Κατηγορίες: Τοπικά

Δραματική έκκληση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σωτηρία της Κάρλας

Υψώνοντας πανό με σύνθημα “ΚΑΡΛΑ: S.O.S.”, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη για την καθυστέρηση υλοποίησης δράσεων που θα σώσουν την Κάρλα από την οικολογική καταστροφή.

Μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και του Κέντρου για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη λίμνη Κάρλα, εμφανίστηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Κολυνδρίνη και ζήτησαν να τη συναντήσουν, καθώς είχε προηγηθεί έγγραφο με το οποίο απηύθυναν δραματική έκκληση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σωτηρία της Κάρλας, αλλά αγνοήθηκαν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Αρχικά ενημερώθηκαν οτι η κ. Κολυνδρίνη απουσιάζει, ωστόσο λίγο αργότερα η Αντιπεριφερειάρχης επέστρεψε στο γραφείο της και δέχθηκε να συζητήσει με τους διαμαρτυρόμενους για το θέμα. Μάλιστα, ανέφερε, οτι είχε ήδη ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι παρών σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους οικολόγους.

Οι εκπροωποι των οικολογικών οργανώσεων ζήτησαν καταρχάς να “σφραγιστεί” άμεσα το θυρόφραγμα της σήραγγας προς τον Παγασητικό, ώστε να ξεκινήσουν οι αντλήσεις και να διοχετευτούν τα νερά της βροχής στον ταμιευτήρα.
Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε οτι δεν γνώριζε πως το θυρόφραγμα είναι ανοιχτό και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της σήραγγας κ. Λαδόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε πως, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, χρειάστηκε να ανοίξει το θυρόφραγμα καθώς είχαν πλημμυρίσει οι γύρω εκτάσεις και έπρεπε να διοχετευτεί το νερό.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα λειτουργίας των αντλιοστασίων, με την κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει οτι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους εργολάβους, αρκετά αντλιοστάσια παρουσίασαν ζημιές και δεν είναι σίγουροι ότι έχουν πλήρως αποκατασταθεί.

Σε οτι αφορά τους συλλεκτήρες, η Αντιπεριφερειάρχης επέρριψε ευθύνες στην αρχαιολογική υπηρεσία για τα εμπόδια που θέτει στην ολοκλήρωσή τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακυρώθηκε τηλεοπτικό ριάλιτι για την οικογένεια του Sean «Diddy» Combs μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Tηλεοπτικό ριάλιτι που επρόκειτο να επικεντρωθεί στον Σον «Diddy» Κομπς (Sean Combs) και την οικογένειά…

16 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛΑΣ: Συμμορία λήστευε ταχυδιανομείς με την απειλή μαχαιριού – Δύο συλλήψεις

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη…

16 Δεκεμβρίου 2023

Οργή για τον θάνατο τριών ομήρων της Χαμάς από λάθος – «Σταματήστε τις μάχες και διαπραγματευτείτε»

Οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσαν σήμερα την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει…

16 Δεκεμβρίου 2023

BBC: Νέο βίντεο από την γκάφα της παρουσιάστριας – Πώς κατέληξε να κάνει την άσεμνη χειρονομία

Την άσεμνη χειρονομία που έγινε viral προσπάθησε να εξηγήσει η παρουσιάστρια των ειδήσεων του BBC…

16 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Πύλο: Ένας νεκρός από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα – Έρευνες για ακόμη έναν επιβαίνοντα

Ενα άτομο ανασύρθηκε νεκρό πριν λίγη ώρα στη Μαρίνα της Πύλου μετά από πτώση αυτοκινήτου…

16 Δεκεμβρίου 2023

Πώς βρέθηκε τυχαία από οδηγό-διανομέα ο 17χρονος Άλεξ, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε…

16 Δεκεμβρίου 2023