Αθλητισμός

Δίκαια νικητής του μαγνησιώτικου ντέρμπι ο Γ.Σ. Αλμυρού 58-78 τον Ολυμπιακό

Ο ΓΣ Αλμυρού ήταν ο νικητής της μαγνησιώτικης «μονομαχίας» με τον Ολυμπιακό στο ΕΑΚ Βόλου με 58-78 για την 8η αγωνιστική του 4ου ομίλου στη National League 2. Η ομάδα του Λουκά Ζαρονικόλα έφτασε δίκαια στην επικράτηση απέναντι στους μαχητικούς «ερυθρόλευκους», που έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες σέντερ Κρίπτσι και Σπανόπουλο.

Νευρικά άρχισαν το παιχνίδι οι δύο «μονομάχοι». Πολλά εύκολα καλάθια χάθηκαν εκατέρωθεν, με τον ΓΣΑ να έχει το προβάδισμα. Μάλιστα κατάφερε να το φέρει σε διψήφια τιμή 7-18 στο 8’ κυρίως χάρη στον Λάππα, που μπήκε φουριόζος στο παρκέ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ήταν εμφανής η πρόθεση του Ολυμπιακού η μπάλα να πάει μέσα στη ρακέτα. Ελλείψει των Κρίπτσι και Σπανόπουλου, ο Δελεντζές ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος παίκτης που μπορούσε να παίξει στο «πέντε», αν και η φυσική του θέση είναι πάουερ φόργουορντ. Ο Βολιώτης καλαθοσφαιριστής ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για το καλάθι των φιλοξενουμένων και γρήγορα έγινε «διψήφιος».

Στο 11-21 έκλεισε η πρώτη περίοδος, με τους «κυανόλευκους» να ελέγχουν τον ρυθμό και στη δεύτερη. Ο Κοντοστάθης μπήκε στην… εξίσωση βοηθώντας την ομάδα του να πάει στο +12 (13-25 στο 12’) με δύο τρίποντα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Κοσμάτου αντέδρασε και με τους Δελεντζέ, Μαλακόπουλο μείωσε σε 25-32 στο 17’. Μάλιστα ο δεύτερος έβαλε το τελευταίο το καλάθι με κίνηση… Χεζόνια και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που έδωσε βροντερό «παρών» στις εξέδρες.

Τότε «μίλησε» ο Λάππας, ο οποίος κέρδισε επιθετικό φάουλ, ενώ στη συνέχεια τελείωσε άψογα έναν αιφνιδιασμό ξαναδίνοντας στη διαφορά διψήφια τιμή (25-36 στο 19’). Μάλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν ο Παπούλιας δεν έχανε δύο βολές. Αυτό το έκανε ο Αργύρης από τα 6.75 γράφοντας το 25-39 του α’ ημιχρόνου.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε και το γ’ δεκάλεπτο. Η διαφορά παρέμενε στους 14, με τις δύο ομάδες να χρεώνονται και από μία τεχνική ποινή, τις οποίες αξιοποίησαν ο Μαλακόπουλος και ο Πολίτης.

Με μακρινό δίποντο του Λάππα και τρίποντη «βόμβα» του Αργύρη ο Γυμναστικός αποσπάστηκε με 19 πόντους (28-47 στο 24’). Με τον Π. Λογοδότη να «ξυπνά» οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 37-49, όμως το τρίποντο του Παπουτσή τους έκοψε τη φόρα (37-52 στο 27’). Η ψαλίδα άνοιξε πάλι στους 18 (42-60), πριν ο Π. Λογοδότης τη ρίξει στους 15 (45-60 στο 30’).

Το τρίποντο του Δελεντζέ με την έναρξη της δ’ περιόδου και οι βολές του Π. Λογοδότη έκαναν τον Ολυμπιακό να πιστέψει στην ανατροπή και ο Γιώργος Κοσμάτος επανέφερε τον Νυδριώτη, που είχε βγει λόγω τραυματισμού στο γ’ δεκάλεπτο (52-61 στο 32’). Τότε μίλησε η πείρα του Λάππα, που έβαλε τρίποντο «μαχαιριά» και του Παπούλια που τελείωσε τη φάση μετά από επιθετικό ριμπάουντ (52-66 στο 34’).

Σ’ εκείνο το σημείο κρίθηκε ουσιαστικά το ματς. Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη «βενζίνη» στο «ρεζερβουάρ», σε αντίθεση με τον ΓΣ Αλμυρού, που διέθετε σαφώς περισσότερες λύσεις επιθετικά. Έτσι το 58-78 ήρθε φυσιολογικά με τους δύο προπονητές να ρίχνουν στο παρκέ και τους πιο νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

Δεκάλεπτα: 11-21, 25-39, 45-60, 58-78.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοσμάτος): Νυδριώτης 4 (1), Κωτσιόπουλος, Δελεντζές 29 (1), Στεφόπουλος 4, Μαλακόπουλος 5, Π. Λογοδότης 16 (3), Παρασχάκης, Μπάρτζος, Σιάνος.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 8 (2), Λάππας 19 (1), Μαμούρας 3 (1), Παπούλιας 11, Κανατούλας, Μυλωνάς 2, Ξηρομερήσιος, Παπουτσής 4 (1), Βαλαμούτης, Αργύρης 10 (2), Πολίτης 11 (2), Πελεκούδας 10.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μνήμη Αγίου Σπυρίδωνος

Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, τιμά η Εκκλησία μας την Τρίτη…

10 Δεκεμβρίου 2023

Φιλανθρωπικός αγώνας στη μνήμη του Παναγιώτη Καραγκούνη για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου

Από τον Σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαίρισης Ν. Μαγνησίας, στη μνήμη του αγαπημένου φίλου τους Παναγιώτη Καραγκουνη,…

10 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο περιστατικό: Εκπυρσοκρότησε το όπλο της μέσα στον τομογράφο και τραυματίστηκε στα οπίσθια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ όταν γυναίκα αυτοπυροβολήθηκε στα οπίσθια της, καθώς…

10 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: «Την πέσαμε στους μπάτσους και χτύπησα αστυνομικό», είπε ο χούλιγκαν όταν επέστρεψε στο γήπεδο

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν…

10 Δεκεμβρίου 2023

COP28: Δεν αρκούν οι ως τώρα δεσμεύσεις για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ, IEA) ανακοίνωσε σήμερα πως οι μη υποχρεωτικές δεσμεύσεις, που ανακοινώθηκαν…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πήγε να αποφύγει ΙΧ που είχαν σταματήσει για να περάσουν πρόβατα και έπεσε σε τοιχίο

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο 29χρονος αναβάτης μηχανής μεγάλου κυβισμού…

10 Δεκεμβρίου 2023