Τοπικά

Εκδηλώσεις του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου για «Ενίσχυση της Γυναίκας της Υπαίθρου»

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσης της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος με τίτλο «Ενίσχυση της Γυναίκας της Υπαίθρου» για τη διετία 2018 – 2020 πραγματοποιεί ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου με στόχο την ενημέρωση, καθώς την ενθάρρυνση των γυναικών στο Πήλιο και γενικότερα στη Μαγνησία. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σχετικές ημερίδες και συναντήσεις. Συγκεκριμένα:
Συστάθηκε συντροφιά βιβλίου στον Άγιο Ονούφριο σε συνεργασία με τον αδελφό Όμιλο «Θέτις» και αφορά γυναίκες που ζούνε μόνιμα σε χωριά του Πηλίου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Αρχοντικό Ζαφειρίου με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία στις Αφέτες Πηλίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Προδρόμου και στη συνέχεια η σοροπτιμίστρια Λίτσα Παρισάκη – πρόεδρος του Συλλόγου «Αφέντρες του Πηλίου» ξενάγησε στους χώρους και στις δραστηριότητες ενώ η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Ευαγγελία Γκόλια μίλησε με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας της υπαίθρου στην κοινωνία».
Ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τριήμερο διοργανώνεται στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2019 στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου όπου τα μέλη και οι φίλοι του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου θα διαμείνουν στον ξενώνα «Elda» απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο και τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής ενώ θα συμμετάσχουν στις δράσεις που αφορούν σε δωρεάν ιατρικές γυναικολογικές εξετάσεις από τον ιατρό Β. Γιασλακιώτη και τη μαία Χρυσάνθη Στρούγγη που θα πραγματοποιηθούν στον Κισσό Πηλίου. Οι δράσεις που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου κ. Τσικρικώνη αφορούν σε όλες τις γυναίκες του Αν. Πηλίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

45 διακριθέντες μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας στα Μαθηματικά

Από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 84ου Πανελλήνιου…

6 Ιανουαρίου 2024

Ελλείψεις στα παιδικά εισπνεόμενα και αντιβηχικά

Μικρές ελλείψεις κυρίως στα παιδικά φάρμακα, με την εικόνα να είναι καλύτερη από πέρυσι, καταγράφονται…

6 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη 38χρονος στον Βόλο με πάνω από 100 δόσεις κοκαΐνης

Προθεσμία για να δικαστεί την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, έλαβε ένας 38χρονος που συνελήφθη την περασμένη…

6 Ιανουαρίου 2024

Όσκαρ Πιστόριους: Έξω απ’ το κελί, αλλά φυλακισμένος κατ’ οίκον – Η επόμενη μέρα για τον πιο διάσημο δολοφόνο στον κόσμο

Δέκα και πλέον χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους…

6 Ιανουαρίου 2024

Βολιβία: Ανακοίνωσε την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης στην ιστορία της

Οι βολιβιανές αρχές ανακοίνωσαν την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνευ προηγουμένου στον δυτικό νομό Ορούρο, σχεδόν…

6 Ιανουαρίου 2024

Στο σπίτι οι μαθητές με συμπτώματα κορονοϊού – Πώς θα δικαιολογούνται οι απουσίες

Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα…

6 Ιανουαρίου 2024