Ελλάδα

Επεισόδια στου Ρέντη: «Την πέσαμε στους μπάτσους και χτύπησα αστυνομικό», είπε ο χούλιγκαν όταν επέστρεψε στο γήπεδο

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, λίγα λεπτά αφού είχε λάβει μέρος στα επεισόδια και είχε τραυματίσει βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία.

Είναι η παραδοχή του εγκλήματος, που σιγά – σιγά άνοιξε τον δρόμο, για να φτάσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, στον δράστη, να τον προσαγάγουν και να αποσπάσουν την ομολογία του.

video

Η ΕΛ.ΑΣ ενεργοποίησε το δίκτυο πληροφοριών για να φτάσει στα ίχνη του δράστη
Άλλωστε, όπως μετέδωσε στο OPEN, η Μίνα Καραμήτρου, άτομο το οποίο άκουσε την ομολογία του δράστη εντός του γηπέδου του Ολυμπιακού αποτέλεσε το πρόσωπο «κλειδί» για να βρεθεί ο δράστης. Πρώτα οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το πρόσωπο και εκείνος τους περιέγραψε με ακρίβεια όλα όσα είπε ο 18χρονος, όταν επέστρεψε από γύρισε μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη» για να χαθεί ανάμεσα στο πλήθος.

Μετά τις εκατοντάδες προσαγωγές που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Πέμπτης, ενεργοποιήθηκε άμεσα το δίκτυο πληροφοριοδοτών και κάποιοι από αυτούς έδειξαν τον δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αφότου πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, ομολόγησε την δολοφονική πράξη του.

Η ομολογία του δράστη στην Αστυνομία και το άτομο με το fullface
Ο 18χρονος χούλιγκαν, περιέγραψε αναλυτικά στην ομολογία του την στιγμή της ρίψης της φωτοβολίδας έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN, δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι επιτέθηκε κατά της διμοιρίας με μία ομάδα 25 ατόμων, ενώ υποστήριξε ότι έλαβε εντολές από μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο με fullface. Σύμφωνα με την ομολογία του, το πρόσωπο αυτό τους έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα, καθώς και την εντολή επίθεση.

video

Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτό το πρόσωπο τού έδειξε πώς ακριβώς να χρησιμοποιεί τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως και έκανε.

Είδα τη φωτοβολίδα μου να καρφώνεται στο πόδι του
Στην ομολογία του περιγράφει ότι ο ίδιος στήθηκε απέναντι από τη διμοιρία και εκτόξευσε την φωτοβολίδα. «Την είδα να χτυπά στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού».

Αμέσως μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς μπήκε ξανά στο γήπεδο και μάλιστα περιέγραφε σε άλλα άτομα που βρίσκονταν εκεί ότι ο ίδιος συμμετείχε στα επεισόδια και είδε να έχει τραυματίσει έναν αστυνομικό.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

COP28: Δεν αρκούν οι ως τώρα δεσμεύσεις για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ, IEA) ανακοίνωσε σήμερα πως οι μη υποχρεωτικές δεσμεύσεις, που ανακοινώθηκαν…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πήγε να αποφύγει ΙΧ που είχαν σταματήσει για να περάσουν πρόβατα και έπεσε σε τοιχίο

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο 29χρονος αναβάτης μηχανής μεγάλου κυβισμού…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πινακίδες

Διαμαρτυρήθηκε Βολιώτισσα ελεύθερη επαγγελματίας την περασμένη Παρασκευή, όταν υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας του Βόλου της…

10 Δεκεμβρίου 2023

Βίντεο – Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει διαρρήκτες που εισβάλλουν σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη. Σε βίντεο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ουσίας

Περισσότερο προτάσεις ουσίας κι όχι θεωρίας και συμπόνιας θα περιμέναμε από το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ…

10 Δεκεμβρίου 2023

Καλάθι

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: «Το…

10 Δεκεμβρίου 2023