Τοπικά

Είκοσι μονάδες αίματος από την εθελοντική αιμοδοσία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων

Άλλη μία εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, η οποία κρίνεται επιτυχημένη, αφού μαζεύτηκαν περίπου 20 μονάδες αίματος σε διάστημα σχεδόν 4 ωρών. Η εθελοντική αιμοδοσία έγινε με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων για την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που μετρά 21 χρόνια ζωής.
Ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, πάτερ Σπυρίδων Παγωνάρης, ο οποίος αντικαθιστά τον πάτερ Νικόλαο, που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, τόνισε πως κάθε χρόνο γίνονται δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, η μία στις αρχές του Ιουλίου και η άλλη τον Νοέμβριο που είναι η γιορτή της ενορίας των Αγίων Αναργύρων.
«Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, όπως και η σημερινή (σ.σ. χθεσινή), εντάσσονται στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την τράπεζα αίματος και απευθύνεται σε όλους τους ενορίτες» επισήμανε για να προσθέσει πως υπήρξε προσέλευση και ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον. Ο ίδιος σημείωσε πως «ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, διότι το αίμα είναι αναγκαίο για τους ανθρώπους».

«Ανταπόκριση υπάρχει από τους Βολιώτες για να δώσουν αίμα, ενώ υπάρχει ζήτηση και πάντα ανταποκρινόμαστε σε μονάδες αίματος για όποιον ζητήσει. Εκείνο που παρακαλούμε, είναι να έχουμε όσο γίνεται περισσότερη συμμετοχή, γιατί το αίμα δύσκολα μαζεύεται και πολύ εύκολα φεύγει» κατέληξε ο πάτερ Σπυρίδων Παγωνάρης.
Από την πλευρά της η γιατρός στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου κ. Στέλλα Μπέργιου ανέφερε πως «η Κινητή Μονάδα Αίματος βρίσκεται πάντα στους Αγίους Αναργύρους» για να συμπληρώσει πως η συμμετοχή ήταν ανέλπιστη: «Είχαμε μέχρι τώρα 17 άτομα που πρόσφεραν αίμα και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε τις 20 μονάδες αίματος, που είναι πάρα πολύ καλά. Ευχόμαστε να είναι πάντα έτσι».
Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά στον πάτερ Νικόλαο, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, «και ο οποίος πρωτοστατεί, είναι πάντα δίπλα μας και αρωγός στην αιμοδοσία».
Η κ. Μπέργιου τόνισε ότι «ευχόμαστε οι μικρές κοινωνίες να είναι δίπλα μας, γιατί πάντα ξεκινάει από τον μικρό πυρήνα όλο αυτό που κάνουμε. Δεν είναι κάτι έξω από εμάς. Ξεκινάει από εμάς, από τις μικρές κοινωνίες που δίνουν το παράδειγμα».

Σύμφωνα με την ίδια, «πάντα το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε ένα θέμα με το αίμα. Τα περιστατικά δεν μειώνονται, αλλά μπορεί να αυξηθούν λίγο λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, οπότε έχουμε λίγο περισσότερες ανάγκες. Επίσης μειώνεται λίγο η συμμετοχή των αιμοδοτών λόγω των αδειών, για αυτό αυξάνουμε λίγο και εμείς τις εξορμήσεις μας, πάμε και στα νησιά, προσπαθώντας να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί».
Στην εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχε παρέχοντας τις υπηρεσίες της η νοσηλεύτρια κ. Ειρήνη Παναγιωτάκη, η οποία είναι πάντα κοντά στους Αγίους Αναργύρους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023