Ελλάδα

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις από Μ.Σάββατο ως Δευτέρα του Πάσχα

Δύο επιπλέον μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα τεθούν σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο εξαιτίας της απείθαρχης συμπεριφοράς της μειονότητας του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα του Πάσχα, επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Διπλασιάζεται το πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων/ για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση για την παροχή βοήθειας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος για την μετακίνηση για παροχή βοήθειας (επιλογή 4). Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν για αυτή την αιτία θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η παράνομη χρήση της εν λόγω μετακίνησης θα συνεπάγεται με πρόστιμο 400 ευρώ, ενώ για όσους είναι σε αυτοκίνητο θα τιμωρείται με 150 ευρώ ο συνοδηγός και θα αφαιρούνται πινακίδες.

Χαρδαλιάς: «Ο 1 στους 10 που είναι απείθαρχος μας αναγκάζει να κάνουμε ισχυρότερα τα μέτρα»
Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους και για αυτή την ιδιαίτερη παγκοσμίως χρονιά θα αλλάξουν τις συνήθειές τους. «Αυτοί οι 9 στους 10 θα μπορούν να είναι υπερήφανοι, όταν όλα αυτά τελειώσουν, να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα νίκησε στον κορωνοϊό με τους ίδιους στην πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, όπως είπε, την ίδια στιγμή το ίδιο ποσοστό δείχνει πως 1 στους 10 δεν θα πειθαρχήσει, «αυτός θα συνεχίσει να προσποιείται ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι ο ιός θα κάνει εξαιρέσεις επειδή είναι Πάσχα. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Κάποιοι συμπεριφέρονται λες και θα πάθουν κάτι αν για μια χρονιά φάνε μαγειρίτσα μαζί με τους ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, ή αν αλλάξουν τις συνήθειες τους για μια χρονιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν κοντά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια πυροβολήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Μπέρλινγκτον…

26 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς – «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Ο Carmel Idan, παππούς της 4χρονης ομήρου Avigail Idan, η οποία ήταν στην τρίτη ομάδα…

26 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς…

26 Νοεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Της έχω υποσχεθεί ότι θα είναι η τελευταία» – Συγκινεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Καμία δικαίωση δεν έχει νιώσει η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε το 2021 στη…

26 Νοεμβρίου 2023

Τράβις Σκοτ: Θαυμαστής ανέβηκε στη σκηνή – Ο ράπερ έδιωξε την ασφάλεια και ξεκίνησε να χορεύει μαζί του

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας θαυμαστής του Τράβις Σκοτ, αφού είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί…

26 Νοεμβρίου 2023

Το… έκαψαν χθες στη Λάρισα σε πάρτι χωρισμένων – Η εκθαμβωτική περιφερειακή σύμβουλος που τράβηξε όλα τα βλέμματα (βίντεο)

Ένα πάρτι ξεχωριστό από τα άλλα έγινε χθες το Σάββατο το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί-κέντρο…

26 Νοεμβρίου 2023