Τοπικά

Διευρυμένη συνάντηση στον Βόλο «Παγασητικός Κόλπος και Πλημμύρες 2023» – Κατάλληλα τα νερά (photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διευρυμένη συνάντηση με θέμα «Παγασητικός Κόλπος και Πλημμύρες 2023» μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή Χρήστος Τριαντόπουλος.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Domotel Xenia Volos με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΔΕΥΑΜΒ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι όλη την περίοδο, να μαζευτούν στην ίδια εκδήλωση όλοι εμπλεκόμενοι φορείς που ελέγχουν την ποιότητα των νερών του Παγασητικού μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023.  “Όλοι έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από ελέγχους ως προς την ποιότητα των νερών έτσι να απαντήσουν στις όποιες ανησυχίες δημιουργούνται, καθώς μέσα από τις μελέτες τους προκύπτει ότι δεν υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση μετά τα φαινόμενα και χημική ρύπανση.  Συνεχίζουμε με τους ειδικούς να παρακολουθούμε το φαινόμενο που αφορά όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής μας για να είναι ήσυχοι για την ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου” δήλωσε.

“Eίναι  γνωστό ότι η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διενεργήσει πολλούς ελέγχους σε ακτές κολύμβησης εντός και εκτός Παγασητικού.  Οι ακτές αυτές είναι γύρω στις 100.  Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δειγματοληψίες που βρίσκονται μέσα στον Παγασητικό σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα για την καθαρότητα και την ποιότητα των υδάτων είναι άριστα” τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το