Τοπικά

Διεθνείς εταιρείες καλούν τους Ηλεκτρολόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εργασία

Τουλάχιστον ένα 60% των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δραστηριοποιείται στο εξωτερικό είτε για σπουδές είτε για εργασία. Μάλιστα πολλές διεθνείς εταιρείες του χώρου έχουν εντάξει στο δυναμικό τους αποφοίτους του Τμήματος μένοντας ικανοποιημένες από την εργασιακή τους επίδοση.

Ενδεικτικά πριν μερικές ημέρες μια εταιρεία πληροφορικής, όπου ήδη εργάζεται απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων, ζήτησε από το Τμήμα να της συστήσει και άλλους αποφοίτους για να εργαστούν εκεί, προφανώς επειδή έχει μείνει ικανοποιημένη από την παραγωγική διαδικασία του εργαζομένου της.

Το Τμήμα έβγαλε πριν μερικές εβδομάδες τους πρώτους αποφοίτους με τον τίτλο του Ηλεκτρολόγου μετά τη μετονομασία του και έχει αποκτήσει νέες προοπτικές.

Οι απόφοιτοι με υψηλά γνωστικά εφόδια μπορούν παρά την κρίση να βρουν θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό είναι ακόμη πιο ευοίωνες. Άλλωστε η πληροφορική είναι ένας κλάδος που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση, αντιθέτως εξελίσσεται συνεχώς, ενώ αναδεικνύονται και νέοι δυναμικοί τομείς για έρευνα και εργασία, όπως είναι τα δίκτυα, η ενέργεια.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λευτέρης Τσουκαλάς τόνισε πως «το πτυχίο μας είναι πρωτοκλασάτο και έχει μεγάλη εμβέλεια όχι μόνο στον διεθνή επιστημονικό χώρο, αλλά και στις μεγάλες εταιρείες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε διεθνή εταιρεία με έδρα το Κέμπριτζ, όπου εργάζεται ένας παλιός μας απόφοιτος μας ζήτησε να της προτείνουμε και άλλους αποφοίτους μας για να εργαστούν εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουμε ένα πολύ σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχει ενσωματώσει τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και στη διδασκαλία και στους χώρους εργασίας. Η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται διεθνώς και τα αποτελέσματα φαίνονται».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το 60% των φοιτητών μας συνεχίζει στο εξωτερικό είτε κάνοντας σπουδές εκεί είτε έχοντας βρει εργασία, ενώ ένα 40% παραμένει στην Ελλάδα. Βέβαια τα δέκα τελευταία χρόνια αυτό το ποσοστό διαφοροποιείται ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες» κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.

Φώτης Σπανός

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου

Την ανάκληση παρτίδας πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου, μετά από ενημέρωση που είχε από την εταιρεία…

31 Ιανουαρίου 2024

Δ.Κουρέτας «Η περιφέρεια στο πλευρό των αγροτών» – Σε περιοχές του Δέλτα Πηνειού ο Περιφερειάρχης

Αυτοψία σε περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel στον Δέλτα Πηνειού μέχρι και το Στόμιο,…

31 Ιανουαρίου 2024

Ελευθέριος Βενιζέλος: Στενός συνεργάτης του Ριζάι ο 48χρονος που συνελήφθη – Eίχε κατηγορηθεί για έκρηξη σε smart με νεκρό

Με πτήση από το Λονδίνο έφτασε στη χώρα μας ο 48χρονος επικίνδυνος κακοποιός, φερόμενος ως…

31 Ιανουαρίου 2024

Νέα Υόρκη: Πώς συνέλαβαν τους ομογενείς με τα όπλα – Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια, ομογενείς, στη Νέα Υόρκη οι οποίοι συνελήφθησαν για τρομοκρατία,…

31 Ιανουαρίου 2024

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας επανεξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, η νέα Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως προέκυψε από…

31 Ιανουαρίου 2024

Φλώρινα: Στη φυλακή η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της – Την Παρασκευή απολογείται ο 54χρονος

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 57χρόνη από τη Φλώρινα…

31 Ιανουαρίου 2024