Αθλητισμός

Δικαίωση για τον Ολυμπιακό Βόλου – Ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ 2 μετά την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ

Ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιώθηκε… Οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 2 μετά την χθεσινή απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για αύξηση των ομάδων της κατηγορίας σε 18. Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε τους πάντες στις τάξεις της ομάδας με τον μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο να δηλώνει στη «Θ» για την επόμενη ημέρα: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι πολυπληθείς φίλαθλοί μας. Τα καλύτερα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμη. Βρίσκονται μπροστά μας…».

Με καθυστέρηση ενός έτους ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγυρίζει για την άνοδο στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι του 2019 είχε κερδίσει μέσα στα γήπεδα τον τίτλο της Γ’ Εθνικής, αλλά η αναδιάρθρωση που επέβαλε ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» και τους υπόλοιπους πρωταθλητές της κατηγορίας να παραμείνουν στο τρίτο επίπεδο.
Η αδικία αυτή αποκαταστάθηκε χθες, με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που συζήτησε για το μέλλον της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Τα μέλη της Ε.Ε. (στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης) κατέληξαν στο να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 σε 18, ενώ στη Φούτμπολ Λιγκ θα συμμετάσχουν 16 ομάδες.
Η αύξηση αυτή θα γίνει ως εξής: Θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2 οι Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου και θα ανέλθουν σε αυτή οι οκτώ πρώτοι της Φούτμπολ Λιγκ, ήτοι οι: Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, Ιεράπετρα, Νίκη, Καβάλα, Βέροια και Ολυμπιακός Βόλου. Στη Φούτμπολ Λιγκ θα λάβουν μέρος οι δύο υποβιβασμένοι από τη Σούπερ Λιγκ 2, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9-14 πέρυσι στη Φούτμπολ Λιγκ και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Η πρόταση χρειαζόταν 13 ψήφους για να εγκριθεί (δηλαδή τα 3/4) και πήρε ακριβώς αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικές ήταν και οι 12 ψήφοι της ΕΠΟ (του προέδρου Β. Γραμμένου και 11 εκπροσώπων από τις Ενώσεις, δηλαδή και του κ. Λασκαράκη), καθώς και αυτή του εκπροσώπου της ΑΕΚ Ε. Ασλανίδη. Δύο ψήφισαν κατά και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 Λ. Μπουτσικάρης και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Δ. Αγραφιώτης, ενώ λευκό έριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Χ. Γκαγκάτσης. Απών ήταν ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λ. Λεουτσάκος.
Πάντως, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα στείλει επιστολή και στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στην οποία αναφέρεται ότι αν ο ίδιος θελήσει τότε η Φούτμπολ Λιγκ θα καταργηθεί και θα παίξουν όλες οι ομάδες σε μία Σούπερ Λιγκ 2 των δύο ομίλων.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΕΠΟ είναι η εξής: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Σούπερ Λιγκ 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ με 16 ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους».

Τσιμπανάκος στη «Θ»: Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε στη «Θ» από το Καρπενήσι

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε στη «Θ» από το Καρπενήσι, αφού χθες ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας για να βρεθεί κοντά στην ομάδα που πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την άνοδο των «ερυθρολεύκων»: «Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται και επίσημα στη Σούπερ Λιγκ 2. Η εξέλιξη αυτή μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που καταβάλαμε, όλο το προηγούμενο διάστημα. Εγώ και οι συνεργάτες μου στη διοίκηση, με πρώτο τον πρόεδρο Σωτήρη Μαυρονάσιο ήμασταν συνεχώς σε επαγρύπνηση, καθώς για δυόμισι μήνες περίπου τα γεγονότα «έτρεχαν» και όλα μπορούσαν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
Εδώ οφείλω να εξάρω την τεράστια προσπάθεια του κ. Μαυρονάσιου. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, ενώ και ο ίδιος αισθάνεται πλέον Βολιώτης. Επίσης, οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο. Έδειξε με τη στάση του ότι βρίσκεται κοντά σε όλες τις ομάδες του Συνεταιρισμού και ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες τους. Εξάλλου και ο ίδιος έχει υπάρξει παράγοντας ομάδας, οπότε καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες που υπάρχουν»
Όσο για το μέλλον του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος: «Όταν αναλάβαμε τον Ολυμπιακό είχαμε παραλάβει «καμένη γη». Δεν υπήρχε τίποτα στην ομάδα, που με το ενάμισι πόδι βρισκόταν πριν τον ατιμωτικό υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. Πλέον μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι ότι επαναφέραμε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, κάτι που εμποδίστηκε εξωαγωνιστικά το προηγούμενο καλοκαίρι με την αναδιάρθρωση-έκτρωμα του Βασιλειάδη.
Φυσικά δεν εφησυχάζουμε. Η συμμετοχή μας στη Σούπερ Λιγκ 2 αυξάνει τις υποχρεώσεις μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι πολυπληθείς φίλαθλοί μας. Με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν τα έχουμε ζήσει ακόμη. Βρίσκονται μπροστά μας…».

Ιδανικές οι συνθήκες προετοιμασίας
Μέσα σε ιδανικές συνθήκες πραγματοποιείται η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Καρπενήσι. Το γήπεδο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το ξενοδοχείο Casa Di Neve στο οποίο έχει καταλύσει η ερυθρόλευκη αποστολή διαθέτει όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Χθες έγιναν δύο προπονήσεις, υπό τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη και των συνεργατών του Φάνη Τζατζάκη και Μπάμπη Μπακαρού. Το πρωί δόθηκε προτεραιότητα στην φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ενώ το απόγευμα το βάρος έπεσε σε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής.

Κεντρική φωτό: Στιγμιότυπο από την απογευματινή προπόνηση (φωτό Σπύρος Σουφλάρης) 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανήλικος μαχαίρωσε 14χρονο

Ακόμα ένα αιματηρό περιστατικό ανάμεσα σε ανήλικους σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά…

5 Ιανουαρίου 2024

6.000 άτομα απόλαυσαν τη βόλτα με το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Γεμάτο είναι από κόσμο το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, το οποίο χαρίζει μία μοναδική…

5 Ιανουαρίου 2024

598 οι δικαιούχοι αγρότες στη Θεσσαλία για Σχέδια Βελτίωσης

  Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης…

5 Ιανουαρίου 2024

Μαγνησία:Φόβοι και ελπίδες για εμπόρους και ξενοδόχους

Το εμπόριο αντιμετωπίζει δυσκολίες, όμως, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ το ηλεκτρονικό…

5 Ιανουαρίου 2024

Μαγνησία:Δύσκολη η επάνοδος για 3.000 πληγείσες επιχειρήσεις

  Τρεις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μαγνησία και εκατοντάδες επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές,…

5 Ιανουαρίου 2024

Σοκαριστικό δυστύχημα στην Ινδονησία: Νεκροί και τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων – Εικόνες από το σημείο

Σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ινδονησία, μετά από σύγκρουση δύο τρένων με…

5 Ιανουαρίου 2024