Ελλάδα

Δικηγόρος 25χρονου για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε τη ζωή τους – Παιδιά ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Oμολογία πως ο κατηγορούμενος ήξερε τα παιδιά», χαρακτήρισε ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, την παραδοχή πως γνώριζε τους καταγγελλόμενους, μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε ως δικηγόρος την υπεράσπιση του σκηνοθέτη. Όπως δήλωσε ο κ. Βλάχος, «πρέπει να δοθεί εξήγηση για ποιον λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναναστροφή με ανήλικα που, ακόμα και, δεν είχαν σχέση με το χώρο του θεάτρου».

Ο κ. Βλάχος τόνισε σχετικά: «Ο κ. Λιγνάδης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στο χώρο του θεάματος». Σχετικά με την κατάθεση του εντολέα του είπε πως, η μήνυσή του είναι ολοκληρωμένη, ο ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και ερευνάται το αν θα μπορεί να καταθέσει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται

Σχετικά με τον ισχυρισμό Κούγια ότι, «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», ο κ. Βλάχος μίλησε για «αβάσιμη αιτίαση». Μιλώντας γενικά για την ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ιδιαίτερα για τους καταγγέλλοντες τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους και συναναστρέφεται έκανε λόγο για «παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν αυστηρούς γονείς».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του 25χρονου εντολέα του, είπε πως εκείνος του είχε πει: «ντρεπόμουν, ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι λάθος, ότι εγώ το προκάλεσα, ότι θα έκανα τους γονείς μου να ντρέπονται». «Όλοι έχουν περάσει πολλά χρόνια σε ψυχοθεραπεία, πολλά από αυτά δεν είχαν σεξουαλική εμπειρία πριν από την κακοποίηση, πολλά από αυτά ήταν κλειστά, ευάλωτα και όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη προσέγγιση», είπε ο δικηγόρος, βασιζόμενος στο προφίλ των καταγγελλόντων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές

Νέες ημερομηνίες για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις εχει γνωστοποιήσει η διοίκηση του ΕΦΚΑ μετά…

24 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από το ΚΚΕ(μ-λ) για την Παλαιστίνη

Το ΚΚΕ(μ-λ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Η φετινή παγκόσμια μέρα κατά της βίας ενάντια στις…

24 Νοεμβρίου 2023

Στους “8” του Κυπέλλου ΕΠΣΘ η Σκιάθος 0-1 τον Σαρακηνό

Σπουδαία νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Σκιάθος στο γήπεδο του Σαρακηνού επί της ομώνυμης ομάδας…

24 Νοεμβρίου 2023

Κάθειρξη 11 ετών στον πατέρα που σκότωσε με σκεπάρνι τον 41χρονο γιο του στη Μενεμένη – «Πήρα χάπια για να φύγω μαζί του»

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 70χρονο που σκότωσε με…

24 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθη η συνεργός για τις κλοπές σε ζαχαροπλαστείο και φαρμακείο

Συνελήφθη χθες στα όρια του αυτοφώρου η 40χρονη συνεργός του 42χρονου και του 21χρονου που…

24 Νοεμβρίου 2023

“Όχι άλλα πρόστιμα” επισημαίνει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γίνει φέτος ο πιο τακτικός… πελάτης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ…

24 Νοεμβρίου 2023