Ροή

Εγκαίνια για το 1ο Φεστιβάλ παιδικού & εφηβικού βιβλίου στο Βόλο (photos)

Τις πόρτες του άνοιξε σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο Βόλο που φιλοξενείται στον Πολιτιστικό χώρο Νέας Ιωνίας. Το φεστιβάλ, που αποτελεί μία διασχολική έκθεση τέχνης και έκθεση βιβλίου, διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου και θα διαρκέσει ως τις 10 Απριλίου. Με σύνθημα «Μιλάμε- Γράφουμε- Παίζουμε- Εκφραζόμαστε Δημιουργικά» δεκάδες παιδιά ήρθαν σήμερα στα εγκαίνια του φεστιβάλ για να δουν την έκθεση με έργα παιδιών από σχολεία της περιοχής, να διαλέξουν το βιβλίο τους και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διοργανώθηκαν ειδικά για αυτά. Μεγάλης σημασίας είναι η συμμετοχή 40 αξιόλογων συγγραφέων, εικονογράφων, ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων από τη Μαγνησία αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας που μιλούσαν με τα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και τα ξενάγησαν στην έκθεση τεχνών.
Απόστολος Μούσιος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι όπου εμπλέκονται συντελεστές όπως οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε το δημόσιο σχολείο πιο μπροστά και αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός για την πόλη.
Από πλευράς του ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής δήλωσε χαρούμενος για τη σημερινή επίτευξη, τόνισε ότι είναι μια σύμπραξη μετά από δουλειά τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών και τον γονέων. Πρόσθεσε ότι ο στόχος του φεστιβάλ είναι διπλός καθώς προσφέρει ένα πολιτιστικό και ένα εκπαιδευτικό γεγονός σε πολλούς αποδέκτες ενώ διδάσκει το βασικό τρίπτυχο της εκπαίδευσης «μαζί κοντά μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς».
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης που χαιρέτησε την πρωτοβουλία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεές

Δεν είναι λίγες οι δωρεές πολιτών για την αναβάθμιση της υγείας. Μετά την περίπτωση αγρότισσας…

24 Ιανουαρίου 2024

Γάμος ή το πλιάτσικο της χρονιάς; Μεγάλο «πάρτι» φοροδιαφυγής – Από τον τραγουδιστή μέχρι τον ανθοπώλη κανείς δεν έκοψε απόδειξη

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στον εντοπισμό και την αποκάλυψη πολύ μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής, με…

24 Ιανουαρίου 2024

Αναπλήρωση

Την αναπλήρωση στα καθήκοντά του, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, με δικαίωμα υπογραφής των σχετικών…

24 Ιανουαρίου 2024

Πασάλειψε με… περιττώματα σκύλων και ούρα το αμάξι και το κατάστημα του γείτονά του

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαμάχη μεταξύ δύο ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας; Κάτι παραπάνω…

24 Ιανουαρίου 2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Καρδίτσας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας…

24 Ιανουαρίου 2024

Χαλκίδα: Προφυλακιστέα η 38χρονη – Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 42χρονου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 38χρονη για τη δολοφονία του 42χρονου στη Χαλκίδα έξω από το σπίτι…

24 Ιανουαρίου 2024