Ελλάδα

Πασάλειψε με… περιττώματα σκύλων και ούρα το αμάξι και το κατάστημα του γείτονά του

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαμάχη μεταξύ δύο ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας; Κάτι παραπάνω από τα… άκρα είναι η απάντηση, αν λάβει κανείς υπόψιν του την απίστευτη υπόθεση που έφτασε να απασχολεί τη δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για δύο γείτονες που διάλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους με έναν σίγουρα ξεχωριστό και άκρως αηδιαστικό τρόπο καθώς αλληλοκατηγορούνται ότι πασάλειψαν με ακαθαρσίες ζώων βιτρίνα καταστήματος και ένα ολόκληρο αυτοκίνητο προκειμένου ο ένας να εκδικηθεί τον άλλον.

Στο εδώλιο θα κάτσει ένας 71χρονος Έλληνας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του μόλις συνταξιοδοτήθηκε. Ο ηλικιωμένος ομογενής κατηγορείται για «εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» καθώς ο γείτονάς του υπέβαλε μήνυση εναντίον του υποστηρίζοντας ότι απέρριψε τρεις φορές περιττώματα και ούρα από τα σκυλιά που κατέχει, στα ρολά και στην βιτρίνα του καταστήματος παιδικών ρούχων που διατηρεί με τη σύζυγό του προσβάλοντας την τιμή και την υπόληψη και δυσφημίζοντάς τους.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, οι παραπάνω πράξεις έγιναν 5 Νοεμβρίου του 2022, ενώ την ίδια και την επόμενη ημέρα ο 71χρονος πασάλειψε με περιττώματα από σκυλιά όλο το αυτοκίνητο του μηνυτή προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την τιμή του και δείχνοντας περιφρόνηση προς το πρόσωπό του.

«Κατά καιρούς μας εξυβρίζει και έχουμε κάνει παράπονα – συστάσεις μέσω της Αστυνομίας και έχουμε υποβάλει και έχουμε υποβάλει και στο παρελθόν μήνυση σε βάρος του αλλά δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του», αναφέρει ο μηνυτής στην κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια περιγράφει πως βρήκε τα περιττώματα και τα ούρα σκύλων στο κατάστημα της συζύγου του και στο αυτοκίνητό του. «Πασάλειψε όλο τι αυτοκίνητο με περιττώματα από σκυλιά», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος… κατηγορεί τους μηνυτές

Από την άλλη πλευρά, ο 71χρονος κατηγορεί το ζευγάρι ότι εκείνοι ξεκίνησαν να προκαλούν ζημιές στα οχήματά του, να πετούν περιττώματα από αδέσποτα σκυλιά και να τα πασαλείβουν στην πόρτα του διαμερίσματός του και του αυτοκινήτου του. Επιπλέον, μιλώντας στο protothema.gr, δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα και εξηγεί τον λόγο της διαμάχης που, όπως λέει, ξεκίνησε για το αποθεματικό ταμείο των κοινοχρήστων.

«Ήθελαν χρήματα από το ταμείο για να εγκαταστήσουν φυσικό αέριο στον όροφο τους. Από την ημέρα που αρνήθηκα ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Άρχισαν να προκαλούν ζημιές στο αυτοκίνητο μου και στο μηχανάκι μου. Στη συνέχεια ο γείτονας άρχισε να μαζεύει τα περιττώματα από αδέσποτα ζώα και να τα πετάει στο αυτοκίνητο μου, ακόμα και έξω από την πόρτα μου στον όροφο που μένω. Και αυτό γινόταν σχεδόν καθημερινά. Τα πασάλειβε κιόλας», αναφέρει.

Στη συνέχεια ο 71χρονος υποστηρίζει ότι αγανάκτησε από τις πράξεις των γειτόνων του και ξεκίνησε να… ανταποδίδει. «Δεν άντεξα άλλο. Από τον θυμό και την οργή μου μάζεψα τα περιττώματα που μου έριξαν και πήγα και τα πέταξα στην είσοδο του καταστήματός τους», αναφέρει.

Η νομική άποψη

Η συνήγορος υπεράσπισης του 71χρονου κατηγορούμενου, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε, μιλώντας στο protothema.gr, ότι ο εντολέας της αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να δικαιωθεί καθώς εκείνος είναι το θύμα και απλώς ανταπέδωσε τις πράξεις των γειτόνων.

«Ο Μιχάλης είναι ένας πατριώτης, ένας Έλληνας που προόδευσε στην Αυστραλία και επέστρεψε στην πατρίδα να περάσει τα χρόνια της σύνταξης γιατί πάντα είχε νοσταλγία για την πατρίδα. Τι συνέβη όμως στο Μιχάλη; Ο Μιχάλης ονειρευόταν την ζεστασιά του χωριού και της οικογένειας, γύρισε όταν η μητέρα του ήταν υπέργηρη και δυστυχώς για αυτόν έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά του. Στην πολυκατοικία λοιπόν έγινε ξαφνικά ο ξένος. Ο ιδιότροπός ξένος, που αγαπάει τα ζώα, που του αρέσει τάξη, που υπακούει στους νόμους. Έτσι όπως έμαθε στη δεύτερη πατρίδα του, την Αυστραλία.

«Ο Μιχάλης δε βρήκε, δυστυχώς, τους γείτονες του. Τους γείτονες που θα τον κάνουν παρέα, αλλά βρήκε ανθρώπους που αποφάσισαν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αστυνομία, καταγγελίες, διενέξεις, με αποτέλεσμα παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Μιχάλης να βρίσκεται και κρατούμενος στα όρια του αυτοφώρου και με έμφραγμα σε κρατικό νοσοκομείο και να χειρουργείται . Μόνος του, το παιδί του είναι μακριά. Μόνο με δύο νεαρούς φίλους του. Ο Μιχάλης είναι σήμερα κατηγορούμενος για εξύβριση μόνο που την εξύβριση την ανταπέδωσε απλώς σ’ αυτούς που κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Ο Μιχάλης αγαπάει την πατρίδα του, αγαπάει τον τόπο του και θέλει να δικαιωθεί», υπογραμμίζει η κα. Ανάσογλου.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Καρδίτσας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας…

24 Ιανουαρίου 2024

Χαλκίδα: Προφυλακιστέα η 38χρονη – Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 42χρονου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 38χρονη για τη δολοφονία του 42χρονου στη Χαλκίδα έξω από το σπίτι…

24 Ιανουαρίου 2024

Πέθανε η Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έδινε μεγάλη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 21 ετών η Ραφαέλα Πιτσικάλη, η νεαρή από…

24 Ιανουαρίου 2024

Μυστηριώδες σήμα από αρχαία άστρα γεννά ερωτηματικά – Κοντά σε μοναδική ανακάλυψη οι επιστήμονες!

Ένα από τα λαμπρότερα σφαιρωτά σμήνη του Γαλαξία μας εκπέμπει μυστηριώδη ραδιοκύματα από την καρδιά…

24 Ιανουαρίου 2024

Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: LOGISTICS TRANSFORMATION

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο…

24 Ιανουαρίου 2024

Κινητοποίηση αγροτών στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα: Οι αγρότες ανέβηκαν με επεισοδιακό τρόπο χωρίς οχήματα στον αυτοκινητόδρομο (+Φωτο +Βίντεο)

Στον κόμβο του Ε65 στο δρόμο Καρδίτσας- Λάρισας καταφθάνουν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι…

24 Ιανουαρίου 2024