Τοπικά

Διεθνή παρουσία σε εκθέσεις τουρισμού στη Βουλγαρία και την Αυστρία ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και το νΔήμο Ν. Πηλίου και φορείς και επαγγελματίες του κλάδου έχουν καθιερώσει εδώ και χρόνια την κοινή προώθηση του προορισμού «VolosPelion».
Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των χωριών του Ανατολικού Πηλίου, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου συμμετείχε ενεργά στη διεθνή έκθεση τουρισμού «HOLIDAYS & SPA» στη Σόφια της Βουλγαρίας σε αυτόνομο περίπτερο από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, για την προώθηση του προορισμού.
Στην έκθεση συμμετείχαν 200 εκθέτες από 3 ηπείρους και 16 χώρες. Τουριστικοί πράκτορες και το κοινό της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό, μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ η χρήση υπηρεσιών διερμηνείας βελτίωσε στο 100% την άμεση επικοινωνία μας με όλους τους επισκέπτες. Στην έκθεση συμμετείχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου κ. Μένη Λαζάρου, οι υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, κ. Ράνια Θεοχαροπούλου και κ. Δημήτρης Μπαντής, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Άσπα Τριανταφύλλου, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας κ. Ευαγγελία Διανελλάκη.
Με την παρουσία του τίμησαν το περίπτερο «VolosPelion» η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Zaritsa Dinkova και ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βουλγαρία κ. Δημήτριος Μίχας, δηλώνοντας την αγάπη του για την περιοχή μας και τις προοπτικές που μπορούμε να διεκδικήσουμε στο μέλλον ως προορισμός.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Τριανταφύλλου Άσπα δήλωσε: «Η Βουλγαρία είναι μια χώρα, που έχει αποδείξει στο πέρασμα των ετών την αγάπη της για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον προορισμό μας. Οφείλουμε αυτή τη σχέση να τη διατηρήσουμε και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στο μέλλον, βελτιώνοντας τις παροχές και τις υποδομές μας, δημιουργώντας επιπλέον περιεχόμενο πέραν την ομορφιάς του τόπου μας και χαρίζοντάς απλόχερα τη φιλοξενία μας, σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας».

Στη Βιέννη
Εξάλλου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των χωριών του Ανατολικού Πηλίου, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου συμμετείχε ενεργά στη διεθνή έκθεση τουρισμού «FIEREN MESSE VIEN» στη Βιέννη της Αυστρίας, φιλοξενούμενος στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.
Το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προορισμό, μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ η χρήση υπηρεσιών διερμηνείας βελτίωσε στο 100% την άμεση επικοινωνία μας με όλους τους επισκέπτες.
Στην έκθεση συμμετείχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου κ. Μένη Λαζάρου, η υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Θεοδώρα Ζάχου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Άσπα Τριανταφύλλου και επαγγελματίες του κλάδου από την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο, είτε παλιοί φίλοι του Βόλου και του Πηλίου είτε καινούργιοι, που ενημερώθηκαν λεπτομερώς και ενθουσιάστηκαν από την πολύπλευρη ομορφιά της περιοχής.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, η προϊσταμένη του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία κ. Γιούλη Βογιατζοπούλου, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Σταυρούλα Σκαλτσή, ο διευθυντής Marketing & Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, η υπεύθυνη της διοργάνωσης της έκθεσης από τον ΕΟΤ κ. Ραχμανίδου Μαρία και η διευθύντρια πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines κ. Susanne Pamminger.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Τριανταφύλλου Άσπα δήλωσε: «Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στους φίλους Αυστριακούς την ομορφιά και τη μαγεία του προορισμού μας, πράγμα που καθιστά ακόμη πιο εφικτό, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Βιέννης με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Βόλος και το Πήλιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακοπές, καθώς συνδυάζουν την ομορφιά της φύσης, με την τοπική γαστρονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό και όλα αυτά στο κέντρο της Ελλάδας, γεγονός το οποίο οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τα επόμενα χρόνια, στην προσπάθεια της τουριστικής προβολής και προώθησης της περιοχής μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως παίρνει κεταμίνη για την ψυχική του υγεία

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως κάνει χρήση κεταμίνης για να ενισχύσει την ψυχική του υγεία,…

19 Μαρτίου 2024

Στις 4 Μαρτίου η απονομή πτυχίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών

Οι τελετές απονομής πτυχίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών,…

19 Μαρτίου 2024

Αποτρόπαιο: Έδεσε σκυλάκι σε κολώνα γιατί έκανε την ανάγκη του στο γκαζόν του

Με κτηνώδες τρόπο «τιμώρησε» ένας άνδρας από την Κολομβία ένα δύσμοιρο σκυλάκι που έκανε την…

19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονος που ασελγούσε σε 16χρονη ανιψιά του

Στη φυλακή, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ένας 55χρονος άντρας που ασέλγησε στην…

19 Μαρτίου 2024

ΑΠΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αναφορές για απόπειρα «πυρηνικού» ριφιφί

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για «απόπειρα…

19 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα με ΑΕΛ στον Βόλο η Νίκη

Μετά το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πλέι οφ και…

19 Μαρτίου 2024