Τοπικά

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την καινοτομία και την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα

horotaxia panepistimio

Η όγδοη διάλεξη του σεμιναρίου του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με ομιλητή τον Διονύση Βαλασσά, Γενικό Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου. Ο κ. Βαλασσάς θα μιλήσει με θέμα: «Η διαχείριση της αλλαγής σε ευαίσθητα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής».

Ο συνεταιρισμός είναι σήμερα ο κυριότερος φορέας εμπορικής δραστηριότητας και ανάπτυξης της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου και μία από τις πιο δυναμικές πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας. Αποτελεί μια εθελουσία ένωση αγροτών, με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εξάγει μήλα σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελώντας τον καλύτερο Πρεσβευτή του Ελληνικού μήλου στο εξωτερικό. Είναι ένας συνεταιρισμός που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου και συντηρεί χιλιάδες οικογένειες.
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτή στο κοινό.

Το θέμα των σεμιναρίων είναι “Διαχείριση της αλλαγής” και σκοπός είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε θέματα διαχείρισης αλλαγής σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (pivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το