Αθλητισμός

Έκανε φοβερό δεύτερο γύρο στην Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός

Μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση απομένει για να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στη φετινή Α’ ΕΠΣΘ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν αυτόν τον πρώτο στόχο, καθώς έκαναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο με 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Φυσικά θα επιδιώξουν να κερδίσουν και στα τρία εναπομείναντα ματς ώστε να πάνε στα μπαράζ ανόδου με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στον Ολυμπιακό είχε προκαλέσει σοκ η ισοπαλία με την εκ των ουραγών Σκιάθο στο βοηθητικό του ΕΑΚ στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου. Εκείνο το 1-1 έφερε κλυδωνισμούς στο ερυθρόλευκο οικοδόμημα και γκρίνια από τους φιλάθλους, αλλά η αντίδραση του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών στον δεύτερο γύρο ήταν ενδεδειγμένη για μία μεγάλη ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν στην Αγχίαλο κερδίζοντάς τη εκτός έδρας με 8-0, ενώ πέρασαν νικηφόρα και από τη Σούρπη, με το 2-0 επί του Αίαντα. Ακολούθησε το άνετο 4-1 με τον Τοξότη στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος». Το επόμενο ματς είχε μία ιδιαιτερότητα αφού διεξήχθη σε έναν πραγματικό βούρκο, όπως είχε μετατραπεί το γήπεδο του Ριζομύλου. Όμως έστω και με 1-0 ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

Ο Θησέας αντιστάθηκε ένα ημίχρονο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο ΕΑΚ από τον Ολυμπιακό με 3-0, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στη συνέχεια στον Αλμυρό και να επικρατούν πολύ άνετα του τοπικού Γυμναστικού με 4-0. Αντίθετα, στους δύο επόμενους αγώνες τα βρήκαν… σκούρα, αλλά και πάλι βγήκαν νικητές. Το γκολ του Κούλπα στο 86’ έδωσε τη νίκη με 1-0 στο ΕΑΚ κόντρα στον Πύρασο, ενώ στο Βελεστίνο χρειάστηκε να σκοράρουν ο Ζέρης στο 90’ και ο Ματέα στο 93’ για να έρθει το 2-0 επί του Ρήγα.

Σκοράροντας μόνο στο α’ μέρος και πατώντας… φρένο στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κέρδισε εντός έδρας τον ουραγό Πανιώνιο με 5-0 και στη συνέχεια είχαμε τον αγώνα που εν πολλοίς έκρινε τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την Αγία Άννα και μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Παπαδημητρίου. Όμως με την παρότρυνση χιλιάδων φιλάθλων έκαναν την ανατροπή και με τους Γκαλίτσιο, Σέττο, Βλάχο να σκοράρουν έφτασαν στη νίκη με 3-1.

Ο Ολυμπιακός έκανε το «δέκα στα δέκα» στον δεύτερο γύρο και αποσπάστηκε πέντε πόντους από την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου Αγία Άννα. Έτσι, ακόμη και αν αυτή κάνει μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου θα θέλει μόνο τέσσερις πόντους για να πάρει τον τίτλο, δεδομένου ότι υπερτερεί ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Φυσικά, τόσο την Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ακρόπολη, όσο και στα άλλα δύο με Σαρακηνό εντός και Σκιάθο εκτός ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κερδίσει ώστε να δείξει ότι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική που θα ακολουθήσουν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκπαιδευτική

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις λίμνες Ζερέλια πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Οι μαθητές παρακολούθησαν το…

30 Μαρτίου 2024

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Με τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας και της 20ης σε Β’ και…

30 Μαρτίου 2024

Όχημα

Ένα τεράστιο όχημα κινούταν προχτές στον επαρχιακό δρόμο Ζαγοράς - Βόλου με αποτέλεσμα να πιάνει…

30 Μαρτίου 2024

Πασχίζει να συγκεντρώσει ενδεκάδα η Κ19 της Νίκης

Η Κ19 της Νίκης υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο «Π.…

30 Μαρτίου 2024

Στο 26ο Δημοτικό Βόλου ζητούν ανέγερση νέου κτιρίου – Μάθημα σε σχολικό διδακτήριο του 1932

Σε ένα διδακτήριο που κατασκευάστηκε το 1932, πριν δηλαδή 92 χρόνια, διδάσκονται οι μαθητές των…

30 Μαρτίου 2024

Χωρίς Μιράντα στη Λιβαδειά η Νίκη

Χωρίς τον Χοσέτε Μιράντα η Νίκη κοντράρει σήμερα τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 2ης…

30 Μαρτίου 2024