Τοπικά

Δήμος Ρήγα Φεραίου: “Κόντρα” Νασίκα – Πάσχου για τις εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες

Σε ειρωνικούς τόνους η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έδωσε… συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για τον αποχιονισμό και την κάλεσε να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των αγροτών συγκαλώντας σύσκεψη καθώς οι σοδειές έχουν καταστραφεί από τον παγετό.
«Ας βγει κάποια ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους αγρότες και καλλιεργητές που υπέστησαν ολική καταστροφή. Αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερυκοκιές αλλά και ελιές έχουν υποστεί τεράστια ζημιά στην καρποφορία αλλά και στα ίδια τα δέντρα ,λόγω του ολικού παγετού. Καλούμε τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα διαδικτυακή σύσκεψη με εκπροσώπους των καλλιεργητών αλλά και των τοπικών φορέων ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ζητηθεί άμεσα η παρέμβαση της πολιτείας. Ήδη έχει χαθεί το πολύτιμος χρόνος…», τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πάσχος.

Ο δήμαρχος Δ. Νασίκας απάντησε ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, από την αρχή της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρίσκονται σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ και τον επόπτη Μαγνησίας κ. Σπυρόπουλο.
Ο ΕΛΓΑ είχε ενημερωθεί από τη πρώτη κιόλας στιγμή για την κατάσταση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Μάλιστα για σήμερα χθες 18 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του επόπτη και του τμηματάρχη κ Καραμπάτσα στην περιοχή Καναλίων και  Κερασιάς, καθώς και στις Κοινότητες Περιβλέπτου και Μικρού Περιβολακίου.
Λόγω εκτάκτου κωλύματος από πλευράς του ΕΛΓΑ, η επίσκεψη επαναπροσδιορίστηκε για  σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  2021.
Η υπηρεσία βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Κοινότητας Καναλίων, τοπικούς συμβούλους και παραγωγούς, προκειμένου να οργανωθεί η δράση μας. Οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κ.κ. Γ.Μπατζιάκας και Γιαννακός παρακολουθούν την εξέλιξη του προβλήματος από κοντά.

“Θα θέλαμε, λοιπόν, να ενημερώσουμε τον αγαπητό επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ότι όχι απλώς δεν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά έχει ήδη αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται, προς όφελος των παραγωγών μας”, καταλήγει ο κ. Νασίκας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το