Ελλάδα

Δύσπιστοι οι Ελληνες απέναντι στην ΕΕ -Σε λάθος πορεία λέει το 84%

Παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με τον ένα ή τον άλλο ρόλο, επιθυμεί η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα, ενώ οι περισσότεροι είναι δύσπιστοι απέναντι στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Palmos Analysis για την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το 22% θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης και το 24% να συμμετάσχει μόνο ως τεχνικός σύμβουλος. Στον αντίποδα, το 43% επιθυμεί να μην παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμη, οι περισσότεροι βλέπουν αρνητικά τις αποφάσεις του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, αυτή την άποψη εκφράζει το 41%, ενώ άλλο ένα 32% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, αλλά δεν επαρκούν.

Στην ίδια πανελλαδική έρευνα, οι Ελληνες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς το 45% θεωρεί ότι είναι αρνητική και το 44% εκφράζει την αντίθετη άποψη. Ακόμη, 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πάνω από 7 στους 10 θεωρούν ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.

Οι Ελληνες πολίτες θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό).

Σχετικά με τους Ελληνες ευρωβουλευτές, από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο 1 στους 4 Έλληνες συμφωνεί ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο και 2 στους 4 διαφωνεί.

Πηγή: iefimerida

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η κλιματική κρίση «απειλεί» τα γλυκά – Στα ύψη η τιμή της ζάχαρης παγκοσμίως

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης δεν σταματούν καθώς μετά τον καφέ και την μπύρα, μια…

7 Ιανουαρίου 2024

Καθηλώνουν για έλεγχο 200 αεροπλάνα Boeing μετά το θρίλερ στην πτήση της Alaska Airlines

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε να καθηλωθούν και να γίνει επιθεώρηση…

7 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη στον Βόλο με ηρωίνη και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου/Ο.Π.Κ.Ε. ένας άνδρας,…

7 Ιανουαρίου 2024

Θεοφάνεια: 30 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό στην Παναγία “Τρύπα” Γορίτσας

Πλήθος κόσμου βρέθηκε, όπως πάντα, στη γραφική εκκλησία της Παναγίας "Τρύπα" που ήταν κατάμεστη το…

7 Ιανουαρίου 2024

Ομιλία με θέμα “Εφηβεία και όρια” στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου προσκαλεί σε μια εκδήλωση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για γονείς και…

7 Ιανουαρίου 2024

Το σχέδιο ελέγχων της ΑΑΔΕ για το 2024 – Πώς αλλάζει η φορολογική καθημερινότητα

Το 2024 αναμένεται να είναι ένα έτος σταθμός σε ό,τι αφορά την φορολογική διοίκηση, αφού…

7 Ιανουαρίου 2024