Ελλάδα

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: «Μου είπε έγινε μια στραβή και να πάω μαζί της στην Αστυνομία» – Τι κατέθεσε φίλος του

Σεναριογράφος και φίλος του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος είναι και γνωστός της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, καταγγέλλουσας για βιασμό, κατέθεσε σήμερα (20/3) ως δεύτερος μάρτυρας στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν έγινε το περιστατικό ο γνωστός σκηνοθέτης τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως έγινε…στραβή.

«Πάγωσα…»
Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του: «Μου είπε ότι είχε βγει με την Έλενα και μετά πήγαν σε ένα πάρκινγκ και, κάπου εκεί, είχαν βρεθεί στο πίσω κάθισμα, έκαναν προκαταρκτικά και κάπου εκεί εκείνος είχε ξεκινήσει την πράξη και εκείνη αντέδρασε. Προσπάθησε να την ηρεμήσει και μετά την άφησε στο «Ακρωτήρι» σε μία φίλη της. Εκείνη δεν του μιλούσε και έφυγε. Μου είπε να την πάρω. Του είπα δεν την ξέρω πολύ καλά και της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντησή της ήταν πως «ο Κωστόπουλος με βίασε».

Και συνεχίζει ο φίλος του σκηνοθέτη: «Εγώ πάγωσα. Τον παίρνω πάλι και του το λέω. Και μου λέει όχι εγώ μόλις μου είπε να σταματήσω, σταμάτησα αμέσως. Με ρώτησε τι θα κάνει, θα πάει αστυνομία. Μου είπε αν θέλει να πάμε αστυνομία να πάμε μαζί. Την ρώτησα εάν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε «ναι». Αργότερα, μου είπε πως δεν είχε το θάρρος».

Τι περιέγραψε ο μάρτυρας στους δικαστές
Πρόεδρος: Η αντίδρασή του όταν είπε πως την βίασε πώς ήταν; Έδειξε να είχε έκπληξη;
Μάρτυρας: Μου έδειξε έκπληξη του στιλ τι είναι αυτά που λέει…Το αρνιόταν. Μου είπε «μόλις αντέδρασε, σταμάτησα».
Σύνεδρος: Είχε υποπέσει στην αντίληψή σας να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ τους;
Μάρτυρας: Όχι.
Υπ. Κατηγορίας: Ήθελε να καταλάβει εάν είχε σκοπό η κυρία Αθανασοπούλου να τον καταγγείλει. Σας είπε να πάνε μαζί στην αστυνομία; Τι εννοούσε; Σας φαίνεται λογικό αυτό;
Μάρτυρας: Για τον Κωστόπουλο ναι. Είναι άνθρωπος που δεν κωλώνει. Εάν έχει πρόβλημα μπορεί να πάει και ο ίδιος στην αστυνομία.
«Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω εάν επρόκειτο για βιασμό» είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.
Συν.Υπερ: Είναι βιαστής ο Κωστόπουλος;
Μάρτυρας: Όχι εντάξει για να κάνω παρέα μαζί του…
Συν. Υπερ: Το 2012 και το 2013 κάνατε παρέα μαζί του; Διακόψατε μαζί του επειδή θεωρήσατε ότι την βίασε;
Μάρτυρας: Όχι

«Δεν έχω γνώμη για το τι έγινε»
Κλείνοντας την κατάθεσή του ο δεύτερος μάρτυρας κατέληξε ότι είναι υπέρ του metoo ωστόσο δε γνωρίζει τι έγινε εκείνο το βράδυ. «Είμαι υπέρ του metoo και των γεγονότων αυτών, για αυτό αποφάσισα να καταθέσω για την Έλενα. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να έχω γνώμη τι έγινε εκείνο το βράδυ» είπε ο μάρτυρας, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου ενώ το δικαστήριο διέταξε και την προσαγωγή μίας μάρτυρα, φίλης της καταγγέλλουσας.

