Τοπικά

Διεθνείς εταιρείες καλούν τους Ηλεκτρολόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εργασία

Τουλάχιστον ένα 60% των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δραστηριοποιείται στο εξωτερικό είτε για σπουδές είτε για εργασία. Μάλιστα πολλές διεθνείς εταιρείες του χώρου έχουν εντάξει στο δυναμικό τους αποφοίτους του Τμήματος μένοντας ικανοποιημένες από την εργασιακή τους επίδοση.

Ενδεικτικά πριν μερικές ημέρες μια εταιρεία πληροφορικής, όπου ήδη εργάζεται απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων, ζήτησε από το Τμήμα να της συστήσει και άλλους αποφοίτους για να εργαστούν εκεί, προφανώς επειδή έχει μείνει ικανοποιημένη από την παραγωγική διαδικασία του εργαζομένου της.

Το Τμήμα έβγαλε πριν μερικές εβδομάδες τους πρώτους αποφοίτους με τον τίτλο του Ηλεκτρολόγου μετά τη μετονομασία του και έχει αποκτήσει νέες προοπτικές.

Οι απόφοιτοι με υψηλά γνωστικά εφόδια μπορούν παρά την κρίση να βρουν θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό είναι ακόμη πιο ευοίωνες. Άλλωστε η πληροφορική είναι ένας κλάδος που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση, αντιθέτως εξελίσσεται συνεχώς, ενώ αναδεικνύονται και νέοι δυναμικοί τομείς για έρευνα και εργασία, όπως είναι τα δίκτυα, η ενέργεια.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λευτέρης Τσουκαλάς τόνισε πως «το πτυχίο μας είναι πρωτοκλασάτο και έχει μεγάλη εμβέλεια όχι μόνο στον διεθνή επιστημονικό χώρο, αλλά και στις μεγάλες εταιρείες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε διεθνή εταιρεία με έδρα το Κέμπριτζ, όπου εργάζεται ένας παλιός μας απόφοιτος μας ζήτησε να της προτείνουμε και άλλους αποφοίτους μας για να εργαστούν εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουμε ένα πολύ σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχει ενσωματώσει τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και στη διδασκαλία και στους χώρους εργασίας. Η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται διεθνώς και τα αποτελέσματα φαίνονται».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το 60% των φοιτητών μας συνεχίζει στο εξωτερικό είτε κάνοντας σπουδές εκεί είτε έχοντας βρει εργασία, ενώ ένα 40% παραμένει στην Ελλάδα. Βέβαια τα δέκα τελευταία χρόνια αυτό το ποσοστό διαφοροποιείται ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες» κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το