Τοπικά

Στο 26ο Δημοτικό Βόλου ζητούν ανέγερση νέου κτιρίου – Μάθημα σε σχολικό διδακτήριο του 1932

Σε ένα διδακτήριο που κατασκευάστηκε το 1932, πριν δηλαδή 92 χρόνια, διδάσκονται οι μαθητές των δύο τελευταίων Τάξεων και του ολοήμερου στο 26ο Δημοτικό Βόλου, επί της οδού Ιωλκού στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.
Εκεί μέσα στα ξύλινα πατώματα, αλλά και τις ευρύχωρες αίθουσες με τα ψηλά ταβάνια και τα μεγάλα παράθυρα τα παιδιά λαμβάνουν τις γνώσεις, έχοντας μάλιστα και τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας.
Στη πτέρυγα των εννέα δεκαετιών διάρκειας ζωής έχουν τοποθετηθεί δύο διαδραστικοί πίνακες φέρνοντας κοντά το παρελθόν ενός κτιρίου που άντεξε τους σεισμούς οι οποίοι συντάραξαν την πόλη, με το μέλλον της εκπαίδευσης.
Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί τονίζουν την ανάγκη να κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας παλιάς πτέρυγας ένα νέο διδακτήριο που εκτός από αίθουσες διδασκαλίας θα περιλαμβάνει και άλλους χώρους για την ευρύτερη μόρφωση και δράση των μαθητών.
Ο διευθυντής του 26ΟΥ Δημοτικού Βόλου κ. Γιώργος Νάνος ανέφερε πως το σχολείο βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό και έχει πηλιορείτικα χαρακτηριστικά με ξύλινα μεγάλα παράθυρα, ενώ διαθέτει 107 μαθητές και είναι εξαθέσιο με έξι αίθουσες διδασκαλίας. Διαθέτει δύο κτήρια, το ένα που είναι το πιο πρόσφατο χρονολογικά και στεγάζονται οι τέσσερις πρώτες τάξεις, και το δεύτερο, που κατασκευάστηκε το 1932 και στεγάζονται εκεί οι Ε’ και ΣΤ’ Τάξεις. Επίσης στο ημιυπόγειο του κτιρίου αυτού λειτουργεί η αίθουσα του ολοήμερου σχολείου με την τραπεζαρία, όπου εκεί οι μαθητές διαβάζουν παράλληλα, ενώ σε άλλο χώρο από το ημιυπόγειο, λειτουργεί η αίθουσα πληροφορικής με υπολογιστές. Το παλιό κτήριο είναι σε καλή κατάσταση».
Ο κ. Νάνος σημείωσε πως «έχει ζητηθεί από τον δήμο να γκρεμιστεί το παλιό κτίριο και να κτιστεί ένα σύγχρονο διδακτήριο που θα καλύπτει και άλλες ανάγκες, όπως με μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στο σχολείο γυμναστήριο, αλλά και αίθουσα εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε μια μεγάλη αίθουσα που έχουμε, αλλά προσκαλούνται συνήθως οι γονείς από τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Ακόμη στο σχολείο δεν λειτουργεί και κυλικείο, καθώς ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός και ο διαγωνισμός βγαίνει άγονος ελλείψει ενδιαφέροντος από κάποιον κυλικειάρχη.
Το περασμένο καλοκαίρι έγινε και ανακαίνιση στις τουαλέτες, από δύο για αγόρια και κορίτσια και μία για τους εκπαιδευτικούς».
Ο διευθυντής του σχολείου αναφέρθηκε και στους μαθητές λέγοντας πως «επειδή ζουν σε μια περιοχή που θυμίζει χωριό, έχουν μεγαλύτερη ηρεμία, είναι πιο εκτονωμένα από το παιχνίδι στη φύση και σέβονται περισσότερο τους εκπαιδευτικούς.
Επίσης υπάρχει ένας πολύ καλός και δραστήριος σύλλογος γονέων με τον οποίο συνεργαζόμαστε, ενώ και ο σύλλογος διδασκόντων βρίσκεται πάντα κοντά στους μαθητές».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χωρίς Μιράντα στη Λιβαδειά η Νίκη

Χωρίς τον Χοσέτε Μιράντα η Νίκη κοντράρει σήμερα τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 2ης…

30 Μαρτίου 2024

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του 3ου Αγώνα δρόμου Αγχιάλου 10.000μ. και 5000μ.

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αποφασίζεται η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στις…

30 Μαρτίου 2024

Επιστρέφει ως αντίπαλος στο Πανθεσσαλικό ο Κ. Μπράτσος

Η Κηφισιά θα έρθει στο Πανθεσσαλικό να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα που θα την…

30 Μαρτίου 2024

Θεατρική παράσταση του Παγκύπριου 1ου ΓΕΛ Βόλου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου σας προσκαλούν στη θεατρική…

30 Μαρτίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Χαίρε, της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα» – Β΄ Χαιρετισμοί στον Αλμυρό

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αλμυρού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Β΄…

30 Μαρτίου 2024

Δράσεις για τη παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού σε συνεργασία…

30 Μαρτίου 2024