Ελλάδα

Εκλογές 2023: Δήλωση συμμετοχής υπέβαλλε το κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη

Δήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπέβαλλε πριν από λίγο το κόμμα «Έλληνες» του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Μέχρι αυτή την ώρα οι δηλώσεις που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φτάνουν τις 47.

Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων
Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος.

Πάντως, η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη τον περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων.

Ειδικότερα, το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και από το κόμμα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει την ηγεσία ο απόστρατος ταξίαρχο και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Ανεξάρτητα το «EAN» του Κανελλόπουλου
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο πρόταση για την κάθοδο του κόμματος «EAN» στις επικείμενες εκλογές. Η κίνηση Κανελλόπουλου έρχεται σαν απόρροια της υπερψήφισης της τροπολογίας, με την οποία επιχειρείται να μπει «μπλόκο» από την εκλογική διαδικασία στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του κόμματος του καταδικασμένου νεοναζί, πρώην Αρεοπαγίτης, αποφάσισε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβανόμενος ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο το κόμμα να αποκλειστεί από τις εκλογές. Έτσι, ο Κανελλόπουλος αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το κόμμα «ΕΑΝ», του οποίου είναι και ιδρυτής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το