Η ανατριχιαστική κατάθεση της ηθοποιού

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο άρχισε με την κατάθεση της Έλενας Αθανασοπούλου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. Όπως είπε εκείνη βγήκε με τον σκηνοθέτη ελπίζοντας σε μία επαγγελματική συνεργασία καθώς ήταν στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου και να ασκεί τη γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα.

Όπως είπε με τον σκηνοθέτη κατά την διάρκεια της συνάντηση τους μιλούσαν, έπιναν και κάποια στιγμή άρχισε να έχει έντονη ζαλάδα.

Φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη
Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Πρόεδρος: Πόσο είχατε πιει εσείς;

Καταγγέλλουσα: Μπορεί και ένα μπουκάλι. Συνέχεια με παρότρυνε να πίνω. Ένιωσα μια έντονη ζάλη.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως εκείνη τη στιγμή άρχισε να ουρλιάζει. «Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε στην αρχή, αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου κάποια στιγμή. Εγώ ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δε ξέρω πού ήταν αυτό το μέρος. Ήταν είναι ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκινγκ» κατέθεσε η καταγγέλλουσα ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Επίσης είπε πως σε κατάσταση σοκ ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει στους φίλους της. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δε μπορούσα να φύγω. Ήμουν στην ανάγκη του, τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διάρκεια της διαδρομής, εγώ του ούρλιαζα και έκλαιγα, του φώναζα «γιατί μου το ‘κανες αυτό;», «γιατί σε εμένα;», αυτός δε γύρισε να με κοιτάξει…» είπε η ηθοποιός στην κατάθεση του.

Πρόεδρος: Ούτε ζήτησε συγγνώμη, ούτε τίποτα;
Μάρτυρας: Όχι, τίποτα.
Η καταγγέλλουσα είπε πως φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη.
Εισαγγελέας: Δε τον φοβόσασταν τον κ. κατηγορούμενο, πηγαίνοντας στο Ακρωτήρι;
Μάρτυρας: Ναι τον φοβόμουν.
Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος είναι σα λιοντάρι εκείνη τη στιγμή…. Δε φοβάστε το λιοντάρι;
Μάρτυρας: Το φοβόμουν το λιοντάρι βέβαια…
Εισαγγελέας: Πήγατε να εξεταστείτε σε κάποιο γυναικολόγο;
Μάρτυρας: Όχι δεν πήγα.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το ίδιο βράδυ στενός συνεργάτης του καταγγελλόμενου σκηνοθέτη της τηλεφώνησε, θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις της ηθοποιού.

Συν. Υπερ: Γιατί δεν στέλνετε ένα μήνυμα στην κυριά Δρακάκη (σ.σ φίλη της καταγγέλλουσας) «κάτι μου συνέβη, περιμένέ μου, θέλω να φύγουμε»…

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

British Airways: Σάλος με ρατσιστικό βίντεο από αεροσυνοδούς

Αποτροπιασμό προκάλεσε στη Βρετανία ρατσιστικό βίντεο που ανέβασαν τα μέλη του πληρώματος καμπίνας της British…

20 Μαρτίου 2024

ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Μαγνησίας αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και…

20 Μαρτίου 2024

ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας: Επιστροφή στα θέματα της καθημερινότητας

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων…

20 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Οκτώ μέρες κράτησης σε γυναίκα που έγραψε «Όχι στον πόλεμο» σε ψηφοδέλτιο

Μια γυναίκα καταδικάστηκε σήμερα σε οκτώ ημέρες κράτηση από ρωσικό δικαστήριο επειδή έγραψε «Όχι στον…

20 Μαρτίου 2024

Τρικαλινός ο ψύχραιμος πιλότος που έπεσε με το F16 στην Ψαθούρα

Τρικαλινός είναι ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης, ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σήμερα από θαύμα…

20 Μαρτίου 2024

Η ομιλία του Βασίλη Μεταξά στη Βουλή για τα Τέμπη

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, προκάλεσε…

20 Μαρτίου 2024