόνας, δίνοντας μια νέα δυναμική στο Δίκτυο.
Ήδη, το νέο ΔΣ συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία την περασμένη εβδομάδα και όρισε τα όργανά του, που αναλαμβάνουν να το οδηγήσουν στην δεύτερη δεκαετία της δράσης του και της κοινωνικής του προσφοράς.

Με ομόφωνη απόφαση συνεχίζει ως Πρόεδρος του Δικτύου ο Κώστας Σκριάπας

Στην προεδρία του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” παραμένει για τέταρτη θητεία, με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του ΔΣ, ο μέχρι σήμερα Πρόεδρός του, οικονομολόγος κ. Κων.Σκριάπας, ο οποίος, επίσης, είναι ο Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλία το 2011. Επίσης, εκλέχτηκαν ομόφωνα οι δύο (2) παλαιοί Αντιπρόεδροί του οι κ.κ. Αστερίου Θωμάς και Φουρκιώτης Κων/νος.
Όλα τα Μέλη του νέου ΔΣ προέρχονται από σπουδαίους Συλλόγους και είναι καταξιωμένα στο χώρο του Εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της Επιστήμης.

Το νέο Δ.Σ. του Δικτύου έχει την εξής σύνθεση:

1. Σκριάπας Κων/νος -Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας -Πρόεδρος
2. Αστερίου Θωμάς – Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου Γερμανίας -Αντιπρόεδρος
3. Φουρκιώτης Κων/νος -Σύλλογος “Παλαίστρα” Ελασσόνας- Αντιπρόεδρος – Ταμίας
4. Βαρυτιμίδου Βασιλική – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας -Γραμματέας
5. Γκουντρουμπή Αποστολία – Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Λάρισας-Υπεύθυνη Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
6.. Μπουζούκη Ελισσάβετ- Πολιτιστικό Προξενείο Ελασσόνας
7. Γκανάτσιος Ανδρέας -ΧΟΣ Σπαρμού
8. Αγλαϊα Καϊμακάμη – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Ολύμπου
9. Φαρμάκη Αποστολία -Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας

Τις επόμενες μέρες όλα τα μέλη του ΔΣ θα αναλάβουν τομείς δράσης, αφού το έργο και οι πρωτοβουλίες του Δικτύου είναι πολυποίκιλες και αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Οικονομία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τη Νέα Γενιά, τις Νέες Τεχνολογίες, την Καινοτομία, την παιδεία, τις επιστήμες, την ανάδειξη προορισμών, την Ψηφιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τη Δια Βίου Μάθηση και πολλά άλλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το