Τοπικά

Eισαγγελική παρέμβαση για το νερό της Αγριάς

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της ποιότητας του νερού με το οποίο υδρεύεται η περιοχή της Αγριάς Βόλου, καθώς χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών παράγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί, για ποιον λόγο, ενώ η Διεύθυνση Υγείας εντόπισε υδράργυρο και μόλυβδο στο νερό στις 30 Μαρτίου του 2021, η υδροδότηση διακόπηκε λόγω επικινδυνότητας στις 19 Μαΐου…

Δηλαδή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητεί να διερευνηθεί, γιατί η διακοπή της υδροδότησης με το επιβαρυμένο με βαρέα μέταλλα νερό στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγριάς έγινε από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 19 Μαΐου και όχι στις 30 Μαρτίου 2021. Σχετικό αίτημα προς την Εισαγγελία δημοσιοποίησαν χθες επιστημονικοί φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, η πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και ο γενικός γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ανέθεσε τη διενέργεια της εξέτασης στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, με διερευνώμενα αδικήματα αυτό της παράβασης καθήκοντος και της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης (άρθρα 259 και 293 του Ποινικού Κώδικα). Μάλιστα ζητεί η προκαταρκτική να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου. Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε σχετικά από τα χθεσινά δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων που ζήτησαν την εισαγγελική παρέμβαση. Επίσης ζητείται η διενέργεια αυτοψίας από κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας για να ελεγχθεί η ποιότητα του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς, καθώς επίσης και να διερευνηθεί, αν υφίσταται στην εν λόγω περιοχή, τυχόν έλλειψη υδροδότησης από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, με βάση πάντα τα χθεσινά δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων.

Η Διεύθυνση Υγείας
Σχετικά με τον ισχυρισμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε απαντητική επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ότι ενημερώθηκε στις 19 Μαΐου για το πρόβλημα ποιότητας στο νερό της Αγριάς, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι, η υπηρεσία διενήργησε (μεταξύ και πολλών άλλων δειγματοληψιών), δειγματοληψία πόσιμου ύδατος από κοινού με τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Βόλου στην T.K. Αγριάς στις 30-3-2021. Οι εκθέσεις αποτελεσμάτων χημικής ανάλυσης (υπέρβαση σε υδράργυρο, μόλυβδο) απεστάλησαν από το αρμόδιο πιστοποιημένο εργαστήριο στην υπηρεσία, στις 17-5-2021, χρονικό διάστημα για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει η Διεύθυνση Υγείας. Τάχιστα η υπηρεσία την ίδια ημέρα, αφού ενημέρωσε προφορικά τη ΔΕΥΑΜΒ, της απέστειλε σχετικό έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 183467/19-5-2021, για λήψη άμεσων μέτρων και ενεργειών για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
Σαφώς και δεν προκύπτει θέμα καθυστέρησης, σχετικά με την ενημέρωση των υπευθύνων ύδρευσης, αλλά ταχύτητα και αμεσότητα. Τέλος, επισημαίνεται, ότι η Διεύθυνση Υγείας ασκεί εποπτικό και μόνο ρόλο, περί της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλης Καρράς: Στην εξόδιο ακολουθία του τραγουδιστή ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα» (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί σήμερα- μέχρι αργά το βράδυ- η σορός του Βασίλη Καρρά,…

26 Δεκεμβρίου 2023

Σε φυλακή στην Αρκτική ο Αλεξέι Ναβάλνι – Τα πλάνα στα social media

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι τη Δευτέρα (25/12), ο φυλακισμένος πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης…

26 Δεκεμβρίου 2023

15 ασθενείς με κορονοιό στο Νοσοκομείο Βόλου – Δύο μωρά ανάμεσά τους

Δεκαπέντε είναι οι ασθενέις, που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Στη ΜΕΘ όπως και…

26 Δεκεμβρίου 2023

Πρόσκληση κοπής βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών προσκαλεί στην κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών καθώς…

26 Δεκεμβρίου 2023

Kamar de los Reyes: Πέθανε ο ηθοποιός από το «Call Of Duty» έπειτα από μάχη με τον καρκίνο

Την τελευταια του πνοή, σε ηλικία 56 ετών, άφησε ο Καμάρ Ντι Λος Ρέιες (Kamar…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο ληστής ακινητοποίησε την υπάλληλο του μίνι μάρκετ με τη χρήση βίας

Εφιαλτικές στιγμές έζησε για δυόμιση λεπτά η νεαρή υπάλληλος μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, που έγινε…

26 Δεκεμβρίου 2023