Τοπικά

Εφαρμογή στα κινητά για την ιστορία του Αλμυρού δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, το Γενικό Λύκειο Αλμυρού έλαβε μέρος στη δράση «Διαδρομές με Ιστορία» και προχώρησε στη δημιουργία εφαρμογής με θέμα την τοπική Ιστορία.
Όπως επισημαίνεται «στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές μέσα από ομαδική εργασία να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα με αντικείμενο την τοπική ιστορία της περιοχής του Αλμυρού, αλλά και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Με αφορμή τα οδωνύμια της πόλης παρουσιάζονται ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με το όνομά τους. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, χωρίστηκαν σε ομάδες, έκαναν ανάθεση εργασιών και έχοντας συχνή επικοινωνία έλεγχαν την πρόοδό τους. Λόγω του μεγάλου όγκου των δεδομένων που προγραμμάτισαν να συγκεντρωθεί, ενεργοποίησαν μεγάλο αριθμό μαθητών του σχολείου. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη. Ομάδα τριών ατόμων ήταν υπεύθυνη για το τεχνολογικό τμήμα της δράσης, τη δημιουργία της εφαρμογής. Ο προγραμματισμός της εφαρμογής έγινε με το ελεύθερο λογισμικό App Inventor. Αξιοποιήθηκαν επίσης ψηφιακά εργαλεία, όπως οι χάρτες Google.
Η δράση συντονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Δημήτριο Μαμούρα (φυσικό) και Βασιλική Κουτρουλού (φιλόλογο).
Η εφαρμογή περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ονόματα όλων των οδών του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, όπως και πληροφορίες για σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. Επίσης, διαθέτει σύνδεση με διαμορφώσιμους χάρτες Google, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν φωτογραφίες της περιοχής με ιστορική αξία, χωρίς να απαιτείται εκ νέου εγκατάσταση της εφαρμογής. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να στείλουν υλικό προς ανάρτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση ex.almyrou@gmail.com.
Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Η λήψη της εφαρμογής για κινητά Android μπορεί να γίνει από το Google Play με αναζήτηση της λέξης Almyros ή απευθείας ακολουθώντας τη διεύθυνση: Almyros – Εφαρμογές στο Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_ex_almyrou…
Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στη μαθητική κοινότητα της περιοχής Αλμυρού προχθές Δευτέρα 15 Μαΐου».

Πίστωση 73.090 ευρώ στις σχολικές
επιτροπές Δήμου Αλμυρού
Με το συνολικό ποσό των 73.090, 20 ευρώ (β’ δόση 2023) επιδοτήθηκε ο Δήμος Αλμυρού μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος «λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες των σχολείων του Δήμου και τα κριτήρια που απαιτούνται για την κατανομή (αριθμό αιθουσών, παλαιότητα, αριθμό μαθητών κ.λπ.), προτείνεται η κατανομή της πίστωσης σε αυτές σε ποσοστό 60% ήτοι ποσό 43.854,12 € για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 40% ήτοι ποσό 29.236,08 € για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Share
Ετικέτες: εφαρμογήκινητά

Πρόσφατα άρθρα

Απαγόρευση συναθροίσεων στην Αττική λόγω του τελικού Europa Conference League

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε το Σάββατο (25/5) ακόμα ένα μέτρο ασφάλειας που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο…

25 Μαΐου 2024

Τροχαίο στην παραλία του Βόλου – Στο Νοσοκομείο δικυκλιστής

Ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή του Βόλου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε επί…

25 Μαΐου 2024

Τεράστια φωτιά σε αίθουσα παιχνιδιών – Δεκάδες οι νεκροί

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από «τεράστια φωτιά» σε αίθουσα παιχνιδιών στην Ινδία,…

25 Μαΐου 2024

Πέθανε η Ολλανδή με τη ψυχική πάθηση που είχε ζητήσει να κάνει ευθανασία

Έφυγε από τη ζωή η Ζοράγια τερ Μπικ, η 29χρονη Ολλανδή που εξέφρασε την επιθυμία…

25 Μαΐου 2024

Θρίλερ στον αέρα για τον πρωθυπουργό της Αρμενίας: Έκτακτη προσγείωση του ελικοπτέρου του

Αναγκαστική προσγείωση στο Βαναντζόρ πραγματοποίησε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.…

25 Μαΐου 2024

Μανώλης Μαυρομάτης: Πέθανε η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη έπειτα από μήνες νοσηλείας

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομάτη, η οποία νοσηλευόταν μαζί με…

25 Μαΐου 2024