Τοπικά

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Άξιοι των προσδοκιών μας οι εργαζόμενοι της δομής “Βοήθεια στο Σπίτι”

Tην οργάνωση μιας νέας δομής, το διευρυμένο «Βοήθεια στο Σπίτι»,  κατάφερε να οργανώσει τις ημέρες της πανδημίας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.
Ειδικότερα, σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Δήμος οργάνωσε μια δομή εξυπηρέτησης όλου του ευάλωτου πληθυσμού, διότι υπήρχε διάθεση προσφοράς, εμπειρία και καταγραφή των ευάλωτων ομάδων. Ο φόβος της πανδημίας χάθηκε και το έργο κάθε μέρα γινόταν μεγαλύτερο έργο προσφοράς για τον κοινωνικά αδύναμο πληθυσμό. Η αλληλεγγύη του κόσμου ενίσχυσε το έργο και έδινε δύναμη σε όλους για συνέχεια .
Οι εργαζόμενοι της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται εδώ και 17 χρόνια σε όλα τα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου, φροντίζοντας για κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας.
Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα προσπαθούν να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους ζητώντας από όλους τους υπεύθυνους να βοηθήσουν σε αυτό. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που πολιτεία και δημοτικές αρχές αυτές τις ημέρες ζήτησαν να είναι στην πρώτη γραμμή.

«Μείνε στο σπίτι και τηλεφώνησε» ήταν το μήνυμα του Δήμου στους πολίτες και η δομή εξυπηρέτησε εκατοντάδες άτομα και μοιράσθηκαν εκατοντάδες μερίδες φαγητό.
Ψώνια στο market, συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, σίτιση, κοινωνικά περιστατικά, φροντίδα ηλικιωμένων, επαφή με φορείς, με εμπορικές επιχειρήσεις και συλλόγους. «Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο σπίτι στάθηκαν άξιοι των προσδοκιών μας αυτές τις μέρες υπερβάλλοντας εαυτό, γιατί ίσως και όλοι εμείς δείξαμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους εργαζόμενους. Ίσως οι ίδιοι ήθελαν να αποδείξουν για άλλη μια φορά σε όσους τους αμφισβήτησαν, όπως και πολλούς άλλους κλάδους, την αξία τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος που αφιερώνει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο σπίτι» που εργάσθηκαν πέραν του ωραρίου και χωρίς επιπλέον επίδομα.
«Ελπίζουμε πως η πολιτεία θα αναγνωρίσει το σημαντικό έργο τους υποστηρίζοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη & εξέλιξη με αίσθημα δικαιοσύνης, ισοτιμίας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας και φροντίζοντας ταυτόχρονα να νοιώθουν υπερήφανοι οι εργαζόμενοι για τη συνεισφορά τους και ικανοποίηση κατά την υλοποίηση των στόχων τους μέσα στο κλίμα της ομαδικότητας που θα στηρίζεται το κοινωνικό έργο τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το