Αθλητισμός

Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων στη Β’ ΕΠΣΘ

Καταρτίστηκαν χθες οι όμιλοι της Β’ τοπικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν και τα ζευγάρια της Α’ Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, που αφορούν ομάδες μόνο της Β’ κατηγορίας.
Πραγματοποιήθηκε χθες ο καταρτισμός των ομίλων για τη Β’ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα έγινε και η κλήρωση των ζευγαριών της Α’ Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.
Η διαδικασία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στη Ν. Ιωνία,, στα οποία χθες έγινε διάρρηξη, με τους «ποντικούς» να κλέβουν έναν μηχανισμό στον λέβητα του κλιματισμού. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας να πραγματοποιήσει και τις δύο διαδικασίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Επίσημος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον Βόλο. Τον κ. Διακοφώτη καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης και οι δύο άνδρες είχαν εγκάρδια συνομιλία πριν την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης.
Επίσης παραβρέθηκαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ο γενικός γραμματέας Μίλτος Καλόγηρος, ο α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Βελάνης, ο β’ αντιπρόεδρος Χρήστος Οικονόμου, ο ταμίας Δημήτρης Φραντζής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δημήτρης Λαμπρογιώργος και εκπρόσωποι σωματείων.
Οι κ.κ. Λασκαράκης και Διακοφώτης ευχήθηκαν καλή αγωνιστική χρονιά στους συλλόγους, με τον δεύτερο να πατά το κουμπί για να αρχίσει η διαδικασία, η οποία έγινε βάσει ηλεκτρονικού προγράμματος και ήταν ιδιαίτερα σύντομη. Κατόπιν τα «ηνία» της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπάλληλος της ΕΠΣΘ Αντώνης Δαλούκας, ο οποίος εξήγησε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο που θα γίνουν οι δύο κληρώσεις και προχώρησε κανονικά στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Ο κ. Διακοφώτης κάνει την έναρξη της διαδικασίας

Οι όμιλοι της Β’ ΕΠΣΘ
Χθες έγινε ο καταρτισμός των δύο ομίλων της Β’ ΕΠΣΘ, με τις ομάδες να χωρίζονται με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου οι μετακινήσεις και τα έξοδα να είναι λιγότερα για τις διοικήσεις των συλλόγων. Έτσι στον Α’ όμιλο τοποθετήθηκαν οι πέντε ομάδες του Πηλίου, που πλαισιώθηκαν από ισάριθμες του Βόλου. Ο Β’ όμιλος αποτελείται από πέντε ομάδες της περιοχής του Αλμυρού και συμπληρώθηκαν από τέσσερις συλλόγους του Βόλου.
Η σύνθεση των ομίλων είναι η εξής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Άνθιμος Γαζής, Άνω Λεχώνια, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, Ερμής, Α.Ε. Διμηνίου, Μαγνησιακός, Νέοι Αγίας Άννας, Νέοι Αθλητές Νίκης.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άθλος Αλμυρού, Απόλλων Καναλίων, Αχιλλέας Αχιλλείου, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, Μικροθήβες, Ελευθεριακός, Πανιώνιος, Πηλέας, ΑΠΟΒ.

Η Α’ Φάση του Κυπέλλου
Οι 19 ομάδες της Β’ ΕΠΣΘ θα συμμετάσχουν και στην Α’ Φάση του Κυπέλλου σε νοκ άουτ αγώνες. Από τη Β’ Φάση και έπειτα θα ριχθούν στη «μάχη» οι 4 ομάδες της Μαγνησίας στην Γ’ Εθνική, οι 16 σύλλογοι της Α’ κατηγορίας και οι δύο ομάδες νέων της Νίκης και του Ολυμπιακού Β., που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο.
Από την κλήρωση προέκυψαν εννέα ζευγάρια, ενώ τα Άνω Λεχώνια ήταν η τυχερή ομάδα που πέρασε στη Β’ Φάση χωρίς αγώνα. Τα παιχνίδια της Α’ Φάσης θα διεξαχθούν στις 12-13/9 και της Β’ Φάσης στις 19-20/9. Τα ζευγάρια της Α’ Φάσης του Κυπέλλου είναι τα ακόλουθα:
Μαγνησιακός-Ηρακλής Α.Θ.
Άθλος-Αχιλλέας
Ελευθεριακός-Ιάσων Α.Μ.
Άνθιμος Γαζής-Πηλέας
ΑΠΟΒ-Α.Ε. Διμηνίου
Ν.Α. Νίκης-Κένταυρος Ν.Π.
Νέοι Αγ. Άννας-ΕΝΛ/Νηλέας
Πανιώνιος-Ερμής
Μικροθήβες-Απόλλων Καν.

Τη Δευτέρα 7/9 η κλήρωση των πρωταθλημάτων
Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ για την περίοδο 2020-2021. Ταυτόχρονα θα γίνει και η κλήρωση της Β’ Φάσης του Κυπέλλου. Ο χώρος και η ώρα διεξαγωγής της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά τις προσεχείς ημέρες από τη διοργανώτρια αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το