Ελλάδα

Δικηγόρος 25χρονου για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε τη ζωή τους – Παιδιά ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Oμολογία πως ο κατηγορούμενος ήξερε τα παιδιά», χαρακτήρισε ο Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, την παραδοχή πως γνώριζε τους καταγγελλόμενους, μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε ως δικηγόρος την υπεράσπιση του σκηνοθέτη. Όπως δήλωσε ο κ. Βλάχος, «πρέπει να δοθεί εξήγηση για ποιον λόγο είχε κατ’ ιδίαν συναναστροφή με ανήλικα που, ακόμα και, δεν είχαν σχέση με το χώρο του θεάτρου».

Ο κ. Βλάχος τόνισε σχετικά: «Ο κ. Λιγνάδης πολλές φορές εθεάθη να συχνάζει σε πλατεία που υπήρχαν ανήλικα άτομα, ακόμα και υποσχόμενος καριέρα στο χώρο του θεάματος». Σχετικά με την κατάθεση του εντολέα του είπε πως, η μήνυσή του είναι ολοκληρωμένη, ο ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και ερευνάται το αν θα μπορεί να καταθέσει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται

Σχετικά με τον ισχυρισμό Κούγια ότι, «στην υπόθεση Λιγνάδη στόχος είναι η Μενδώνη», ο κ. Βλάχος μίλησε για «αβάσιμη αιτίαση». Μιλώντας γενικά για την ψυχολογία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ιδιαίτερα για τους καταγγέλλοντες τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους και συναναστρέφεται έκανε λόγο για «παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν αυστηρούς γονείς».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του 25χρονου εντολέα του, είπε πως εκείνος του είχε πει: «ντρεπόμουν, ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι λάθος, ότι εγώ το προκάλεσα, ότι θα έκανα τους γονείς μου να ντρέπονται». «Όλοι έχουν περάσει πολλά χρόνια σε ψυχοθεραπεία, πολλά από αυτά δεν είχαν σεξουαλική εμπειρία πριν από την κακοποίηση, πολλά από αυτά ήταν κλειστά, ευάλωτα και όλα αυτά δείχνουν μεθοδευμένη προσέγγιση», είπε ο δικηγόρος, βασιζόμενος στο προφίλ των καταγγελλόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το