Τοπικά

Δήμος Βόλου: Έως τις 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των δημοτών για ζημιές από την πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου

Από τον Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι ορίζεται η 11η Σεπτεμβρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων προς το δήμο Βόλου των δημοτών των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου, βάσει της ΚΥΑ 33862/6-5-2019 όπως αυτή τροποποιήθηκε.

Πρόκειται για ενισχύσεις που – σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – αφορούν σε:

1. Οικονομική ενίσχυση ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του και δεν μπορεί να διαμείνει επί του παρόντος σε αυτή, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, προσαυξημένη ανάλογα, για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

2. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή / αντικατάσταση της οικοσκευής ή για απλές επισκευαστικές εργασίες στην κύρια πληγείσα κατοικία, ενώ η εν λόγω ενίσχυση περιορίζεται στο 50% για τις περιπτώσεις δευτερεύουσας κατοικίας.

3. Οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να υποβληθούν και τα οποία θα παραλαμβάνονται στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Αγχιάλου είναι τα κάτωθι:

α) Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (διαθέσιμη στο πρώην Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου ή στο site του Δήμου Βόλου: dimosvolos.gr).

β) Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας ή της δευτερεύουσας ιδιόκτητης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).

γ) Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) τελευταίου φορολογικού έτους, για το οποίο υποχρεούται να έχει υποβάλει δήλωση ο αιτών ή έχει ήδη υποβάλει, για τις περιπτώσεις ιδιόκτητης κατοικίας.

δ) Δελτίο επανελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, εφόσον έχει διενεργηθεί αυτοψία από την ΓΔΑΕΦΚ.

ε) Βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς, όταν δεν υπάρχει Δελτίο Αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ.

Ο στόχος του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι οι αιτούντες να υποβάλλουν όσο πιο σύντομα γίνεται της αιτήσεις τους προς το Δήμο, ώστε αντιστοίχως γρήγορα να καταβληθούν στους δικαιούχους η οικονομική ενίσχυση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες και για υπόδειγμα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το site του Δήμου Βόλου dimosvolos.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το