Τοπικά

Δυσαρέσκεια αγροτών Αλμυρού στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των αγροτών στο μπλόκο του Αλμυρού σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, που αφορούν δέσμη έξι μέτρων στήριξης. “Το μόνο πράγμα που συζητάμε μόλις ακούσαμε αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι πώς θα βρούμε τρόπο να αλλάξουμε επάγγελμα” ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Χρ. Πάντζιος.
Εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένονται από μεθαύριο Δευτέρα στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο μπλόκο του Αλμυρού.

“Δεν μπορώ να ξέρω τι θα αποφασιστεί, αλλά μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το κλίμα είναι μάλλον εκρηκτικό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Έχουμε θέσει συγκεκριμένα αιτήματα προς ικανοποίηση, αλλά τίποτα από αυτά δεν ικανοποιήθηκε” τόνισε ο κ. Πάντζιος. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως “για τους αγρότες είναι αδιαπραγμάτευτο η μείωση του κόστους παραγωγής, η οποία θα επιτευχθεί με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Αν αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα η μείωση 10% που ανακοινώθηκε για τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο, ούτε λύνει τα προβλήματα η επιστροφή του ΕΦΚ στα καύσιμα. Επίσης, όσα ανακοινώθηκαν για τα φωτοβολταϊκά θα είχαν νόημα να άφηναν και τους αγρότες να πουλήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγουν, σε περίπτωση που σταματήσουν να καλλιεργούν. Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα να μπούμε στη διαδικασία για να κάνουμε τόσο κοστοβόρες επενδύσεις”.

Στο μεταξύ, δεκάδες αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της έκθεσης “Agrotica”.
“Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους από κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να δοθούν επιτέλους πραγματικές λύσεις στα προβλήματά μας. Βλέπουμε καθημερινά να ξεπηδούν νέα μπλόκα αγροτών, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι Θεσσαλοί ή οι Μακεδόνες παραγωγοί. Ζητούμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό ως ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση. Διαφορετικά οι κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα θα κλιμακωθούν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα χωράφια και τις καλλιέργειες” επισήμανε ο κ. Πάντζιος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαδικτυακός «φίλος» προέτρεψε 17χρονη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα

Νεαρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή προέτρεψε μία 17χρονη να προκαλέσει με μαχαίρι…

15 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: 20 οι νεκροί στην Οδησσό από το νέο ρωσικό βομβαρδισμό

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί και 75 οι τραυματίες από τον νέο βομβαρδισμό της Ρωσίας…

15 Μαρτίου 2024

«Η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της» – Ο πρόεδρος της Ένωσης διοικητικών δικαστών για τα Τέμπη

«Νομίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι…

15 Μαρτίου 2024

Ανατριχιαστικό μήνυμα Μεντβέντεφ: Θυμήσου ότι πρέπει να πεθάνεις – Η φωτογραφία με τις… κρεμάλες του 1943

«Memento mori!», που σημαίνει «Να θυμάσαι ότι πρέπει να πεθάνεις!», είναι το νέο απειλητικό μήνυμα…

15 Μαρτίου 2024

Νέα υδρευτική γεώτρηση στον Πλατανιά

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανόρυξης νέας υδρευτικής γεώτρησης στη θέση “Χαλού” στα ορεινά του Πλατανιά του…

15 Μαρτίου 2024

Συναγερμός για κοκτέιλ ιών που έρχεται από τη Βραζιλία – Προ των πυλών της ΕΕ η απειλή για νέα πανδημία

Το επίπεδο του συναγερμού είναι τόσο υψηλό όσο και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βραζιλία.…

15 Μαρτίου 2024