Τοπικά

Δίνει μορφή στο ξύλο με μεράκι και φαντασία o αυτοδίδακτος Βολιώτης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Σχήμα και αξία στα χέρια του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου παίρνει το ξύλο, καθώς πίσω από μία ακαθόριστη μορφή βλέπει ένα υλικό που μπορεί να αποτελέσει έργο τέχνης για κάθε σπίτι. Έτσι, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ασχολείται το τελευταίο διάστημα ενεργά με την επεξεργασία ξύλου δημιουργώντας διακοσμητικά και όχι μόνο.

Ο 40χρονος Βολιώτης, που ασχολείται με τη διανομή φαρμάκων, είναι αυτοδίδακτος, έχει μεράκι για το ξύλο και την αγάπη του για αυτό που κάνει την ανακάλυψε τυχαία…
«Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια. Είχαμε ένα παλιό σπίτι και ξεκίνησα να ασχολούμαι με την επισκευή του. Έτσι σιγά-σιγά άρχισα να φτιάχνω φωτιστικά και απλίκες καθώς λόγω οικονομικών δεν μπορούσαμε να τα αγοράσουμε όλα» δήλωσε στη «Θ».

Ο 40χρονος Βολιώτης ασχολείται το τελευταίο διάστημα ενεργά με την επεξεργασία ξύλου δημιουργώντας διακοσμητικά και όχι μόνο

Με το ξύλο δεν είχε ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν και η επισκευή του σπιτιού «ξύπνησε» ένα ταλέντο που δεν γνώριζε ότι είχε. «Το ξύλο με «τράβηξε». Πάντα μου άρεσαν τα πιο παραδοσιακά σπίτια που έχουν ξύλο. Έτσι άρχισα να φτιάχνω φωτιστικά και απλίκες» σημείωσε.
Από τη στιγμή που ανακάλυψε την αγάπη που έκρυβε για το ξύλο, ασχολήθηκε πολύ προκειμένου να βελτιώσει τις ικανότητές του. Έτσι, ακολούθησαν ξύλινες κατασκευές ως δώρα σε φίλους. «Με έβλεπαν οι συγγενείς και οι φίλοι που δημιουργούσα ξύλινα πράγματα για το σπίτι και ζητούσαν να κάνω κάτι και για το δικό τους σπίτι» εξήγησε.
Δειλά-δειλά και μετά από αρκετά χρόνια, αγόρασε τα πρώτα του εργαλεία που του είναι απαραίτητα για να δώσει μορφή στο ξύλο. «Πήρα σκαρπέλα και ξυλότορνο. Το εργαστήριό μου είναι στο σπίτι μου. Περνάω εκεί πολλές ώρες. Είναι το μεράκι μου» πρόσθεσε.

Για την κάθε του δημιουργία απαιτούνται πολλές ώρες και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος δίνει στην κάθε μία τη δική του «πινελιά» αξιοποιώντας το μεράκι του, την επιμονή του για το τέλειο αποτέλεσμα και τη φαντασία. Οι ιδέες του για δημιουργίες είναι αστείρευτες.
«Όταν βλέπω το τελικό αποτέλεσμα αισθάνομαι την ικανοποίηση της δημιουργίας. Όταν έχεις ένα ξύλο που κανονικά θα έμπαινε στο τζάκι και το δουλεύεις στον τόρνο για να φτιάξεις ένα διακοσμητικό, είναι ηθική ικανοποίηση. Μεγάλη είναι η χαρά που παίρνω και από τον κόσμο. Η ανταπόκρισή τους είναι σημαντική» επισήμανε.
Έκτοτε, πέντε χρόνια μετά η τέχνη του εξελίχθηκε πολύ. Πλέον κατασκευάζει ανάγλυφες πιατέλες, μπολ, κηροπήγια, ρολόγια τοίχου, παπιγιόν, φωτιστικά, παιδικές σβούρες, σφραγίδες, τασάκια, αλλά καταπιάνεται και με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να έχει ως πρώτη ύλη το ξύλο. Τις δημιουργίες του τις δημοσιεύει σε σελίδα που χειρίζεται στο Facebook «Wooden Art Alexandros». Παράλληλα, τα έργα του διατίθενται στο «Στέκι των χειροτεχνών» στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) 96, το οποίο αυτή την περίοδο παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στο κέντρο του Βόλου

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο κέντρο του Βόλου. Το τροχαίο σημειώθηκε Ιάσονος - Καρτάλη…

27 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται στον αέρα

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους και άλλες σφοδρές καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ αυξήθηκε…

27 Μαΐου 2024

Απίστευτο: Αγριογούρουνο “βολτάρει” στην Αγ. Παρασκευή -video

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν σήμερα πριν λίγη ώρα περίοικοι στη συνοικία της Αγ.…

27 Μαΐου 2024

Πυρά της αντιπολίτευσης μετά τα πρόστιμα σε Ασημακοπούλου, ΥΠΕΣ για τη διαρροή των mail

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων…

27 Μαΐου 2024

Νάξος: 34χρονος υπάλληλος απείλησε με καραμπίνα παρέα στο δρόμο

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Νάξο το απόγευμα της Κυριακής (26/5) όταν λίγο έλειψε καβγάς μεταξύ μιας…

27 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα το δύσκολο καλοκαίρι του 2015»

Στη Κέρκυρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνοντας τις περιοδείες του δύο εβδομάδες πριν από τις…

27 Μαΐου 2024