Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Έγκριση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ προς το Δήμο Ρ. Φεραίου για την αποκατάσταση της άρδευσης σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο μετά τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το Σεπτέμβριο του 2023, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνεργάστηκε τόσο με το Δήμο Ρήγα Φεραίου, όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την αποκατάσταση στις αρδευτικές υποδομές των Παρακάρλιων περιοχών της Μαγνησίας. Προς αυτή την κατεύθυνση κατά την προηγούμενη περίοδο ο Υφυπουργός είχε συναντήσεις με αγρότες και κατοίκους του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ενώ διαδοχικές ήταν οι σχετικές συσκέψεις που έγιναν με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, και τα αρμόδια αυτοδιοικητικά στελέχη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

Σε συνέχεια, λοιπόν, της προεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σε επικοινωνία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δη τον Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα, δρομολογήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ώστε να προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στις υποδομές άρδευσης της περιοχής και να διασφαλιστεί η παραγωγική κανονικότητα σε σημαντικό μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με πρόθεση χρηματοδότησης οργανισμών, πρώτου και δευτέρου βαθμού, για την αποκατάσταση ζημιών μετά από φυσικές καταστροφές, στην οποία και περιλαμβάνεται η πρόβλεψη χρηματοδότησης για αποκαταστάσεις αντλιοστασίων και σχετικών δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου μετά τις φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2023. Πρόκειται για μία πρόβλεψη έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 600.000 ευρώ (ΑΔΑ: 6Δ8Ο46ΜΤΛ6-3ΛΙ).

Με αφορμή τη δημοσίευση της εν λόγω Πρόσκλησης, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «για το ζήτημα της αποκατάστασης των αντλιοστασίων και των αρδευτικών δικτύων του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναπτύξαμε από την πρώτη στιγμή στενή συνεργασία με το Δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα, αλλά και τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, σε ένα πλαίσιο άμεσης επικοινωνίας που έχουμε με τους αγρότες της Παρακάρλιας περιοχής. Και δη της περιοχής του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, με τους οποίους και είχαμε συχνές συναντήσεις την προηγούμενη περίοδο. Έτσι, μετά από σχετική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε σχετική πρόσκληση προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία περιλαμβάνεται και η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου ύψους 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των αντλιοστασίων και των σχετιζόμενων δικτύων. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα διασφαλίσει την παραγωγική κανονικότητα για μεγάλο μέρος των καλλιεργητικών εκτάσεων που αρδεύονται από τις συγκεκριμένες υποδομές. Και αναφέρομαι σε εκτάσεις του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, αλλά και άλλων περιοχών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο δρομολογείται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενο στις σημαντικές ανάγκες που προέκυψαν για τους αγρότες των περιοχών αυτών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Και με αυτό το πνεύμα και επίπεδο στενής συνεργασίας όλων θα συνεχίσουμε τη κοινή μας προσπάθεια για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κάθειρξη 22 ετών στον 63χρονο που αποπειράθηκε να ανατινάξει τα ανήλικα παιδιά και τη γυναίκα του

Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε 63χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που…

15 Μαρτίου 2024

Άγρια κακοποίηση άνδρα από τη σύζυγό του: Κρυφή κάμερα κατέγραφε τις επιθέσεις

Την άγρια κακοποίηση ενός άνδρα από τη σύζυγό του αποκαλύπτει υλικό από κρυφή κάμερα που…

15 Μαρτίου 2024

Νορβηγία: Μια νεκρή φάλαινα που έμοιαζε… με μπαλόνι, εντόπισε ψαράς – Γιατί υπήρχε κίνδυνος να εκραγεί

Έκπληκτος ένας Νορβηγός ψαράς αντίκρισε ένα τεράστιο πράγμα, που έμοιαζε με μπαλόνι, να επιπλέει βόρεια…

15 Μαρτίου 2024

Διευρυμένο ωράριο στο Γραφείο Ταυτοτήτων της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας από τις 19 Μαρτίου 2024 σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε…

15 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στο Μενίδι: Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του 19χρονου – Θα το πάμε μέχρι το κόκκαλο, είπε ο πατέρας του

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε χθες η κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστήχημα στο…

15 Μαρτίου 2024

“Εμφύλιος” Μίλαν-Ρόμα στο Γιουρόπα Λιγκ

Αρκετά σπουδαία ζευγάρια επεφύλασσε η κλήρωση για προημιτελικά και τα ημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, που…

15 Μαρτίου 2024