Τοπικά

Δίνει μορφή στο ξύλο με μεράκι και φαντασία o αυτοδίδακτος Βολιώτης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Σχήμα και αξία στα χέρια του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου παίρνει το ξύλο, καθώς πίσω από μία ακαθόριστη μορφή βλέπει ένα υλικό που μπορεί να αποτελέσει έργο τέχνης για κάθε σπίτι. Έτσι, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ασχολείται το τελευταίο διάστημα ενεργά με την επεξεργασία ξύλου δημιουργώντας διακοσμητικά και όχι μόνο.

Ο 40χρονος Βολιώτης, που ασχολείται με τη διανομή φαρμάκων, είναι αυτοδίδακτος, έχει μεράκι για το ξύλο και την αγάπη του για αυτό που κάνει την ανακάλυψε τυχαία…
«Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια. Είχαμε ένα παλιό σπίτι και ξεκίνησα να ασχολούμαι με την επισκευή του. Έτσι σιγά-σιγά άρχισα να φτιάχνω φωτιστικά και απλίκες καθώς λόγω οικονομικών δεν μπορούσαμε να τα αγοράσουμε όλα» δήλωσε στη «Θ».

Ο 40χρονος Βολιώτης ασχολείται το τελευταίο διάστημα ενεργά με την επεξεργασία ξύλου δημιουργώντας διακοσμητικά και όχι μόνο

Με το ξύλο δεν είχε ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν και η επισκευή του σπιτιού «ξύπνησε» ένα ταλέντο που δεν γνώριζε ότι είχε. «Το ξύλο με «τράβηξε». Πάντα μου άρεσαν τα πιο παραδοσιακά σπίτια που έχουν ξύλο. Έτσι άρχισα να φτιάχνω φωτιστικά και απλίκες» σημείωσε.
Από τη στιγμή που ανακάλυψε την αγάπη που έκρυβε για το ξύλο, ασχολήθηκε πολύ προκειμένου να βελτιώσει τις ικανότητές του. Έτσι, ακολούθησαν ξύλινες κατασκευές ως δώρα σε φίλους. «Με έβλεπαν οι συγγενείς και οι φίλοι που δημιουργούσα ξύλινα πράγματα για το σπίτι και ζητούσαν να κάνω κάτι και για το δικό τους σπίτι» εξήγησε.
Δειλά-δειλά και μετά από αρκετά χρόνια, αγόρασε τα πρώτα του εργαλεία που του είναι απαραίτητα για να δώσει μορφή στο ξύλο. «Πήρα σκαρπέλα και ξυλότορνο. Το εργαστήριό μου είναι στο σπίτι μου. Περνάω εκεί πολλές ώρες. Είναι το μεράκι μου» πρόσθεσε.

Για την κάθε του δημιουργία απαιτούνται πολλές ώρες και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος δίνει στην κάθε μία τη δική του «πινελιά» αξιοποιώντας το μεράκι του, την επιμονή του για το τέλειο αποτέλεσμα και τη φαντασία. Οι ιδέες του για δημιουργίες είναι αστείρευτες.
«Όταν βλέπω το τελικό αποτέλεσμα αισθάνομαι την ικανοποίηση της δημιουργίας. Όταν έχεις ένα ξύλο που κανονικά θα έμπαινε στο τζάκι και το δουλεύεις στον τόρνο για να φτιάξεις ένα διακοσμητικό, είναι ηθική ικανοποίηση. Μεγάλη είναι η χαρά που παίρνω και από τον κόσμο. Η ανταπόκρισή τους είναι σημαντική» επισήμανε.
Έκτοτε, πέντε χρόνια μετά η τέχνη του εξελίχθηκε πολύ. Πλέον κατασκευάζει ανάγλυφες πιατέλες, μπολ, κηροπήγια, ρολόγια τοίχου, παπιγιόν, φωτιστικά, παιδικές σβούρες, σφραγίδες, τασάκια, αλλά καταπιάνεται και με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να έχει ως πρώτη ύλη το ξύλο. Τις δημιουργίες του τις δημοσιεύει σε σελίδα που χειρίζεται στο Facebook «Wooden Art Alexandros». Παράλληλα, τα έργα του διατίθενται στο «Στέκι των χειροτεχνών» στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) 96, το οποίο αυτή την περίοδο παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το