Αθλητισμός

Έχει κίνητρο ο Ολυμπιακός για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου

Στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας «εκστρατεύει» σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου για να αντιμετωπίσει στις 15.00 τον τοπικό Εθνικό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και φυσικά υπό τη… σκιά του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των «ερυθρολεύκων» Αντώνη Μάνδαλου.

Ο σημερινός αγώνας προμηνύεται αρκετά δύσκολος για τον Ολυμπιακό, αφού ο Εθνικός δείχνει αρκετά δυνατός και υπολογίσιμος στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Μπορεί ως γηπεδούχος να παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία την 1η αγωνιστική στην Καστοριά, αλλά στη συνέχεια πήρε «διπλό» στην έδρα του Α.Ο. Χανιώτη με 2-1 και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις πόντους στο ενεργητικό του, καθώς ηττήθηκε στην Κοζάνη από την τοπική ΑΕΠ με 2-0, ενώ νίκησε την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Στεφανοβικείου τον Σβορώνο με 1-0. Αναζητά, λοιπόν, το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ως φιλοξενούμενος το οποίο μπορεί να κατακτήσει αν οι παίκτες του μείνουν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο του τεχνικού Σάκη Θεοδοσιάδη και στη δύναμη των γηπεδούχων αντιπαρατάξουν περισσότερη δύναμη. Εξάλλου, σχεδόν σε όλα τα ματς της Γ’ Εθνικής, τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχει πάντα η ομάδα που οι παίκτες της κερδίζουν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Στην σημερινή τους προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αναγνωρίζει ότι φέτος η ομάδα περνά ένα μεταβατικό στάδιο και ότι κάνει μία νέα αρχή με ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία που χρειάζονται στήριξη. Αναγνωρίζει στη διοίκηση ότι δεν του λέει ψέματα σχετικά με τις δυνατότητες και τους στόχους για την φετινή σεζόν και με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του γι’ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο που είναι συνυφασμένος με ολόκληρη την κοινωνία του Βόλου.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν ότι φορούν μία πολύ βαριά φανέλα και είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να την τιμήσουν. Ειδικά στο σημερινό ματς έχουν και ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς θέλουν το καλό αποτέλεσμα για να το αφιερώσουν στη μνήμη του Αντώνη Μάνδαλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, αφού τον είχαν αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα στην Άλλη Μεριά που είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Όλη την εβδομάδα προετοιμάστηκαν κατάλληλα και το θετικό για την τεχνική ηγεσία είναι ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες.

Μια και πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι αναμένεται να προτιμηθεί ένα σχετικά ευέλικτο σχήμα. Εφόσον η διάταξη είναι 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καβουσάκης, με τους Λάμπο δεξιά και Θεοδωρόπουλο αριστερά να είναι οι ακραίοι οπισθοφύλακες και τους Παπαϊωάννου και Ψιάνο σέντερ μπακ. Ο Κόλα θα είναι ο ανασταλτικός χαφ, με τους Κυρίτση και Αναστασίου εσωτερικούς μέσους. Από τα δεξιά θα επιχειρεί ο Σκοπελίτης και από τα αριστερά ο Διαμαντόπουλος, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Ντινιωτάκης.

Στο ματς με τον Σβορώνο είχε αρκετά καλή απόδοση και ο νεαρός Κατσαγεωργίου, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή. Δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει ως δεξιός εξτρέμ, με τον Σκοπελίτη να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Διαμαντόπουλος θα οπισθοχωρήσει ως αριστερός μπακ και ο Θεοδωρόπουλος θα μείνει στον πάγκο.

Άλλαξε ο διαιτητής
Για το σημερινό παιχνίδι προέκυψε και αλλαγή διαιτητή. Ο αρχικά ορισθείς  Θωμάς Μπουρουτζίκας της ΕΠΣ Λάρισας δήλωσε κώλυμα και έτσι θα «σφυρίξει» ο Ιωάννης Ντελέζος από την ίδια Ένωση. Βοηθοί θα είναι οι Δημήτρης Μίχος και Δημήτρης Διχρής, που επίσης ανήκουν στην ΕΠΣ Λάρισας και παρατηρητής διαιτησίας ο Κυριάκος Μερκενίδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το παιδί ήταν σοκ, λέει ο πατέρας του 9χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ένας σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 9χρονο αγόρι το πρωί της Κυριακής (24/12) στην περιοχή…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συλλυπητήρια της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τη Σοφία Ιωάννου

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για τον θάνατο της Σοφίας Ιωάννου αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό

Ένας στρατηγός των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τη Δευτέρα (25/12) στη Συρία σε βομβαρδισμό…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βρήκε αγνώστους να μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι της αδελφής της – Μόλις την είδαν, έγιναν «καπνός»

Άλλο ένα περιστατικό εισβολής σε ελαιώνα και αρπαγής του καρπού από τα δέντρα αναστάτωσε την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αδιανόητα σπάνιο εύρημα: Έμβρυο δεινοσαύρου βρέθηκε τέλεια διατηρημένο σε απολιθωμένο αυγό

Απέναντι σε ένα αδιανόητα σπάνιο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι εντόπισαν ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023